Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-21-2018, 07:29 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,710
Default Re: Segmentation Fault Alert after closing Pro Tools

Quote:
Originally Posted by rajaorr View Post
Hi everyone,

My subscription only goes to Pro Tools 12.5.2.
is this all the information you will give us ??
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #12  
Old 01-21-2018, 10:32 AM
rajaorr's Avatar
rajaorr rajaorr is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Napa, CA
Posts: 7
Default Re: Segmentation Fault Alert after closing Pro Tools

Hi everyone,
Problem fixed!

I restored my computer back when pro tools didn’t have the error through Time Machine and reinstalled all my software. My guess is that I accidentally deleted an important file in the library folder. However, I still don’t know exactly what file I deleted that caused this issue.
Reply With Quote
  #13  
Old 02-10-2019, 07:35 PM
Frank DeLeon Frank DeLeon is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: South Bay
Posts: 8
Default Re: Segmentation Fault Alert after closing Pro Tools

I am having the same issue . But what I did was try to edit a live video performance and since then pro tools has that alert come up . I deleted it and restarted a few times but still its there. No issues but damn its annoying and I get the spinning wheel when i put the arrow over it so it has to be eating up memory . Can anyone help a brother out ? Thanks
Reply With Quote
  #14  
Old 10-30-2019, 01:56 AM
11miles 11miles is online now
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 108
Default Re: Segmentation Fault Alert after closing Pro Tools

Hi,

same problem here. might have a solution.

I dont think it matter which MAC hardware u use or if you do a fresh install, because i had the same problem on my:
-late 2012 Mac mini (Pro Tools 11.3.2. - Yosemite through High Sierra) and i still have it on my
-2017 imac 5k (brand new install PT 11.3.2. - Mojave)

When i close Pro Tools, the ''segmentation fault 0x0'' pops up and hangs there.
I can still work with other apps, but i have to restart Pro tools in order to get it working.
The fastest and painless way i found is with ''force quit'' through Activity Monitor. You see the Avid video engine coloured red (not responding).
once you force quit it, the popup disappear and you can restart PT without restarting the OSx.

Hope that helps?

On a side note...

The 11.3.2 is not even officially supported on Mojave but i use it just the same as i did on older version of os. Not the Avid thing, but i wouldn't mind being on sierra with the new iMac if only possible.

''Being up to date'' as one user here suggested, with PT in this times is not as easy as it once were. By easy i mean:
-problem solving and
-free

To be on the ''upgrade wagon'' costs a lot of money for not really have any benefit at this time.
To be more clear - i have the same problem with 11.3.2 as some users on newer version which means that somewhere along the line they paid for the upgrade and not get the issues sorted. In terms of additional benefits i dont see it and i use PT every day.

so why would i care to upgrade? Perhaps i am missing something?
__________________
...me failing english? That's Unpossible
_____________________________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem Ask: "segmentation fault main thread address 0x0" GodwinLee macOS 0 11-14-2013 09:54 PM
Main thread segmentation fault. Kill me now! garret Post - Surround - Video 2 12-08-2012 09:25 AM
segmentation fault in thread "main thread",at address 0x0 when import session data cheney5 Post - Surround - Video 2 05-24-2012 05:00 AM
Crash on exit - 'Segmentation Fault"?? PTGuy Pro Tools TDM Systems (Mac) 19 08-13-2010 02:44 PM
Segmentation fault and Bus errors jathompson Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 02-21-2010 05:30 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com