Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-13-2020, 08:59 PM
danevaz danevaz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: USA
Posts: 40
Default Falcon license

Hi All,

Is the Falcon (2.08) that comes free with ProTools a temporary (one year) license - or is it permanent? I have Pro Tools Vanilla, perpetual, good till 12/21.

And does this free version only work with ProTools or can I use it as a VI in my other DAWs?

It's been in my download area for over a year - just never got around to trying it.

Thanks,
Danny V.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-13-2020, 10:30 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,113
Default Re: Falcon license

Permanent for as long as you have an active subscription.

From memory, it only gives you access to the AAX installers. Can’t recall f the license activates a VST/AU installation. Someone else may be able to confirm that.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 11-14-2020, 05:16 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,050
Default Re: Falcon license

Quote:
Originally Posted by Sardi View Post
Permanent for as long as you have an active subscription.

From memory, it only gives you access to the AAX installers. Can’t recall f the license activates a VST/AU installation. Someone else may be able to confirm that.


Sent from my iPhone using Tapatalk
I think the question being asked is does Falcon 2 continue to work if you're past the renewal of your regular non-subscription support/update plan.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #4  
Old 11-16-2020, 02:26 AM
kedavis kedavis is offline
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: NYC
Posts: 14
Default Re: Falcon license

It's a temporary license and only AAX (as Sardi replied). It only works in Pro Tools. I have a perpetual license also and when my update and support plan expired, Falcon stopped working. When I purchased a new one, it started working again.

Another caveat is if you purchase additional UVI Falcon libraries (as I did) they will work in all of your DAWs. You will need the free UVI Workstation for them to work, or purchase a Falcon license.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avid Falcon license expired? belolab Virtual Instruments 2 11-28-2019 01:26 PM
Falcon kobi_dog Pro Tools 2019 0 11-14-2019 11:05 PM
Can't activate Avid Falcon AAX license eden909 Licensing & Accounts 4 01-29-2019 11:30 PM
Avid Falcon AAX license/installers not provided senghor Licensing & Accounts 41 01-09-2019 10:57 AM
Falcon - New VI from UVI DonaldM Virtual Instruments 3 11-09-2015 07:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com