Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 08-09-2014, 05:51 AM
jryser's Avatar
jryser jryser is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Plainfield, IN
Posts: 920
Default Re: MBox Pro (3rd gen) will not reset after firmware update.

And I failed to repost after it got back but all was well for 100 US and some change.
__________________
A Rig: MacBook Pro Spring 2013, 2.8Ghz I7, 16GB RAM,
OSX Mavericks 10.9.4, PT 11.2, MBox Pro 3, Glyph GT 050 Qx3 1.5 TB drives Thunderbolt-FW400, Presonus Faderport. 10 REMOVED!
B Rig:MacBook Pro Spring 11, 2.33 GHz I7, 16GB RAM, OSX Mavericks 10.9.4, PT 11.2, MBox Pro 3, Glyph Portagig 62 portable 1 TB drive Firewired with 400, Presonus Faderport. 10 REMOVED!
I am the main songwriter/performer for Midwest Whitetail, Cabela's Deer Nation, Spring Thunder, and Northern Waters Series!
Reply With Quote
  #22  
Old 09-22-2014, 09:16 AM
perh perh is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 83
Default Re: MBox Pro (3rd gen) will not reset after firmware update.

OK. What did you/we expect from this arrogant company?
My Mbox Pro has started to behave buggy again! Last time the exact same thing happened was before the last firmware update. This somehow seemed to fix it. But now it has gradually appeared again. The symptoms.
Startup of the device has become slow. 2 out of 3 times it must be turned off/on again as the spkr led don't light up. Then suddenly it does.
The other old familiar problem that has appeared again is the volume knob bug, turning it will make it crash and react in steps upon turning it. Restarting makes it work for a short while, but now it's only for a few minutes then it breaks again! It has worked since the firmware 1.0.4 (it was broken before) but now it's broken again, all out of the blue.
What it tells me (and I have tried reinstalling and trashing prefs with no success) is that the software inside the box has serious bugs: buffers overflows during time or what ever. But this broken state is stored in it's internal flash RAM.
Reinstalling the drivers don't flush the memory as the firmware is already present, so there is no need to reinstall it, from the Mbox pro installers 'perspective'
If we could just get a method or a piece of software to flush the firmware RAM and reinstall the drivers, as Avid obviously has no plan on fixing the code, that would be a big step forward.
As it is now I can only use the headphone out, as these dials are not software controlled. And then a lot of patience!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MBox 2 - Firmware Reset (Downgrade) adam79 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-13-2013 10:09 PM
Mbox 2 Firmware Crashed ! How can i reset ? alfredbuning 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-20-2011 11:04 AM
D-Control Firmware Reset/Update Brooklyn777 ICON & C|24 0 06-30-2009 11:55 AM
MBox 2 Pro Firmware Update? perh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-23-2008 05:12 AM
Mbox 2 Firmware Crashed ! How can i reset ? HELP !!!! alfredbuning 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-28-2007 05:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:07 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com