Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Digidesign Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 03-29-2010, 11:52 PM
vernon vernon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: washington
Posts: 98
Default Re: Digi 001 with Windows 7 in "XP mode"

need a driver hack for 001 in win 7 id do it if I knew how
__________________
Music Production Bachelor of Science, Fullsail Univeristy, 2016. Mid 2012 MacBook Pro, Eleven Rack , ProTools , Logic, Sibelius, etc.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-13-2010, 06:33 AM
Freddymusic Freddymusic is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
Default Re: Digi 001 with Windows 7 in "XP mode"

digi 001 installation on windows 7

1. download the quicktime 6.5.2 and install it! If you have other quicktime, uninstall it.
2. download the windows 7 InterLok driver and install
http://www.paceap.com/dldrvr.html
3. install the protools 6.4 in compatibility mode
if you have problem with the installation, disconnect the cable of digi001
4.

If you usually work with edit, it's good, but the audio recording wery wery slow. When i push the record button, i'm just waiting and waiting...
Reply With Quote
  #13  
Old 04-13-2010, 11:59 AM
vernon vernon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: washington
Posts: 98
Default Re: Digi 001 with Windows 7 in "XP mode"

almost works it just wont recognoze the hardware definitely a cool find man. any issue on this with win 7 64bit? what OS do you use?

I am using 64 and it just will not recognize the hardware installation is buggered at the end with an unknown error.

wish someone would hack it for 64 bit os's. Went to ebay and found loads of 001 setups getting dumped. Thats alot of non returning service since a hw exchange is actually maximizing your return. no body wants to shell out 800 bones though. Any return customers at that level are likely doing maudio or mbox.
__________________
Music Production Bachelor of Science, Fullsail Univeristy, 2016. Mid 2012 MacBook Pro, Eleven Rack , ProTools , Logic, Sibelius, etc.
Reply With Quote
  #14  
Old 04-13-2010, 01:59 PM
Freddymusic Freddymusic is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
Default Re: Digi 001 with Windows 7 in "XP mode"

Sorry! I have 32 bit OS, but i will test it on a 64 bit system. if i can make it, i will write here.
Reply With Quote
  #15  
Old 04-13-2010, 02:20 PM
vernon vernon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: washington
Posts: 98
Default Re: Digi 001 with Windows 7 in "XP mode"

I would really appreciate that.
__________________
Music Production Bachelor of Science, Fullsail Univeristy, 2016. Mid 2012 MacBook Pro, Eleven Rack , ProTools , Logic, Sibelius, etc.
Reply With Quote
  #16  
Old 04-13-2010, 04:10 PM
vernon vernon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: washington
Posts: 98
Default Re: Digi 001 with Windows 7 in "XP mode"

I got the upgrade win 7 which came with 64 and 32 so maybe ill just wipe my vista 64 drive out I think I have saved most everything worth saving. Ill be hog tied and horse whooped , it works.
__________________
Music Production Bachelor of Science, Fullsail Univeristy, 2016. Mid 2012 MacBook Pro, Eleven Rack , ProTools , Logic, Sibelius, etc.
Reply With Quote
  #17  
Old 04-14-2010, 12:32 AM
vernon vernon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: washington
Posts: 98
Default Re: Digi 001 with Windows 7 in "XP mode"

I noticed that the plugins wont minimize from the plugin window you have to click the channel where the plugin icon is to minimize ; this is a problem if you remove a plugin because it leaves an empty plugin window up with no way to minimize it.
__________________
Music Production Bachelor of Science, Fullsail Univeristy, 2016. Mid 2012 MacBook Pro, Eleven Rack , ProTools , Logic, Sibelius, etc.
Reply With Quote
  #18  
Old 04-14-2010, 06:34 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Digi 001 with Windows 7 in "XP mode"

Quote:
Originally Posted by vernon View Post
I noticed that the plugins wont minimize from the plugin window you have to click the channel where the plugin icon is to minimize ; this is a problem if you remove a plugin because it leaves an empty plugin window up with no way to minimize it.
Try setting Windows theme to classic mode. Win7 and Vista draw the desktop in a totally different way. You might try turning Aero off also. I had the 001 running on Win7 last fall and from what I remember the Close button was there but it was about one pixel wide.

There was no XP Mode then. This was installed on (presumably) Win32 RC1.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #19  
Old 04-14-2010, 08:19 PM
vernon vernon is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: washington
Posts: 98
Default Re: Digi 001 with Windows 7 in "XP mode"

That worked, i also got cubase 5 to work with the interface, happy times . I hated vista and xp is just bleh having a dual win 7 boot is perfect. I dont plan on spicing anything up for the protools hdd just plain jane win 2000 classic look is all it needs.
001 on a quad core ddr2 4gb with cubase5 and protools is pretty righteous even if I am locked at 24/48.
__________________
Music Production Bachelor of Science, Fullsail Univeristy, 2016. Mid 2012 MacBook Pro, Eleven Rack , ProTools , Logic, Sibelius, etc.
Reply With Quote
  #20  
Old 04-14-2010, 11:58 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Digi 001 with Windows 7 in "XP mode"

Quote:
Originally Posted by vernon View Post
That worked, i also got cubase 5 to work with the interface, happy times . I hated vista and xp is just bleh having a dual win 7 boot is perfect. I dont plan on spicing anything up for the protools hdd just plain jane win 2000 classic look is all it needs.
001 on a quad core ddr2 4gb with cubase5 and protools is pretty righteous even if I am locked at 24/48.
So the Windows Classic Theme solved the problem? I never got a chance to try it as my machine crashed and had to be reloaded with XP and I was never able to revisit it.

If you have PTLE 8.0 installed on another computer and copy the contents of the plugin folder into the plugin folder into the Win7/6.4 machine you might find a pleasant surprise.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
i have a problem with "Pencil Tool". Why it's always in "square mode" ? ak11_lin macOS 6 08-25-2013 05:38 AM
002 rack "clicks" and Windows beeps when "Setting Up Midi" or sw0mgt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 08-03-2012 03:42 PM
Switching a HD from "transfer only" to "record mode" BretFarewell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 02-16-2010 12:49 PM
Switching subwoofer from "discrete mode" to "stereo mode"? Slerker Post - Surround - Video 6 02-11-2009 07:04 PM
So Where is this ""WIN2K COMPATABILITY MODE""?? el matador 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-23-2002 03:30 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com