Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-10-2019, 11:53 AM
williamg williamg is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: United States
Posts: 45
Default Pro Tools missing V9 plugins from Waves after updating Waves Central

I updated Waves Central and now Pro Tools won't load my V9 plugins (Native Power Pack bundle with L1, DeEsser, TrueVerb, etc).

I've emailed their support and the only thing they had me try was to make sure I have the plugins installed (which they are. They show up in Waves Central) and then run the Version Organizer, which I did to no avail.

This is extremely frustrating because I emailed them 3 days ago and they just got back to me with an email. I'm behind with clients right now because I can't find a solution and Waves is taking their time.

I tried deleting my Waves Prefs, dragging InstalledAAXPlugins to desktop and then loading a new session and it didn't work. Can anyone here help me?

MacOS 10.13.6
Scarlett Solo
Pro Tools
Reply With Quote
  #2  
Old 12-10-2019, 01:38 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,425
Default Re: Pro Tools missing V9 plugins from Waves after updating Waves Central

Quote:
Originally Posted by williamg View Post
I updated Waves Central and now Pro Tools won't load my V9 plugins (Native Power Pack bundle with L1, DeEsser, TrueVerb, etc).

I've emailed their support and the only thing they had me try was to make sure I have the plugins installed (which they are. They show up in Waves Central) and then run the Version Organizer, which I did to no avail.

This is extremely frustrating because I emailed them 3 days ago and they just got back to me with an email. I'm behind with clients right now because I can't find a solution and Waves is taking their time.

I tried deleting my Waves Prefs, dragging InstalledAAXPlugins to desktop and then loading a new session and it didn't work. Can anyone here help me?

MacOS 10.13.6
Scarlett Solo
Pro Tools
You might want to delete everything Waves and then reinstall everything. Don't forget to empty your Trash. You're going to need the offline installer for your W9 plugins - the job can't be done from within the latest WC.


This is why you should have a working clone of your system. Carbon Copy Cloner is cheap and so is an external drive to clone to.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 12-10-2019, 06:26 PM
williamg williamg is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: United States
Posts: 45
Default Re: Pro Tools missing V9 plugins from Waves after updating Waves Central

How exactly do I keep a working clone of my system on an external hard drive?

Also, I used Waves Central to uninstall everything and then reinstall it to no avail. Should I try and do it manually? How would I do that?
Reply With Quote
  #4  
Old 12-11-2019, 03:48 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,425
Default Re: Pro Tools missing V9 plugins from Waves after updating Waves Central

Quote:
Originally Posted by williamg View Post
How exactly do I keep a working clone of my system on an external hard drive?

Also, I used Waves Central to uninstall everything and then reinstall it to no avail. Should I try and do it manually? How would I do that?
I already mentioned how to keep a working clone on an external drive - you use Carbon Copy Cloner to do the job. Much better than using Time Machine. And don't leave the external drive powered on unless you're actually making the clone. CCC can be set to do timed backups if you want that. Set up a regular time to do the backup. I do mine at least once a week on a Friday or Saturday.

I also mentioned to remove EVERYTHING Waves-related and then reinstall with the offline installer from Waves as current Waves Central versions won't install W9 plugins.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #5  
Old 12-14-2019, 05:54 AM
simon.a.billington simon.a.billington is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Australia
Posts: 787
Default Re: Pro Tools missing V9 plugins from Waves after updating Waves Central

When you updated Central, you didn’t perchance update the plugins as well?? It’s possible that your V9 may have been replaced by V11 plugins, which will only work if you have a valid license.

You can easily verify this by having a poke around in your AAX folder and see if there are V9 Wavesshells in there, or V11. If this is the case, though, don’t panic, it’s a relatively easy fix. You can find an offline installer for V9 installer in Central itself.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Waves Plugins in Diamond missing from Horizon?!! Justin1524 AAX Plug-ins 6 08-28-2017 07:54 AM
Updating Waves plugins?? Jcalla AAX Plug-ins 14 11-01-2016 03:16 PM
New waves central crashing Pro Tools 11 jf.burman Pro Tools 11 6 12-08-2015 06:17 AM
For anyone on Windows having trouble updating from WLC to Waves Central Neil H AAX Plug-ins 2 12-05-2015 03:46 PM
Waves plugins missing Bookerv12 Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 09-28-2008 01:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:09 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com