Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-25-2015, 03:03 AM
simvegas simvegas is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: melbourne
Posts: 3
Default 003 Console Not recognized (windows 10)

Am having difficulties getting pro tools to identify my 003 console in windows 10. It also seems unable to locate properly in the device manager.
The 9.0.8 drivers are installed.




My eleven rack however works fine.
Does anyone know a fix for this?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-25-2015, 08:42 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,919
Default Re: 003 Console Not recognized (windows 10)

Try choosing the TI Compliant driver for the firewire card. While the Legacy driver is recommended(by Avid) it NEVER worked for me on 3 different systems. Also, keep in mind that you are in uncharted territory with Win10 Fingers crossed for ya
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 08-25-2015, 08:07 PM
simvegas simvegas is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: melbourne
Posts: 3
Default Re: 003 Console Not recognized (windows 10)

No joy with any of the existing Firewire Drivers.
I actually had to track down and install the legacy Firewire driver separately as it does not come bundled with Windows 10.

I am using a p67 mobo (sandy bridge) with onboard firewire. I could try borrowing a PCI firewire card and see if that helps.

The whole AVid/Digi ecosystem makes me pull my hair out. (eleven rack known to give me just as much grief as the 003 at times, like it doesnt work at 44.1khz)

Windows seems like a complete afterthought.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-25-2015, 08:56 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: 003 Console Not recognized (windows 10)

best to roll back to a supported OS until official 10 support is given
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #5  
Old 08-26-2015, 04:51 AM
simvegas simvegas is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: melbourne
Posts: 3
Default Re: 003 Console Not recognized (windows 10)

Does anyone know where the .inf file may be installed after installing the 003 driverpack?
If I could manually locate perhaps I could click on 'have disk' and then install...
Reply With Quote
  #6  
Old 08-26-2015, 02:14 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,919
Default Re: 003 Console Not recognized (windows 10)

The rig I built with a P67(asus P8 P67) mobo required a new firewire card. The on-board fw never worked with the 003. You never mentioned the cpu, but my build on that mobo was an i5 2600K and the entire machine was a complete bust for PT(hope you have better luck)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #7  
Old 08-28-2015, 02:02 AM
tonyackward30 tonyackward30 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: US
Posts: 1
Default Re: 003 Console Not recognized (windows 10)

I installed pro tools ten and there asking for a updated version of interlok we're can I Get it
Reply With Quote
  #8  
Old 08-28-2015, 05:19 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,919
Default Re: 003 Console Not recognized (windows 10)

Quote:
Originally Posted by tonyackward30 View Post
I installed pro tools ten and there asking for a updated version of interlok we're can I Get it
iLok software comes from ilok.com. Given windows 10 is not supported yet, are you using iLok 1st gen, or iLok2? If you have the old key-shaped iLok, it might be worth moving your assets to a new iLok2(you're gonna need it anyway at some point).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #9  
Old 08-31-2015, 01:59 PM
masterboyle masterboyle is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 21
Default Re: 003 Console Not recognized (windows 10)

P
Reply With Quote
  #10  
Old 10-01-2015, 02:05 PM
lucasbgm lucasbgm is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Recife, PE, Brazil
Posts: 3
Default Re: 003 Console Not recognized (windows 10)

I think the Digi 003 not work because the only Fireware PCIe card that is officially qualified with windows and Pro Tools is by CHIPSET TEXAS INSTRUMENTS, at least what I know. others chipsets perhaps maybe not work. See the picture, fully qualified by Audio Interfaces Fireware (Presonus, Avid...) Try buy a pcie card fireware with chipset Texas Instruments. I hope help you. Good luck :)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 7-11HD on an 003 console? sw rec Pro Tools 11 0 10-24-2014 12:58 PM
Digidesign 003 Console Windows 7 addslab 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 12-16-2013 05:45 PM
Elevenrack not recognized on Windows 7 LarryWallwart Windows 0 11-29-2012 07:50 AM
Sync I/O not recognized on Windows Pro Tools HD 7.4 moneyp Pro Tools TDM Systems (Win) 2 01-03-2009 07:53 AM
Mbox 2 wavedrivers not recognized by windows Glichout 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-03-2007 06:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com