Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 06-15-2020, 02:49 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,057
Default Re: CPU Overload never seems to be fixed..

How does that relate to thermal issues? Thrashcan can run CPU at 100% without a hiccup, but once you load those GPU then things heat up quickly
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #32  
Old 06-16-2020, 08:17 AM
Rectifried Rectifried is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Los Angeles
Posts: 391
Default Re: CPU Overload never seems to be fixed..

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Same here. No overheating issues whatsoever, but have only been running three displays on those two GPU's. I can imagine more heat if you run six displays but as far as CPU heat, that is negligible
Bluetooth and WiFi both off , Dropbox sync paused .Or quit

.I use cpusetter. Not sure it makes as big a dif as it used to , but yes use that
Checking activity monitor often
Really making the golden bed for PT to lay there and eat bonbons:
__________________
Hal Cragin On the DUC Since The Year 2000 AD

PT 2020.5, macpro 12 core trashcan 64 gig ram, MBP i7 9,1 16gig ram OS 10.12.3.. TBlt UA Apollo16 SSD's [samsung],
Reply With Quote
  #33  
Old 06-22-2020, 09:03 AM
Rectifried Rectifried is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Los Angeles
Posts: 391
Default Re: CPU Overload never seems to be fixed..

Still having to force quit and restart so often
I don’t have this problem with Ableton

Heard of some plugins graphics can glitch pt
Which is news to me
Anyone had that
__________________
Hal Cragin On the DUC Since The Year 2000 AD

PT 2020.5, macpro 12 core trashcan 64 gig ram, MBP i7 9,1 16gig ram OS 10.12.3.. TBlt UA Apollo16 SSD's [samsung],
Reply With Quote
  #34  
Old 06-23-2020, 10:06 PM
Rectifried Rectifried is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Los Angeles
Posts: 391
Default Re: CPU Overload never seems to be fixed..

got this from another group... theres def some video glitchieness.. anyone know more?


quote:

I’m managing on 2020.5 without many errors, also on thunderbolt. What I’ve found is that disabling the cloud functionality in PT, quitting audio interface launchers/mixers, disabling notifications, disabling excessive calls to the video card (clip shadows, extra metering such as the combined gain reduction), even a change of mouse can dramatically affect PT stability. For example, a session I am pushing to instability will be more stable with the mix and edit window closed, which suggests Avid really need a better video engine, or an option to adjust the frame rate of the metering... also, turn off autosave and manually be super diligent. Most errors seem ti revolve around disk access at the wrong time, or the disk cache being filled or emptied. Oh a high disk cache can help.
__________________
Hal Cragin On the DUC Since The Year 2000 AD

PT 2020.5, macpro 12 core trashcan 64 gig ram, MBP i7 9,1 16gig ram OS 10.12.3.. TBlt UA Apollo16 SSD's [samsung],
Reply With Quote
  #35  
Old 06-23-2020, 10:59 PM
massivekerry massivekerry is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Portland, OR
Posts: 124
Default Re: CPU Overload never seems to be fixed..

A lot of my SWODs seem to happen around Auto (or regular) Saves. If something else is going on at that moment, it all ends up borked.
__________________
Kerry Smith
http://apothekerry.com

12-core 3.46GHz Cheese Grater, 64GB RAM, HD | Native, HD I/O
Reply With Quote
  #36  
Old 06-24-2020, 02:43 AM
WorldStudios WorldStudios is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sweden
Posts: 835
Default Re: CPU Overload never seems to be fixed..

A lot of my crashes are related to auto save. Still I keep it on... What is a crash now and then compared to loosing hours of work? Still, I save manually a lot these days... Definitely before doing crazy stuff like adding an instrument or inserting a power hungry plugin. Or even opening the edit window...
__________________
Johan Bejerholm
World Studios
Sweden

Phone +46707773443
Reply With Quote
  #37  
Old 06-24-2020, 05:09 AM
marsian marsian is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Germany
Posts: 147
Default Re: CPU Overload never seems to be fixed..

Hi there,

we had a lot of AAE and AVE errors and sometimes crashes.
Almost all of them went away, since we make use of Video Slave and disable the AVE.
We're using MacPros 5,1 on High Sierra and Mojave. Running fine with 2020.5.
Now we don't have to transcode h.264 for short turnaround productions.


Cheers
Maik
__________________
PT HDN 2019.10, OMNI, SYNC HD, Dock, 2xS1, PT Control, MacPro 5,1 12core 48GB, OSX 10.13.6, BM Decklink Extreme 3D
------------
mars13.de
Reply With Quote
  #38  
Old 06-24-2020, 09:37 AM
ZEUSS ZEUSS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 594
Default Re: CPU Overload never seems to be fixed..

Quote:
Originally Posted by massivekerry View Post
A lot of my SWODs seem to happen around Auto (or regular) Saves. If something else is going on at that moment, it all ends up borked.
That one is an old one that seems to come and go. Seeing some odd bugs that usually got fixed that are coming back....
__________________
10.14.6 Mac Pro 2013 (Trashcan) 6 Core 64 gigs Ram, Red Line 16, Native Thunderbolt, ProTools Ultimate 2020.5

Macbook Pro, 2019 (15,1) 32 Gigs Ram,2.3 GHz I9 8 Core ProTools Ultimate 2020.5, Apollo 8 Silver
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
12.8 - Bugs Fixed (or not fixed) ? Seafoam_Green Pro Tools 12 23 06-28-2017 08:32 PM
EC3.2.2 bugs claimed to be fixed still not fixed Frank Kruse Artist Series 10 07-01-2015 12:10 PM
CPU overload jeradbay 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 12-31-2009 06:47 AM
BFD cpu overload HELP!!!!!!! rfeather Tips & Tricks 4 10-31-2005 05:56 AM
PCI overload??? 1206 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-04-2004 10:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:11 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com