Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > ProControl, Control|24, Command|8

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-25-2004, 05:24 PM
The Wiz497 The Wiz497 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Houston, TX
Posts: 7
Default PTLE user needs help getting connected properly

I'm just getting started in the production world. I have been a dj and now want to get into production and remixing. I'm want to connect my Radium 61 midi controller, MPC 1000, Mo Phatt sound module and mixer with 2 turntables to my Command 8. I want to use my MPC 1000 as my sequencer, not the software. I have attempted to connect everything myself but I'm not getting any of the midi sounds nor sound from my mixer and 2 turntables out of my Alesis MK2 monitors. Can anyone help me?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-26-2004, 12:34 PM
funkdefino funkdefino is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Miami Beach, FL
Posts: 390
Default Re: PTLE user needs help getting connected properly

What you are suggesting is not possible. The command|8 is a control surface with a monitor section. What you need is a real mixing board. If automation is what you desire then I would get a digital mixing board with motorized faders.

I would look into a DM-24

If you want to bypass the computer totaly you are barking up the wrong tree by buying a command|8.

Good Luck!
__________________
WOW! What is that a .38?

38, 39 what ever it takes.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-26-2004, 01:42 PM
The Wiz497 The Wiz497 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Houston, TX
Posts: 7
Default Re: PTLE user needs help getting connected properly

Thanks for the help. I understand that the Command 8 is a control surface for PT but it is also a stand alone mixer. Would I still need to get another mixer to get sound output from the midi devices and my turntables and to record into Pro Tools?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-26-2004, 02:16 PM
kcurry kcurry is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Houston, TX, USA
Posts: 235
Default Re: PTLE user needs help getting connected properly

No, it's not a stand-alone mixer. It is a stand-alone control surface in the sense that it can be used with non-PT software. There are no channel-inputs on the Command|8, so there's nothing to mix. You are probably thinking of the 002, which it appears can be used as a stand-alone mixer, as well as a controller.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-26-2004, 03:22 PM
The Wiz497 The Wiz497 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Houston, TX
Posts: 7
Default Re: PTLE user needs help getting connected properly

You're right, I'm confusing the Command 8 with the Digi 002. But since the Digi 002 is a mixer, why am I not getting any sound from my midi devices and turntables? What is the correct way to connect my midi controller, mo phatt, mpc 1000 and turntables and mixer?
Reply With Quote
  #6  
Old 05-26-2004, 03:50 PM
funkdefino funkdefino is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Miami Beach, FL
Posts: 390
Default Re: PTLE user needs help getting connected properly

WOW!

Ok...

Do you own a Digi002 or a Digi002 Rack? or... Did you just buy the Command|8 with no Digi002 Rack or otherwise?
__________________
WOW! What is that a .38?

38, 39 what ever it takes.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-26-2004, 04:19 PM
The Wiz497 The Wiz497 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Houston, TX
Posts: 7
Default Re: PTLE user needs help getting connected properly

I own a Digi002, not the rack. I was confusing the Command 8 with the 002. I apologize for the confusion, but hey, what do you expect from rookies?
Reply With Quote
  #8  
Old 05-26-2004, 06:06 PM
funkdefino funkdefino is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Miami Beach, FL
Posts: 390
Default Re: PTLE user needs help getting connected properly

Ok. Good!

I am not familiar with stand alone mode. I have a digi002 rack. I'm not sure why you would want to throw away the software for this purpose, but... to each his own.

I think your questions would be answered in the PTLE forum. Be care full you will get a few laughs, but someone will eventually help you.

http://duc.digidesign.com/postlist.php?Cat=&Board=UBB32

Good Luck!
__________________
WOW! What is that a .38?

38, 39 what ever it takes.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-27-2004, 06:09 AM
kcurry kcurry is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Houston, TX, USA
Posts: 235
Default Re: PTLE user needs help getting connected properly

Is that quote about the .38 in your signature from a film or something?
Reply With Quote
  #10  
Old 05-27-2004, 09:38 PM
funkdefino funkdefino is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Miami Beach, FL
Posts: 390
Default Re: PTLE user needs help getting connected properly

Yes it's from the movie Mister Mom.
__________________
WOW! What is that a .38?

38, 39 what ever it takes.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting the Virtual Keyboard properly connected driaxx Virtual Instruments 0 10-14-2010 03:48 PM
new user struggling to install pt properly w.assaad General Discussion 0 12-07-2008 05:52 PM
DAE Error 1123 Flex Cable Not Connected Properly IonicBreed Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 01-12-2008 08:08 PM
PTLE will not work without hardware connected? rcook349 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 09-28-2005 02:50 PM
MBox connected but PTLE says NOT connected ludaben 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-05-2004 10:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:31 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com