Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-30-2011, 11:56 PM
brentf brentf is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 36
Default MBox 2 Pro Footswitch no longer starts/stops playbac

I love the footswitch Playback Start/Stop function, and it worked flawlessly in all versions of PT8LE, DVTK, DVTK2

Since upgrading to PT9, CPTK2, the footswitch only punches in/out of record, regardless of the radio button selection in the "Setup/Hardware..." window.

I have checked several other threads relating to the footswitch on various interfaces, but saw nothing that addresses this behavior. I was hoping the 9.0.1 update might poke it... no luck.

My system: (the only thing new in my setup since the footswitch worked last is PT v9 w/CPTK2... clean install and Mac OSX 10.5, now 10.6)

PT 9.0.1
MBox 2 Pro latest driver per 9.0.1 instructions
MBox 2 Pro firmware version 2007-10-31 03:44:02 -0700
Mac OSX 10.6.6
Mac Pro quad core xeon 2.8
10GB RAM
Digi CoreAudio Manager 9.0.1

I'm going to boot into my partition with OSX10.5.8/PT 8LE and see if the footswitch works there like it did when I used that partition before moving over to 10.6/PT 9. I'll reply with my results.

UPDATE: The footswitch works correctly in my OSX 10.5.8/PT8LE partition. Playback start/stop is good. Coming back to 10.6.6/PT9.0.1 = no dice.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-10-2011, 02:06 PM
brentf brentf is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 36
Default Re: MBox 2 Pro Footswitch no longer starts/stops playbac

Is it unusual that I use the footswitch for Start/Stop playback?

It was great for auditioning sound effects in Soundminer running along with ProTools. The footswitch allowed PT to start/stop regardless of what program had the keyboard/mouse focus on the computer.

It would be nice to have that functionality back in PT9. Any suggestions?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-19-2011, 09:30 AM
brentf brentf is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 36
Default Re: MBox 2 Pro Footswitch no longer starts/stops playbac

So to summarize... PT9 on 10.6 = footswitch no worky. Boot to another partition with PT8 on 10.5 = footswitch worky.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-27-2011, 02:46 PM
brentf brentf is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 36
Default Re: MBox 2 Pro Footswitch no longer starts/stops playbac

It's my understanding that this issue will be fixed in an upcoming update...

Thanks, Avid!
Reply With Quote
  #5  
Old 02-27-2011, 03:09 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,700
Default Re: MBox 2 Pro Footswitch no longer starts/stops playbac

Quote:
Originally Posted by brentf View Post
It's my understanding that this issue will be fixed in an upcoming update...

Thanks, Avid!
That is correct, sir!

Thanks for your patience on this one...
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #6  
Old 02-28-2011, 09:27 PM
brentf brentf is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 36
Default Re: MBox 2 Pro Footswitch no longer starts/stops playbac

Excellent!

I'm sure there are so many matters more pressing than this one, with many more users per item. I'm glad it got addressed.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-09-2011, 02:31 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,700
Default Re: MBox 2 Pro Footswitch no longer starts/stops playbac

This issue is fixed in the latest 9.0.2 update, available here:

Pro Tools 9.0.2 update

Updaters for Pro Tools 8.0.5 and 8.1.1 are also available.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #8  
Old 03-14-2011, 01:03 PM
brentf brentf is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 36
Default Re: MBox 2 Pro Footswitch no longer starts/stops playbac

Excellent... the 9.0.2 updated fixed it! Footswitch playback start/stop is now back in business!
Reply With Quote
  #9  
Old 07-14-2011, 06:44 PM
brentf brentf is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 36
Default Re: MBox 2 Pro Footswitch no longer starts/stops playbac

Is it possible that 9.0.3 broke the footswitch dealio again? Seems like it for me. It's back to the same behavior again of trying to record regardless of the selection.

Thanks!
Reply With Quote
  #10  
Old 07-14-2011, 07:02 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,700
Default Re: MBox 2 Pro Footswitch no longer starts/stops playbac

Quote:
Originally Posted by brentf View Post
Is it possible that 9.0.3 broke the footswitch dealio again? Seems like it for me. It's back to the same behavior again of trying to record regardless of the selection.

Thanks!
Have you tried trashing preferences yet?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools starts and stops automatically when it wants Muck Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 09-15-2011 12:32 PM
Starts where it stops.... Scorpio253 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 02-13-2009 04:42 AM
No longer starts on Vista simeoncran Pro Tools M-Powered (Win) 4 09-23-2008 05:39 PM
Starts then Stops...Grrrrrrr gap 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 32 03-22-2005 08:22 AM
cursor stops and starts but still get sound toneo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-24-2003 12:15 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com