Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-12-2011, 03:03 AM
jamesa5454 jamesa5454 is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: London, UK
Posts: 14
Default AAF/OMF Export - no muted clips/regions

Hello all,

I've found myself in the painful situation of having one editor cutting dialogue on Pyramix (Version 6.2.4), and another in Pro Tools (Version 9.0.2). Work will need to pass between the editors as the job progresses, and we're trying make the interchange as seamless as possible.

Getting a sequence/session from Pyramix to Pro Tools is working quite well: track names, fades, and volume automation are all crossing from one platform to the other. Pyramix offers the option when creating an AAF to mute a clip/region using volume automation - effectively giving the same sonic result as if the clip were muted on the timeline. Of course, in doing this, you loose any volume automation that was on the region originally, but for now this is not a concern for us.

However when sending from Pro Tools to Pyramix muted clips/regions are not making it through the conversion properly. The clip/region's volume automation is present, but the clip/region is active (not muted).

I have tried using both AAF and OMF as the interchange format, and both yield exactly the same results. It is my assumption that muted regions are not actually supported in either format (although I may be wrong on this?), hence Pyramix's work around of muting via volume automation.

I am aware that I could first convert the Pro Tools session to version 5, but I am reluctant to rely on this, as it means converting to SDII and over the course of an entire film it will mean we have a massive duplication of media files (not to mention the headaches related to SDII and their resource forks)

Has anybody else come across a similar problem, and if so, could you offer any advice or work arounds? Many thanks in advance,

James
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Selecting multiple muted clips Manu101 Pro Tools 10 2 01-23-2013 12:55 PM
Unsexy feat. request #1 - Export as Text & muted regions Starcrash Post - Surround - Video 3 03-14-2007 12:02 PM
help....trying to delete all muted regions regis Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 08-28-2005 12:24 AM
delete all muted regions? clarpark Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 03-21-2004 04:59 PM
select muted regions Pietari Koskinen Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-15-2002 05:38 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:28 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com