Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 06-19-2020, 08:19 PM
aftermid aftermid is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: miami, Fl. USA
Posts: 144
Default Re: Pro Tools 2020.5 Won't Recognize Omni

Thanks Jeffro. Just saw the links. I had seen this, when I researched, before buying. Again, I missed the Ultimate being for HD interfaces and the DigiLink thing, when I first saw it.


You reply quickly. Maybe, you could help at Avid sales. You answer much quicker than they do. They can take days and sometimes still not answer what you asked.


Jeffro Head of Sales. Hmmmmm Might be worthwhile.


Thanks Jeffro.
  #22  
Old 06-19-2020, 08:22 PM
aftermid aftermid is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: miami, Fl. USA
Posts: 144
Default Re: Pro Tools 2020.5 Won't Recognize Omni

Thanks JFreak. Hopefully, Avid sales will reply soon, Don't know if they'll refund my first purchase and allow me to upgrade to Ultimate or credit what I've paid towards Ultimate.
  #23  
Old 06-19-2020, 08:23 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,243
Default Re: Pro Tools 2020.5 Won't Recognize Omni

Quote:
Originally Posted by aftermid View Post
ok,


So Essentials would be like the old LE? As far as the purchase, it actually done on this site not through a dealer. I was hoping, by doing so, I'd get quicker answer from them.



By Native I meant the old system, where you the Native card vs. the HDX card. Or ages ago, when you had LE and TDM.


I also notice you used the acronym HDN, instead of HDX. When I looked at the offerings on this site for purchase, I didn't see HDN. I saw all the subscription or perpetuals for Essental, Ultimate, and the Free version they have. The "N" in HDN is?
Which body orifice do you keep pulling "Essentials" out of? I've explained this three times now.

I've given you all the information you need to make progress. You don't have HDN hardware. If you want to learn about that you can Google it. You need to call a sales rep who is paid to deal with this nonsense and they can take your money off you to get you out of the mess you got yourself in.
  #24  
Old 06-19-2020, 08:27 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 8,723
Default Re: Pro Tools 2020.5 Won't Recognize Omni

FYI- Essential was a product long ago... Pro Tools M-Powered Essential was a free version included with specific M-Audio interfaces. It's still listed in the Legacy section.
__________________
  #25  
Old 06-19-2020, 08:29 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 8,723
Default Re: Pro Tools 2020.5 Won't Recognize Omni

Quote:
Originally Posted by aftermid View Post
...Hopefully, Avid sales will reply soon...
Let us know if you don't get a response soon and we'll escalate this.
__________________
  #26  
Old 06-20-2020, 11:33 AM
aftermid aftermid is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: miami, Fl. USA
Posts: 144
Default Re: Pro Tools 2020.5 Won't Recognize Omni

Ok,


So today I get an email saying that I did purchase the Ultimate and that my license links for the hardware should be in my account. Wrong answer. They are not there to be downloaded.


To add to the aggravation, when you reply to their email, you get a delivery error and the email is returned.



So, I had to go back to Avid support sales, re write my problem siting the Order # and Case #. Why? Cause replying to their email kicks it back.


Amazing, i figured ordering straight from the source (Avid Site), rather than a dealer would have made the customer experiment better and more efficient. Go figure.
  #27  
Old 06-20-2020, 12:39 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,243
Default Re: Pro Tools 2020.5 Won't Recognize Omni

I hope that the support rep is correct. But are you sure? Do you have the receipt for what you actually purchased? Remember how much it was?

Jeffro already looked in your iLok account and it showed a standard license. Is there a way you would have an additional standard license for Pro Tools?

The reason for asking is it is not uncommon cause of problem where people have more than one iLok account, and get them accidentally confused, maybe link the wrong one to their Avid account. Or they provide the wrong info to Avid and say link to somebody else's iLok account. It's so easy to provide the wrong iLok account info.

And you have really carefully looked at iLok.com in all the iLok accounts you have to make sure there is no new license assets deposited there? (I esp. want to make sure you are not looking for stuff in your Avid.com account).

Yes it's sad but for folks who are not super clear on this stuff its seriously better to work with a good reseller than deal with the Avid store. I hope that is a lesson others reading this will follow.
  #28  
Old 06-20-2020, 01:39 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 8,723
Default Re: Pro Tools 2020.5 Won't Recognize Omni

Quote:
Originally Posted by aftermid View Post
...So today I get an email saying that I did purchase the Ultimate and that my license links for the hardware should be in my account. Wrong answer. They are not there to be downloaded.
I see one case where on 6/15 the rep mistakenly referred to Pro Tools Ultimate but later in the reply clarified as Pro Tools Perpetual. I see you later spoke with Jimi (on 6/18) who confirmed that you purchase Pro Tools (not Pro Tools Ultimate).
Quote:
To add to the aggravation, when you reply to their email, you get a delivery error and the email is returned...
You might be replying to one of the duplicate/closed cases - I see you have 5 cases for this topic starting on 6/10. Best to stick with the original case (03962709) and only reply to emails with that case # in the subject. Thanks.
__________________
  #29  
Old 06-24-2020, 12:59 PM
aftermid aftermid is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: miami, Fl. USA
Posts: 144
Default Re: Pro Tools 2020.5 Won't Recognize Omni

Ok,


Here's the latest. I have only one iLok account. I upgraded yesterday from Pro Tools Regular to Ultimate. I was told Ultimate is the only way to see the Omni.


The Ultimate is in my Avid product account as active and in iLok. No DigiLink. In fact, opening Pro Tools asks for me to download digilink. This was not deposited in my account to download.


Called Avid today, their response was I needed to buy DigiLink I/O license. This is not what I was initially told by the rep. Ultimate included the I/O link. Right now have dropped over $2000 to Avid this week for an upgrade.


Ironically, Logic, which is not an Avid product can use the Omni and has the HDX driver. Avid's Pro Tools cannot see the interface they make, but Logic can.


This is frustrating. I have been with Pro Tools for over 20 yrs when it was a four track system on a Nubus made by DigiDesign. Never have I had such misinformation from Avid customer service and/or tech support. Not to mention, I was told today, that due to Covid I can't talk to tech support. So, I spent my time talking to someone in customer service, who was emailing my questions and waiting for replies from tech support. Huh? If Customer service can answer the phone, why can't tech support. I guess customer service is immune to Covid over the phone, but tech support is not.


Sorry for the rant, but this is very frustrating and very costly financially with nothing to show for it.
  #30  
Old 06-24-2020, 01:01 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,067
Default Re: Pro Tools 2020.5 Won't Recognize Omni

Did you buy perpetual license or subscription?
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 2020.5/2020.3 Compatibility with Catalina 10.15.4? derrickhou macOS 4 07-26-2020 07:46 AM
Pro Tools (2020.3) on MacBook Air 2020 compatibility pellekuipers Pro Tools 2020 1 04-04-2020 08:01 AM
PT won't recognize my HDN+omni/IO tubiux Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 20 10-08-2014 12:47 PM
Pro Tools won't recognize Omni, digitest crashes on launch dj_grimmace Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 10 08-22-2013 01:09 PM
pro tools 10 doesn't recognize omni hd ilvecchio macOS 4 11-03-2012 07:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:30 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com