Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-10-2011, 08:12 PM
MikeLip MikeLip is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Sydney, Oz
Posts: 639
Default Slate VCC and ilok2

I see Slate finally released the VCC. Kudos for the free ilok2 offer as the software requires the new ilok version.

Just wondering out of interest, anyone know why the new ilok is required? Is this a taste of things to come for other plugs? (making Slate's offer more appealing).

Thanks,
Mike.
__________________
This might qualify for "the best worded, but most idiotic thing I've ever heard said" award.-ejwells

Avid Pro Tools|HD Native 9.0.3. Win7x64Sp1. i7-930 X58A-UD3R. Acronis backup. Black Viper optimized.
Google the DUC
Search Avid

Reply With Quote
  #2  
Old 03-10-2011, 08:24 PM
misterdmz misterdmz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: TX
Posts: 98
Default Re: Slate VCC and ilok2

It's for the advanced level of protection the new ilok offers. One of Slate's plugs was cracked not too long ago.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-10-2011, 08:28 PM
MikeLip MikeLip is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Sydney, Oz
Posts: 639
Default Re: Slate VCC and ilok2

Quote:
Originally Posted by misterdmz View Post
It's for the advanced level of protection the new ilok offers. One of Slate's plugs was cracked not too long ago.
Got it. Ta.
Mike.
__________________
This might qualify for "the best worded, but most idiotic thing I've ever heard said" award.-ejwells

Avid Pro Tools|HD Native 9.0.3. Win7x64Sp1. i7-930 X58A-UD3R. Acronis backup. Black Viper optimized.
Google the DUC
Search Avid

Reply With Quote
  #4  
Old 03-10-2011, 10:16 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,987
Default Re: Slate VCC and ilok2

I missed the beta so I just bought it.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.10 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #5  
Old 03-11-2011, 12:34 AM
SPA's Avatar
SPA SPA is offline
Slate Pro Audio & Slate Digital
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 85
Default Re: Slate VCC and ilok2

FYI, we're working on the Win RTAS version... its not in the current release but should be out in about 30 days or so.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-11-2011, 02:07 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,987
Default Re: Slate VCC and ilok2

Quote:
Originally Posted by SPA View Post
FYI, we're working on the Win RTAS version... its not in the current release but should be out in about 30 days or so.
In the meantime I'm hoping it will run in the Fxpansion VST/RTAS wrapper.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.10 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #7  
Old 03-12-2011, 07:52 AM
tamasdragon tamasdragon is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hungary
Posts: 2,190
Default Re: Slate VCC and ilok2

I have to wait for my ilok2.

Some user report would be fine. How is it working, how good is it sounds, etc.?
Please, just to ease my wait...
__________________
my blog:Tamas Dragon
Reply With Quote
  #8  
Old 03-19-2011, 11:50 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,987
Default Re: Slate VCC and ilok2

Quote:
Originally Posted by tamasdragon View Post
I have to wait for my ilok2.

Some user report would be fine. How is it working, how good is it sounds, etc.?
Please, just to ease my wait...
I love it. This is amazing. I run it in Reaper and in PT on the Mac. The PC/RTAS version is not out yet. I tried it in the wrapper but no love. If anyone has managed to get this to run in the wrapper I'd love to hear about it.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.10 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #9  
Old 03-22-2011, 03:02 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,987
Default Re: Slate VCC and ilok2

I now have it working in the Fxpansion wrapper. In the wrapper, allow for mono.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.10 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #10  
Old 03-22-2011, 07:16 PM
danander11 danander11 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 4,012
Default Re: Slate VCC and ilok2

Tama,

It's a great addition... I personally, (as do most people it seems), prefer the Brit N setting which emulates a Neve console.. (I have mine set to 8x oversampling which makes it a CPU hog).

The Brit 4k, US A, and Trident are all nice as well, but each just a bit different... and each having their place depending on your tastes..

I will use this plug on most of my mixes if not all. Also, we're hoping for a few more emulations.. (Everyone send Steven a email and bug him about it )
__________________
Here I am,
after time not long...
and thankful for the break,
What I found when I got there,
was that I couldn't stay away!

Hobo Shave!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Slate VCC, Slate VTM, Soundtoys Radiator apesong Buy & Sell 10 05-01-2014 04:01 PM
Slate Digital and Steven Slate Drums AAX DHL AAX Plug-ins 6 04-22-2013 01:50 PM
PR 10.3.2 ILOK2 and slate plug ins bonzerboy Pro Tools 10 3 01-08-2013 05:41 AM
ilok2 with PT 10 and plugins abre Buy & Sell 1 11-11-2012 04:40 PM
ilok2 issue abre Pro Tools 10 12 10-07-2012 08:10 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com