Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-04-2019, 03:08 PM
stefanboman stefanboman is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Stockholm
Posts: 101
Default Parameter labels question

Is the knob parameter labels for the EQ and dynamics modes editable for developers or are they fixed?

I have noticed that many plugins often parameters labels that don't make any sense, especially in dynamics mode.
Like mix wet/dry on a compressor can be labeled "LPFFreq"on the S6.

Is this a plugin developer error or is it a limitation from Avid that it's not possible for developers to set their own labels?
__________________
__________________
Stefan Boman
Park Studios-Stockholm
www.parkstudios.se
stefan[at]parkstudios.se
Avid S6
EMI TG12345
Neve 8058
Reply With Quote
  #2  
Old 07-05-2019, 06:56 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 769
Default Re: Parameter labels question

Greetings,

There are 2 special function views on S6 - EQ and DYNAMICS. EQ is always associated with a Magenta color while DYNAMICS is identified by a Green color. These modes are in addition to the standard INSERTS and Insert Parameters which is displayed on the surface in a Teal color.

Here's a screen grab from the AAX Pagetable editor showing the dedicated DYN mapping for the plug-in Pro Compressor from Avid:



The parameters shown under Parameter Name are the parameters from the plug-in mapped to the available values labeled Function which are part of the dedicated DYN set. For example, since there is no dedicated Wet/Dry or Mix parameter in the DYN set, parameter Dry Mix was alternately assigned to the knob which otherwise would control Low Pass Frequency. Obviously there are many parameters that line up perfectly such as Threshold, Ratio, Attack, Release, etc.

Because there is some variance between the parameters contained within different dynamics plug-ins, manufactures can pick and choose how to use the standard DYN set. Again, this is in addition to the standard INSERTS parameters mode which will always show all parameters, just not necessarily in a predictable arrangement.



Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #3  
Old 10-28-2019, 05:43 PM
skilletaudio skilletaudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 69
Default Re: Parameter labels question

Thanks for this post, how did you make a custom XML file for a plug-in map and how would it stick with the system or S6 Surface across sessions and tracks?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-29-2019, 03:44 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 769
Default Re: Parameter labels question

It is currently not possible to create a custom knob map, only faders via an Expand Fader map.


Jeff



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #5  
Old 10-29-2019, 05:13 PM
skilletaudio skilletaudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 69
Default Re: Parameter labels question

Thanks for the information, I was hoping I just missed the documentation because of poor searching.

Is there something inherently different on the S6 than the Icon that allowed you to save custom plug-in maps to knobs or is it just a matter of time and you guys are still working on making this possible.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-30-2019, 08:18 AM
quadraphonics quadraphonics is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Denver, CO
Posts: 373
Default Re: Parameter labels question

I think that everyone who has an S series console should have access to that Page table editor.

Randall


Quote:
Originally Posted by creativecontrol View Post
Greetings,

There are 2 special function views on S6 - EQ and DYNAMICS. EQ is always associated with a Magenta color while DYNAMICS is identified by a Green color. These modes are in addition to the standard INSERTS and Insert Parameters which is displayed on the surface in a Teal color.

Here's a screen grab from the AAX Pagetable editor showing the dedicated DYN mapping for the plug-in Pro Compressor from Avid:



The parameters shown under Parameter Name are the parameters from the plug-in mapped to the available values labeled Function which are part of the dedicated DYN set. For example, since there is no dedicated Wet/Dry or Mix parameter in the DYN set, parameter Dry Mix was alternately assigned to the knob which otherwise would control Low Pass Frequency. Obviously there are many parameters that line up perfectly such as Threshold, Ratio, Attack, Release, etc.

Because there is some variance between the parameters contained within different dynamics plug-ins, manufactures can pick and choose how to use the standard DYN set. Again, this is in addition to the standard INSERTS parameters mode which will always show all parameters, just not necessarily in a predictable arrangement.



Jeff
__________________
Randall Smith
Audio Editor/Mixer
Starz Entertainment Group
Denver, CO
Reply With Quote
  #7  
Old 10-30-2019, 09:50 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 769
Default Re: Parameter labels question

I’m happy to send it to anyone who wants to play with it however it won’t do you any good as the pagetable gets wrapped into the bundle / package when a developer compiles their plug-in. There is no way for you to alter these (without giving suggestions to the Dev) and having them build a new plug-in including the new pagetable.


Jeff



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #8  
Old 10-30-2019, 10:33 AM
skilletaudio skilletaudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 69
Default Re: Parameter labels question

Quote:
Originally Posted by creativecontrol View Post
I’m happy to send it to anyone who wants to play with it
That would be great!

Quote:
Originally Posted by skilletaudio View Post
Is there something inherently different on the S6 than the Icon that allowed you to save custom plug-in maps to knobs or is it just a matter of time and you guys are still working on making this possible.
I'd love to know.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-30-2019, 11:19 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 769
Default Re: Parameter labels question

Here's the link to Download the Toolkit from the Avid Developer Services site:

DOWNLOAD TOOLKIT



S6 / S4 and ICON are very different animals. I know we certainly want to create an environment where users can define custom encoder mappings however we are not there yet.


best,


Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #10  
Old 10-30-2019, 12:08 PM
skilletaudio skilletaudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 69
Default Re: Parameter labels question

Quote:
Originally Posted by creativecontrol View Post
S6 / S4 and ICON are very different animals. I know we certainly want to create an environment where users can define custom encoder mappings however we are not there yet.
Thanks, Jeff, I'm looking forward to the day when you are, this will make the surface much quicker to use! In particular to be able to map to encoders the EQ & Dyn buttons. Not just the Insert button which currently isn't mappable to encoders either from what I can tell.

Last edited by skilletaudio; 10-30-2019 at 06:57 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI / Plugin parameter question Hawk570 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 02-09-2010 09:56 AM
Off Topic-DA-88 Labels masterboyle Post - Surround - Video 3 02-22-2005 02:21 PM
10,000 record labels 6969 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-14-2004 02:13 AM
About in/out Labels zafyleo Digidesign Hardware & Software 1 11-27-2001 01:48 AM
CD Labels Morningstar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-18-2001 01:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com