Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-21-2012, 12:21 AM
Blake Henderson Blake Henderson is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: San Francisco, ca
Posts: 152
Default Hackintosh PCI-X Core Card problem

Hi folks. I know that some of you aren't interested in doing tech support for your fellow pro-toolers who are going the hackintosh route. But I also know that many of you run i7 builds without any problems. I am hoping that someone has some insight into my issue.

I've had a very stable Hackintosh system for over a year now. I've recently tried to install a digidesign HD pci-x card into my Gigabyte X58a-ud3r (rev. 2 FF) MB and the OS recognizes it perfectly. I can even play all system audio through it without problems. But my Pro Tools software does not "see" it as a "current engine" option, despite having a proper PT HD9 licence on my ilok.


I wonder if anyone else using PT has had a similar problem. When Pro tools boots up, it connects to my Apogee symphony which clicks, but once PT opens I don't have the HD option in the playback engine pulldown.

I can access my Symphony via the core card simply by running Core audio, wherein I have total control over the Symphony setting (CoreAudio thinks its an HD io).


thanks

blake
__________________
Clumsy Congregation
Reply With Quote
  #2  
Old 06-21-2012, 01:41 PM
Blake Henderson Blake Henderson is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: San Francisco, ca
Posts: 152
Default Re: Hackintosh PCI-X Core Card problem

Its a bit frustrating, given that the card is recognized without fail by Logic Pro and works well in that app. It seems that somehow PT is just not registering the core card's existence during startup.

none of you folks have experienced this?

blake
__________________
Clumsy Congregation
Reply With Quote
  #3  
Old 06-21-2012, 02:12 PM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,857
Default Re: Hackintosh PCI-X Core Card problem

FYI You need the Pro Tools 9 and Pro Tools 9 HD authorization on your ilok to run PT HD.
Best
Reply With Quote
  #4  
Old 06-21-2012, 03:33 PM
Blake Henderson Blake Henderson is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: San Francisco, ca
Posts: 152
Default Re: Hackintosh PCI-X Core Card problem

Hi Brandon.

I have both.


This problem relates to to complexities of using my hackintosh, I presume, not to any obvious user error. My Ilok has both licenses on it.

thanks though.

Blake
__________________
Clumsy Congregation
Reply With Quote
  #5  
Old 06-23-2012, 09:06 AM
cdavis6406 cdavis6406 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Southeastern U.S.
Posts: 236
Default Re: Hackintosh PCI-X Core Card problem

Make sure your in a 16x slot not a 4x. Dont know the board, but on my hackintosh it makes a difference. It will work in slower slot for system sound but not PTLS.

Just a thought. Good luck.
__________________
Mac Pro, Snow PT 10HD,Sequoia, Reaper
W7/64, PT 9HD,Sequoia, Reaper
192 HD, HD-N, 002C BLA,
BLA AGB,Autuer,Lucid,
MicroCLock, Pultec, UA, Sebatron, Focusrite, Trident,API, A-Designs, Purple Audio
Reply With Quote
  #6  
Old 06-25-2012, 12:05 PM
Blake Henderson Blake Henderson is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: San Francisco, ca
Posts: 152
Default Re: Hackintosh PCI-X Core Card problem

DAvis,


My card is PCI-X and I only have one PCI slot. It won't go into any of the PCI-e slots, regardless of bus speed.


Any other tips, folks?!
__________________
Clumsy Congregation
Reply With Quote
  #7  
Old 06-25-2012, 12:36 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: Hackintosh PCI-X Core Card problem

Quote:
Originally Posted by Blake Henderson View Post
DAvis,


My card is PCI-X and I only have one PCI slot. It won't go into any of the PCI-e slots, regardless of bus speed.


Any other tips, folks?!
When in doubt... maybe a fresh OS install is in order?

I highly doubt it's the PCI slot, since you say it works fine in other apps. I'd give Pro Tools a clean reinstall, including the HD drivers... and if that doesn't work, start again with a new OSX install.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #8  
Old 06-25-2012, 01:41 PM
Blake Henderson Blake Henderson is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: San Francisco, ca
Posts: 152
Default Re: Hackintosh PCI-X Core Card problem

thanks Dism. This was a brand new, clean, install. Ill try another though.

blake
__________________
Clumsy Congregation
Reply With Quote
  #9  
Old 06-29-2012, 03:07 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,676
Default Re: Hackintosh PCI-X Core Card problem

as i posted on your other thread......does digitest pass the card?
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
6-core gaming hackintosh sale or trade for 27" imac mesa3077boogie Buy & Sell 2 12-08-2013 02:13 PM
weird problem with core card DHG MUSIC macOS 8 03-16-2013 03:35 PM
Hackintosh Problem pocketcalc macOS 2 07-08-2012 06:35 PM
hackintosh / win 7 graphics card stgaudio Pro Tools 10 14 03-06-2012 05:00 AM
Need opinions: Do I have Core card problem or computer problem? johnnyv Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 08-11-2010 07:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:38 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com