Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 03-20-2018, 02:04 PM
Burstbucker Burstbucker is offline
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Canada
Posts: 102
Default Re: Put in a bunch of hours last night on a session and now it won't open!

I have mine set up to back up every two minutes and yes, I have had to resort to using that way more than once!

Man, I am a happy camper now!
__________________
Dell i7-6700k @4.00 GHz 64-bits with 24 GB RAM, Windows 10, Roland Duo-Capture EX, Pro Tools 12.7.1

Crucial MX300 525GB SATA 2.5 inch
SATA III SSD

1 TB spinner drive 7200 RPM
Reply With Quote
  #22  
Old 03-20-2018, 03:32 PM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 729
Default Re: Put in a bunch of hours last night on a session and now it won't open!

Iloks supposed to have problems with USB 3.0 sometimes also so watch out for that
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB,500gb EVO OS Windows 7 Ultimate
PT 2019.6 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
  #23  
Old 03-20-2018, 03:46 PM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,737
Default Re: Put in a bunch of hours last night on a session and now it won't open!

Quote:
Originally Posted by 64GTOBOY View Post
Iloks supposed to have problems with USB 3.0 sometimes also so watch out for that
Yep and the usual remedy is to use a powered hub between the computer & iLok.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #24  
Old 03-21-2018, 04:32 AM
Burstbucker Burstbucker is offline
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Canada
Posts: 102
Default Re: Put in a bunch of hours last night on a session and now it won't open!

I used to have tons of problems with iLok when I was doing my first projects on my laptop but after moving everything over to this desktop computer it worked a lot better but I still have an iLok II and maybe that isn't getting along 100% with my USB ports.....Hmmmmm. ......

Anyways, luckily it's all working properly again even though it's inconclusive what was my main problem yesterday. Maybe something was running in the background at that time that I wasn't aware of.

Thankful for a happy conclusion!

I got to burn off a couple of copies onto CDs last night and re-tweaked the final mix. It sounds great!
__________________
Dell i7-6700k @4.00 GHz 64-bits with 24 GB RAM, Windows 10, Roland Duo-Capture EX, Pro Tools 12.7.1

Crucial MX300 525GB SATA 2.5 inch
SATA III SSD

1 TB spinner drive 7200 RPM
Reply With Quote
  #25  
Old 03-21-2018, 06:35 AM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,737
Default Re: Put in a bunch of hours last night on a session and now it won't open!

Quote:
Originally Posted by Burstbucker View Post
I used to have tons of problems with iLok when I was doing my first projects on my laptop but after moving everything over to this desktop computer it worked a lot better but I still have an iLok II and maybe that isn't getting along 100% with my USB ports.....Hmmmmm. ......

Anyways, luckily it's all working properly again even though it's inconclusive what was my main problem yesterday. Maybe something was running in the background at that time that I wasn't aware of.

Thankful for a happy conclusion!

I got to burn off a couple of copies onto CDs last night and re-tweaked the final mix. It sounds great!
Congratulations on getting back up to speed.
I'm sure you've done this but have you turned off power savings measures to all USB ports? For that matter - do you have USB2 or USB3 ports?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #26  
Old 03-21-2018, 07:45 AM
Burstbucker Burstbucker is offline
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Canada
Posts: 102
Default Re: Put in a bunch of hours last night on a session and now it won't open!

To be honest, I didn't even know that there was such a thing as power savings measures for USB ports, I could see that as something that you might want on a laptop but this is a desktop computer. I would assume that those ports would be powered all of the time.

For that matter, the iLok was lit when it was plugged in, so it must have been getting power.

My iLok is an iLok II

My computer is probably less than three years old so I'm thinking that it might have 3.0 USB but I don't know for sure.

There must be a way to find out. Maybe in My Computer?
__________________
Dell i7-6700k @4.00 GHz 64-bits with 24 GB RAM, Windows 10, Roland Duo-Capture EX, Pro Tools 12.7.1

Crucial MX300 525GB SATA 2.5 inch
SATA III SSD

1 TB spinner drive 7200 RPM
Reply With Quote
  #27  
Old 03-21-2018, 08:13 AM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,737
Default Re: Put in a bunch of hours last night on a session and now it won't open!

Quote:
Originally Posted by Burstbucker View Post
To be honest, I didn't even know that there was such a thing as power savings measures for USB ports, I could see that as something that you might want on a laptop but this is a desktop computer. I would assume that those ports would be powered all of the time.

For that matter, the iLok was lit when it was plugged in, so it must have been getting power.

My iLok is an iLok II

My computer is probably less than three years old so I'm thinking that it might have 3.0 USB but I don't know for sure.

There must be a way to find out. Maybe in My Computer?
You should be able to tell by looking at the ports if they're USB 2 or 3. While plug compatible the USB3 ports have a different shape. Here is a Google search that shows a couple of different ways of finding out if you have USB2 or 3 ports besides just looking at them. https://www.google.com/search?q=usb3&ie=utf-8&oe=utf-8

As to power savings measures they are turned on by default on Windows and it doesn't matter whether the computer is a laptop or desktop. This is one of those basic optimization steps done to a computer for working inside PT. My guess is you have done any of the optimizations usually done to a computer for audio work. Here's a link to the Avid site for optimizations for a whole host of operating systems: http://avid.force.com/pkb/articles/e...oting/en367983
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #28  
Old 03-21-2018, 08:24 AM
Burstbucker Burstbucker is offline
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Canada
Posts: 102
Default Re: Put in a bunch of hours last night on a session and now it won't open!

Ok musicman961

I will have another look at those USB ports and also my settings.

Thanks a bunch!
__________________
Dell i7-6700k @4.00 GHz 64-bits with 24 GB RAM, Windows 10, Roland Duo-Capture EX, Pro Tools 12.7.1

Crucial MX300 525GB SATA 2.5 inch
SATA III SSD

1 TB spinner drive 7200 RPM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Importing session data adds a bunch of automation points! DJ Hellfire Pro Tools 10 13 03-11-2013 09:45 AM
PT7 HD3 - Delay before Playback Starts - after session open for a few hours warrickmarais Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 01-14-2009 03:55 PM
OS X 10.4.4 .PTLE quit in my session last night. Ty Ford 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-09-2006 01:12 PM
when i open pt a bunch of expired windows appear eddybertrand Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 05-29-2001 01:44 AM
late night session in progress please help tomcat Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 10-13-1999 10:19 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:37 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com