Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-24-2020, 03:01 AM
Bhang Bhang is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: San Francisco
Posts: 17
Default Pro Tools 2020.3 does not see my ilok license

I just upgraded to Mojave. It has not been smooth sailing, in fact Pro Tools still does not load.
I updated Avid Link and installed Pro Tools directly from Avid Link. Avid Link see's my subscription, my Ilok shows the authorization located on the same dongle as usual.
I tried de-authorizing it and re-authorizing but with no luck. I always get the splash screen asking me to authorize Pro Tools and that no license can be found, yet when I click on Show Locations inside this same app it shows the authorized dongle. Any idea what's going on here and how to fix it?
Thanks,

MacOs 10.14.6 , Mid 2014 MBP 15" 2.8GHz, 16 GB RAM
Reply With Quote
  #2  
Old 04-24-2020, 05:14 AM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,224
Default Re: Pro Tools 2020.3 does not see my ilok license

Try:
Re install iLok manager
Toss AAE preferences
__________________
(Help us Help You)<<<click here

APFS 90% 10% Audio on Both.

Pro Tools U-2020.5 macOS 10.14.6 APFS
Second boot-macOS 10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(2k10MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MVC-Edition-dual mini 6 pin. one spliced to add Avid mini 4 pin-hdx)
FW-CoreAudio (for poly-recording)
(SSL-HUI-MIDIoverIP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
new systems builds / upkeep / +
----
New builds:
12 core nMP HDX 1 Slot 5 stock HDX Mac mini 6pin to 4 pin HDX power like 5,1 mp's used)
16 core nMP rack-test station
28 just because machine
Reply With Quote
  #3  
Old 04-25-2020, 03:40 AM
Bhang Bhang is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: San Francisco
Posts: 17
Default Re: Pro Tools 2020.3 does not see my ilok license

Thanks DetroitT,
I tried your advice but it did not work. I am still having the exact same issue. I emailed Avid but it will likely take a while for them to get back with me. In the meantime I thought I would uninstall Pro Tools ( again) and install 2019. I'm hearing the latest 2020 version is buggy, so maybe this is part of its "bugginess". Any other tips or advice will be greatly appreciated!!
Reply With Quote
  #4  
Old 04-25-2020, 10:11 AM
K.I. K.I. is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Japan
Posts: 428
Default Re: Pro Tools 2020.3 does not see my ilok license

Hi.
20.3 contains the previous Ilok driver. I think iLok Manager, which is one version before the latest ilok.
You can uninstall it from the latest iLok installer and install 20.3.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-26-2020, 04:17 PM
Bhang Bhang is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: San Francisco
Posts: 17
Default Re: Pro Tools 2020.3 does not see my ilok license

Thanks, K.I., but I don't quite understand.
The only Uninstaller the newest Ilok installer has is to uninstall the newest ilok software. I don't understand how to remove this earlier ilok driver.
Could you please clarify?
Thank you for taking the time to answer my question.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-26-2020, 04:19 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 19,657
Default Re: Pro Tools 2020.3 does not see my ilok license

Also try clean install as it should be, instead of upgrade. Lots of random errors may happen when you upgrade OS
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-26-2020, 07:11 PM
K.I. K.I. is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Japan
Posts: 428
Default Re: Pro Tools 2020.3 does not see my ilok license

Ilok's installer includes an uninstaller, but some people use AppCleaner for free.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-27-2020, 05:00 AM
Bhang Bhang is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: San Francisco
Posts: 17
Default Re: Pro Tools 2020.3 does not see my ilok license

I have uninstalled Pro Tools rebooted and re-installed. No change
I uninstalled the Ilok software as well as pro tools rebooted, re-installed pro tools. No change
I then installed Ilok the software, no change.

When I uninstall Pro Tools I'm doing it manually. I delete the app, then the pro tools folder inside Library/application support. I then delete preferences using PT Prefs

I looked for some way to uninstall this older ilok driver from the Pro Tools install that was mentioned earlier, but I can not figure out how this can be done. Avid has not replied to my support request either so for the time being I'm stuck.
I must be special
Any other tips or things to try?
I included a pic below that shows that the ilok manager sees the license but for some reason does not recognize it.
Thanks again for all of your help. Eventually something will have to give.
Attached Images
File Type: jpg Screenshot 2020-04-27 at 01.26.00.jpg (56.6 KB, 0 views)

Last edited by Bhang; 04-27-2020 at 05:21 AM.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-28-2020, 07:53 AM
Bhang Bhang is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: San Francisco
Posts: 17
Default Re: Pro Tools 2020.3 does not see my ilok license

First of all thank you for all of your advice. I truly appreciate all of the help and I come back here and re-read each post to make sure I have tried every option.

Unfortunately no luck so far but an update to what else I have tried:
I retried deleting both Pro Tools and Ilok using AppCleaner.
I re-synced the ilok manager before running Pro Tools for the first time.
I tried moving my license to the cloud. I tried de-activating.
Hopefully Avid will reply soon and help me get back up and running.
Finger crossed.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-10-2020, 05:25 AM
Bhang Bhang is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: San Francisco
Posts: 17
Default Re: Pro Tools 2020.3 does not see my ilok license

FINAL UPDATE:
I wanted to thank everyone for their help on this issue. I finally got to the end of this problem and in the end it was on Avid's end. There was a mistake with the licenses from my original purchase, so nothing anyone here could have assisted with.
Case closed.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2020.3 stock plugins asking for ilok? basslik AAX Plug-ins 5 04-21-2020 10:52 AM
Pro Tools (2020.3) on MacBook Air 2020 compatibility pellekuipers Pro Tools 2020 1 04-04-2020 08:01 AM
Pro Tools Perpetual License with 1-Year Updates and Support (until 12/2020) smokeynyc Buy & Sell 8 02-23-2020 04:02 PM
Bought Pro Tools, but activation license is now missing in iLok license manager JlrBrodie Licensing & Accounts 4 11-21-2016 01:25 PM
ilok - Cannot download license: Pro Tools 10+9 Bundle requires surrender of license soukotta Pro Tools 10 10 09-25-2012 07:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:29 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com