Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-20-2018, 06:08 PM
ZdonTheRapper ZdonTheRapper is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Texas
Posts: 32
Default How to Import Track Settings

Hello, I'm wondering if any of you know how to do this. I'm currently working on some old projects and just learned how to create templates in protools and create projects by starting out with a template, which got me thinking, saving settings of instruments and being able to transfer them from project to project would be incredibly useful to me. I have a bunch of projects that I have worked on in the past where I spent quite a while coming up with a good sound for a hi-hat/kick and in order to duplicate that sound, have always had to save plug in information and duplicate them by adding the plugins to a blank instrument track and setting the saved plugin settings so that the instruments are Identical. Is there a faster way to do this? Like could I save the settings of an instrument track with all the plugin information of that instrument track and then import it to an already existing session? Thanks again in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-20-2018, 06:36 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,222
Default Re: How to Import Track Settings

Yeah that's the old way of doing it, but with Track Presets in PT 2018, things got a lot easier!
__________________
Help Us Help You



Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.10
Reply With Quote
  #3  
Old 03-20-2018, 11:55 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: How to Import Track Settings

Choose File > Import > Session Data.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Import track or session files ? And Import, then SAVE ? theivories Pro Tools 11 1 09-25-2015 08:36 PM
Do not import I/O settings ChrisMac macOS 10 11-12-2012 02:11 PM
Import mix settings Alex_C 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-21-2008 01:33 PM
Import track color in import session data deardaddy Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 06-11-2007 07:35 PM
Best way to import I/O settings? Lawson Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 04-09-2005 07:31 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com