Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-21-2008, 11:13 AM
olliegreen olliegreen is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 10
Default PRO TOOLS LE 7.4 WON\'T INSTALL

I have just bought Pro Tools LE 7 with the Mbox 2.
After consulting the Guide I tried installing Pro Tools. Over the last few days I have been unsuccessful in installing it every time. The same pattern occurs.

- Insert CD
- Begin Installing
- Everything Installs fine until it gets up to the Digi-Rack (one of the last things to install) and then It tells me there was an error installing and I should try again
- I have tried now over 10 times
- When I connect the mbox the mic lights go green when i press the correct button but the USB light ISNT on however from what I have read that only comes on after a successful installation.
- I have tried initiating Pro Tools (before and after restarting my mac) as the main application seems to have installed correctly.
- Upon starting the program Pro Tools cannot find the Mbox no matter what I try and so it fails to load correctly.
- Everytime I turn on my mac i get 3 errors (after uninstalling Pro Tools these errors do not occur)

Error 1 -
"System extension cannot be used
/system/library/extensions/DigiDal.kext was installed improperly and cannot be used"

Error 2 -
"System extension cannot be used
/system/library/extensions/DigiIO.kext was installed improperly and cannot be used"

Error 3 -
"An item in the startup items folder "Libruary/StartupItems/Digidesign/Mbox 2" Does not have the propper security settings"

_________

I have no idea why this problem is occurring but its frustrating as I was looking forward to enjoying the software but instead im pulling my hair out trying to install it.

If anyone could shed some light on this it would be GREATLY appreciated.

Ollie

MAC DETAILS

MAC MINI
Intel Core Duo
1.83 GHz Processor
Memory: 1 GB
Bus Speed: 667 MHz

OS: 10.4.11

Pro Tools LE 7.4
Mbox 2

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 04-21-2008, 11:36 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,590
Default Re: PRO TOOLS LE 7.4 WON\'T INSTALL

First, do a clean uninstall of Pro Tools.

Then, restart and run the installer again - this time uncheck the DigiRack plug-ins during installation. The installer should complete successfully. Restart and, once again, run the installer but ONLY check the DigiRack plug-ins.

Hopefully this gets around the problem.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 04-21-2008, 12:16 PM
olliegreen olliegreen is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 10
Default Re: PRO TOOLS LE 7.4 WON\'T INSTALL

Hi
Thanks for getting back to me.

When I check what things I want to install I ONLY check the Pro Tools LE 7.4 tab. First time i left the Digi Core Audio one checked as well (it was checked by default) and when it didnt install sucessfully i uninstalled, restarted and just checked the Pro Tools LE 7.4 tab with no luck. I cant see anything to do with the Digi-Rack that is checked when I am installing. I will have another go at it now and see if there is anything else i can change.

Thanks


EDIT: tried again with no luck, there was no option to check or uncheck digi-rack but the installation failed when it reached the part where it installed the digi-rack
Reply With Quote
  #4  
Old 04-21-2008, 01:34 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,590
Default Re: PRO TOOLS LE 7.4 WON\'T INSTALL

In the installer, click on the little grey arrow next to Pro Tools to open the tab and see the option for DigiRack plug-ins.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 04-21-2008, 02:57 PM
olliegreen olliegreen is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 10
Default Re: PRO TOOLS LE 7.4 WON\'T INSTALL

Thankyou very much, that worked!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10.3.2 wont even install! After clean windows 7 install!!! shamanrock Windows 13 12-27-2012 04:39 PM
First install of Pro Tools 9 - Logic 9 already installed - PlugIn install questions b-pole macOS 2 08-31-2011 07:23 AM
Can't install Pro Tools 8! Clean install, new system, Vista! DJ Hellfire 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 31 01-09-2011 11:16 AM
Can't install Pro Tools LE - Insert disc but no option to install Paul McConnell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 09-22-2010 08:13 AM
Why install Pro-Tools to install drivers for Mbox2 bigbobbysd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-23-2010 07:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com