Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-04-2019, 08:17 AM
quadraphonics quadraphonics is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Denver, CO
Posts: 373
Default EUCON command to toggle Dynamic Plug In Processing

All,

Is there a Eucon command on the S Series boards to toggle Dynamic Plug In Processing On/Off?

Thanks,
__________________
Randall Smith
Audio Editor/Mixer
Starz Entertainment Group
Denver, CO
Reply With Quote
  #2  
Old 09-04-2019, 12:14 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 769
Default Re: EUCON command to toggle Dynamic Plug In Processing

There is not. Just out of curiosity, why would you need to keep toggling that feature on and off?



Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #3  
Old 09-06-2019, 12:22 PM
quadraphonics quadraphonics is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Denver, CO
Posts: 373
Default Re: EUCON command to toggle Dynamic Plug In Processing

It has been recommended to us by Dolby to turn this feature off when using the Dolby ATMOS local renderer send/return setup - especially when making DAPFs and ADM wavs.

Randall



Quote:
Originally Posted by creativecontrol View Post
There is not. Just out of curiosity, why would you need to keep toggling that feature on and off?



Jeff
__________________
Randall Smith
Audio Editor/Mixer
Starz Entertainment Group
Denver, CO
Reply With Quote
  #4  
Old 09-09-2019, 08:09 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 769
Default Re: EUCON command to toggle Dynamic Plug In Processing

Understood.
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #5  
Old 09-18-2019, 01:23 AM
kosmokrator kosmokrator is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 32
Default Re: EUCON command to toggle Dynamic Plug In Processing

Quote:
Originally Posted by quadraphonics View Post
It has been recommended to us by Dolby to turn this feature off when using the Dolby ATMOS local renderer send/return setup - especially when making DAPFs and ADM wavs.

Randall
Hi Randall,
that's interesting. Can you elaborate a bit on why? What was the issue that you were running into?
Asking because I'm just right now sitting in front of a Atmos (local renderer) session. With Dynamic plugin-processing on...
Reply With Quote
  #6  
Old 09-18-2019, 07:34 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 769
Default Re: EUCON command to toggle Dynamic Plug In Processing

I presume he is referencing the following knowledge base article or the direct recommendation of a Dolby engineer:

https://developerkb.dolby.com/suppor...return-plugins


Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #7  
Old 09-18-2019, 03:04 PM
quadraphonics quadraphonics is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Denver, CO
Posts: 373
Default Re: EUCON command to toggle Dynamic Plug In Processing

I was told by Dolby to turn it off. We were seeing a delay between the beds and the objects playing back at slightly different times when making DAFPs.



Quote:
Originally Posted by kosmokrator View Post
Hi Randall,
that's interesting. Can you elaborate a bit on why? What was the issue that you were running into?
Asking because I'm just right now sitting in front of a Atmos (local renderer) session. With Dynamic plugin-processing on...
__________________
Randall Smith
Audio Editor/Mixer
Starz Entertainment Group
Denver, CO
Reply With Quote
  #8  
Old 09-19-2019, 01:51 AM
kosmokrator kosmokrator is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 32
Default Re: EUCON command to toggle Dynamic Plug In Processing

Quote:
Originally Posted by quadraphonics View Post
I was told by Dolby to turn it off. We were seeing a delay between the beds and the objects playing back at slightly different times when making DAFPs.
AH, so that's the culprit!
Had this issue too...
Reply With Quote
  #9  
Old 10-29-2019, 06:48 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 769
Default Re: EUCON command to toggle Dynamic Plug In Processing

This should no longer be necessary to toggle with the new workflows enabled in Pro Tools Ultimate paired with the new v 3.3 Dolby Atmos Renderer using Dolby Audio Bridge as a Playback Engine.

http://www.avidblogs.com/pro-tools-2019-fall/


Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dynamic Plug-in Processing jkess Pro Tools 12 6 09-04-2019 01:35 PM
Dynamic Plug In Processing - 9173 etc. T-Low Pro Tools 2018 1 01-09-2019 02:22 AM
HEAT + Dynamic Plug in Processing in 12.6 T-Low Pro Tools 12 0 09-29-2016 01:44 PM
Dynamic Plug-in Processing Question quantise Pro Tools 11 1 03-13-2014 10:05 AM
Is Dynamic Plug-in Processing messing up some VI's Touchwood Studios Pro Tools 11 2 11-19-2013 03:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com