Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-27-2010, 05:54 PM
mike59271 mike59271 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 38
Default PT Wont play consecutive 16th or 32nd notes

I hooked up BFD2 via a stereo instrument channel, then created aux tracks to transpose into pro tools. Now all of my drum programming is done in the initial instrument track but I'm unable to get any 16th or 32nd notes out of it, it will only play 8th notes. I was able to open up a different session and replicate this setup and it worked but in another session it wont work. It also crashes when i try to go into the midi editor...any thoughts?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-27-2010, 05:59 PM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,782
Default Re: PT Wont play consecutive 16th or 32nd notes

Quote:
Originally Posted by mike59271 View Post
I hooked up BFD2 via a stereo instrument channel, then created aux tracks to transpose into pro tools. Now all of my drum programming is done in the initial instrument track but I'm unable to get any 16th or 32nd notes out of it, it will only play 8th notes. I was able to open up a different session and replicate this setup and it worked but in another session it wont work. It also crashes when i try to go into the midi editor...any thoughts?
need to know what version of pro tools, and bfd 2, exactly and a sandra report of your machine because i need ram and hard drive details.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #3  
Old 01-27-2010, 06:39 PM
mike59271 mike59271 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 38
Default Re: PT Wont play consecutive 16th or 32nd notes

Its Pro Tools LE 8. I just reformatted and havent updated to 8.0.1 because of the hickups that caused me to reformat in 8.0.3. My BFD2 is the most current update i think 2.0.4.7 or something like that but its up to date i know that much...thanks for your time, any other info you need just ask thanks man


SiSoftware Sandra

System
Host Name : RECORDIN-1534A7
User : Recording Studio
Workgroup : WORKGROUP

Processor
Model : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz
Speed : 2.54GHz
Cores per Processor : 2 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Dual-Core
Internal Data Cache : 2x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, Inclusive, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 3MB, ECC, Synchronous, ATC, 12-way, Inclusive, 64 byte line size, 2 threads sharing

System
System : System manufacturer P5KC
Mainboard : ASUSTeK Computer INC. P5KC
Bus(es) : ISA PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : 1 Processor(s)
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
System BIOS : American Megatrends Inc. 8.12
Total Memory : 3.25GB DDR3

Chipset 1
Model : ASUS (Bearlake) Processor to I/O Controller
Front Side Bus Speed : 4x 267MHz (1.07GHz)
Total Memory : 23.25GB DDR3
Memory Bus Speed : 2x 401MHz (802MHz)

Video System
Monitor/Panel : Default Monitor
Monitor/Panel : Default Monitor
Monitor/Panel : Plug and Play Monitor
Monitor/Panel : Plug and Play Monitor
Adapter : NVIDIA GeForce 8400 GS

Physical Storage Devices
ST3320620A 320GB (ATA100, 16MB Cache) : 298.09GB (C:)
MICRONET FANTOM DRIVE 1000GB (USB) : 931.51GB (E:)
Memorex DVD16+/-DL4RWlD2 (ATAPI66, 48x CD-R, 48x CD-W, 6x DVD-R, 6x DVD-W, 2MB Cache) : N/A (D:)

Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 298.08GB (155.09GB, 52% Free Space) (NTFS) @ ST3320620A 320GB (ATA100, 16MB Cache)
CD-ROM/DVD (D:) : N/A @ Memorex DVD16+/-DL4RWlD2 (ATAPI66, 48x CD-R, 48x CD-W, 6x DVD-R, 6x DVD-W, 2MB Cache)
3.5" 1.44MB (A:) : N/A @ ST3320620A 320GB (ATA100, 16MB Cache)
FANTOM (E:) : 931.50GB (762.47GB, 82% Free Space) (NTFS) @ MICRONET FANTOM DRIVE 1000GB (USB)

Peripherals
Serial/Parallel Port(s) : 1 COM / 0 LPT
USB Controller/Hub : Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2934
USB Controller/Hub : Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2935
USB Controller/Hub : Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2936
USB Controller/Hub : Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2937
USB Controller/Hub : Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2938
USB Controller/Hub : Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2939
USB Controller/Hub : Intel(R) ICH9 Family USB2 Enhanced Host Controller - 293A
USB Controller/Hub : Intel(R) ICH9 Family USB2 Enhanced Host Controller - 293C
USB Controller/Hub : USB Root Hub
USB Controller/Hub : USB Root Hub
USB Controller/Hub : USB Root Hub
USB Controller/Hub : USB Root Hub
USB Controller/Hub : USB Root Hub
USB Controller/Hub : USB Root Hub
USB Controller/Hub : USB Root Hub
USB Controller/Hub : USB Root Hub
USB Controller/Hub : USB Composite Device
USB Controller/Hub : USB Composite Device
USB Controller/Hub : Digidesign Mbox 2 Firmware Updater
USB Controller/Hub : USB Mass Storage Device
FireWire/1394 Controller/Hub : VIA OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
Keyboard : Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
Keyboard : HID Keyboard Device
Mouse : HID-compliant mouse
Human Interface : HID-compliant consumer control device
Human Interface : HID-compliant device
Human Interface : HID-compliant consumer control device
Human Interface : USB Human Interface Device
Human Interface : USB Human Interface Device

Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line

Operating System(s)
Windows System : Microsoft Windows XP (2002) Professional 5.01.2600 (Service Pack 3)
Platform Compliance : Win32 x86

Network Services
Adapter : Attansic L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller

Performance Tips
Tip 2546 : Large memory modules should be ECC/Parity.
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-27-2010, 09:33 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,915
Default Re: PT Wont play consecutive 16th or 32nd notes

Quote:
Originally Posted by mike59271 View Post
I hooked up BFD2 via a stereo instrument channel, then created aux tracks to transpose into pro tools. Now all of my drum programming is done in the initial instrument track but I'm unable to get any 16th or 32nd notes out of it, it will only play 8th notes. I was able to open up a different session and replicate this setup and it worked but in another session it wont work. It also crashes when i try to go into the midi editor...any thoughts?
I'm wondering if you are in GRID mode and the grid is set to quarter or eighth notes? Try setting the GRID resolution to 32nd notes and see what happens. Are you seeing the 16th or 32nd notes in the piano roll?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 01-27-2010, 09:34 PM
mike59271 mike59271 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 38
Default Re: PT Wont play consecutive 16th or 32nd notes

No i tried that, one of the first things i did. I set the grid on both Pro Tools and BFD2 to 32 as well as 16 and got the same problem...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't move triggers on Beat Detective with 32nd notes Kourquie Pro Tools 9 4 12-28-2013 07:25 PM
MIDI converting 16th to 8th notes chinopepito Pro Tools 10 12 01-10-2013 03:37 PM
How do you quantize only the 16th notes? tha]-[acksaw MIDI 9 04-12-2009 05:10 PM
Changing Grid To 16th Notes? rmccam Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 08-13-2005 12:42 PM
Red MIDI notes wont play j20056 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-14-2002 03:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com