Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-04-2006, 11:21 AM
zombie69 zombie69 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Pioneer, CA
Posts: 407
Default Disable Onboard Audio?

Ok, here's what I would like to know. I know that disabling onboard audio in the bios will free up system resources when running PTLE. I was wondering, if I created a different hardware profile for PTLE and just disabled my audio in the device manager for that profile so I can use onboard in a different profile, would that essentially be accomplishing the same thing?
Steve
__________________
I wear the pants. (My wife picks them out)
Reply With Quote
  #2  
Old 08-04-2006, 04:45 PM
SumOdRsn SumOdRsn is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 113
Default Re: Disable Onboard Audio?

I disable it in device manager and it works for me.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-04-2006, 04:58 PM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,815
Default Re: Disable Onboard Audio?

Disabling the other sound card may free up some resources but it is very little. My first recommendation is simply don't have another sound card in the computer (not even on the mobo). Unless you are trying to squeeze that one last 146th Dverb in I wouldn't worry too much about it.
__________________
Obsidian Dragon
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro14,3
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.1 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
MacOS 10.15.6 running Protools 2020.5.0
Reply With Quote
  #4  
Old 08-04-2006, 05:08 PM
zombie69 zombie69 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Pioneer, CA
Posts: 407
Default Re: Disable Onboard Audio?

Cool, that's what I thought. I do need the onboard audio sometimes though, as the wavedriver for PTLE is only single client, not multi client.
__________________
I wear the pants. (My wife picks them out)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MBOX2PRO + Onboard Audio ozzlvlosis 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-27-2012 08:04 AM
MBox Micro vs onboard audio. sunburst79 General Discussion 3 12-06-2010 02:02 PM
I have to enable onboard audio for 8.0.4 to start !? neuromillion 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-08-2010 05:16 AM
Windows laptop onboard audio? mike_mccue Pro Tools 9 5 11-06-2010 11:18 AM
disable onboard soundcard genebadd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-24-2003 12:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com