Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-02-2020, 01:54 PM
Emi's Avatar
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 385
Default Space Activation is required

A message just pops up saying "Activation is required". But I´m on an active plan...what´s wrong?
__________________
Mac Mini late 2012 i5 | Mac OS Catalina 10.15 | Motu 16A | Motu 828ES | Motu 1248 | Pro Tools 2020.11 Native
  #2  
Old 08-03-2020, 04:47 AM
Emi's Avatar
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 385
Default Re: Space Activation is required

And it has disappeared from my account too...anyone is expermentimg the same thing?
__________________
Mac Mini late 2012 i5 | Mac OS Catalina 10.15 | Motu 16A | Motu 828ES | Motu 1248 | Pro Tools 2020.11 Native
  #3  
Old 08-03-2020, 08:24 AM
_JJ_ _JJ_ is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 95
Default Re: Space Activation is required

Launch your iLok License Manager app, click "All Licenses", and search for "space". Mine is showing a few versions and believe it's now part of the "Avid Complete Plug-In Bundle". Maybe you can simply activate the version that your system is looking for?
  #4  
Old 08-05-2020, 07:22 AM
Emi's Avatar
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 385
Default Re: Space Activation is required

Just got an answer from Avid, it´s now part of the all plugins bundle and those who had it on an active plan it´s replaced with Falcon UVI2...don´t know what plugin...

Ok, I understand Avid can do whatever it wants, but man, what about announce it before...this way I have time to take a decision, whatever I buy it or skip it and go other route...but as always...Avid doesn´t give a **** about their customers.
__________________
Mac Mini late 2012 i5 | Mac OS Catalina 10.15 | Motu 16A | Motu 828ES | Motu 1248 | Pro Tools 2020.11 Native
  #5  
Old 08-05-2020, 04:25 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 8,914
Default Re: Space Activation is required

Sorry for the confusion here.

Space was included with the original Upgrade and Support Plan which we later split up. Space and Eleven Effects were then part of the Plug-Ins and Support Plan ($99/yr). In late 2017 we introduced the Avid Complete Plug-In Bundle ($49/yr) which included Space and many others. The Plug-Ins and Support Plan was discontinued since you could now get way more plug-ins at half the price.

We started including Falcon over a year later, so it didn't technically replace Space. (I'll find your case and follow up with the CS rep.)

As far as the 'missing' license... a Pro Tools Plan or Pro Tools HD Plan license handled the authorization of Space as a bonus plug-in, and it looks like yours expired in April 2020 (should have actually expired in 2018 since it doesn't look like you bought/renewed the Plug-Ins and Support Plan back then).

Hope this clarifies things a bit.
__________________
  #6  
Old 08-06-2020, 02:52 AM
Emi's Avatar
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 385
Default Re: Space Activation is required

Thanks jeffro, it´s all clear now.
__________________
Mac Mini late 2012 i5 | Mac OS Catalina 10.15 | Motu 16A | Motu 828ES | Motu 1248 | Pro Tools 2020.11 Native
  #7  
Old 08-06-2020, 01:48 PM
Emi's Avatar
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 385
Default Re: Space Activation is required

Wow, Avid just made deposit of a temp license for Space into my account to finish the sessions that I had with it. After that I´ll see what I´ll do.

I´m happy, thanks Jeffro
__________________
Mac Mini late 2012 i5 | Mac OS Catalina 10.15 | Motu 16A | Motu 828ES | Motu 1248 | Pro Tools 2020.11 Native
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
After installing 2018.4, lots of plugins activation is required Rockman413 macOS 2 06-20-2018 02:22 PM
Activation required for Pro Plugins ronnievanoverveld Licensing & Accounts 0 10-31-2016 02:27 PM
Urgent help required please!!! TL space not authorizing mr xy macOS 4 12-02-2014 06:31 PM
Moogerfooger Plug-ins Activation Required After PT LE 8 Upgrade?? Spyda KB 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 12-29-2008 10:41 AM
Space required for drum booth Camilo Orozco Tips & Tricks 7 12-17-2001 09:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com