Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 11-28-2002, 06:42 PM
jho jho is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Atlanta, GA
Posts: 184
Default Re: Virus Indigo Preset Questions

I lost all my presets too. Thanks for letting me know they are in the trash...I'll go get them now !!
__________________
J.Ho
Reply With Quote
  #12  
Old 12-02-2002, 04:00 AM
EthanMorse EthanMorse is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 102
Default Re: Virus Indigo Preset Questions

Where is the upgrade? Does it cost $$$?

Thanx!
Reply With Quote
  #13  
Old 12-02-2002, 01:50 PM
Allan Speers Allan Speers is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: New York
Posts: 1,277
Default Re: Virus Indigo Preset Questions

digi,

I'm still waiting for some answers!

It's too late for the 'can Digi supply JUST the new
presets as a seperate download" thing, for me, but others would still benefit from that. also, please do this the next time there are new presets.

-See my other questions as well.

=============================================

WHILE I'M DREAMING:

So many people have complained about the difficulty in auditioning and sorting Virus/ Indigo presets. It's great that so many presets are available, but that also compounds the problem.

The ultimate solution would be something like this:

Start with a "master preset area" wherein all the presets reside, possibly utilizing seperate folders for the various categories( Bass, leads, etc, such as the Indigo currently has.) Now, what do you do when one preset is good for more than one application? You then need some kind of "preset application page." In other words, you don't actually use the presets in the master preset area. You create aliases for those presets and load the aliases into various "preset application pages." (or "banks") Presets get STORED to the master area, but can be loaded from either area. Additionally, an entire bank could be loaded into the synth at once.

Thus, the presets are organized in the same way a hardware synth stores patches. Nothing earth-shaking about this idea. A few soft-synths currently do this (Absynth, FM7.)
Reply With Quote
  #14  
Old 12-03-2002, 07:43 PM
Paul Turpin Paul Turpin is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Bellingham, WA, USA
Posts: 352
Default Re: Virus Indigo Preset Questions

Quote:
why is it better than the Virus plug? Mainly because it is a Virus B, instead of Virus A.
<font size="2" face="Verdana, Arial">I was hoping it was a "C" !!!
Are we perpetually one step behind in TDM?
Is the Indigo TDM like the original Indigo and not like the Indigo2? I was hoping that we would now be up to date.

I'm now waiting for my upgrade - I ordered it today.
__________________
Paul Turpin
Champion St Sound Studios
paul@championstsoundstudios.com
Reply With Quote
  #15  
Old 12-06-2002, 12:51 AM
Allan Speers Allan Speers is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: New York
Posts: 1,277
Default Re: Virus Indigo Preset Questions

Ya' think Digi will ever answer my questions?

Ethan, the upgrade is $95.
Reply With Quote
  #16  
Old 12-08-2002, 07:25 PM
Allan Speers Allan Speers is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: New York
Posts: 1,277
Default Re: Virus Indigo Preset Questions

Same old Digi. Why do we bother asking questions?
Reply With Quote
  #17  
Old 12-11-2002, 07:54 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,700
Default Re: Virus Indigo Preset Questions

Speer,

I hope the following clarifies some of the Indigo issues for you.

The Indigo and "classic" Virus presets may have the same name but be different, for example in output level or potentially taking advantage of the new parameters. Then again some might be 100% identical. We do not have all 1500 Virus presets documented in such detail, so users should keep around a copy of their original presets just in case they need it.

The installer should copy the old settings files into a "Virus" folder into the new "Indigo" settings folder (we apologize for the unintended installer issue) because settings might indeed be different. As of now you should move your existing Virus presets before installing Indigo.

The .tfx extension has been added to make sounds Windows-conform so you can now use identical preset files on both Mac OS 9 and Windows XP (and of course upcoming OS X).

There are also many presets that are not part of the factory set. Therefore, there may indeed be more presets available than what the Indigo installer will install. Another reason to keep your old presets folder around just in case.

Here’s a link to the LBTI

http://answerbase.digidesign.com/detail.cfm?DID=25958

Regards,
Digi Tech Support
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #18  
Old 12-12-2002, 01:30 PM
tld tld is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Posts: 1,010
Default Re: Virus Indigo Preset Questions

I gotta say, I was a quite disappointed to find out that the Indigo upgrade isn't offered with any alternate authorization method for non-usb non-iLok machines. While that's been a common trend for HD versions of plugins, it hasn't generally been the case for others, where at least challenge/response is usually an option. Real, real disappointing.

Tom
__________________
http://www.digitalaudiorock.com
The Protools Plugin Preset Co-op
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virus Indigo (serious) preset bug protoolzer Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 07-08-2013 06:32 PM
Hybrid/Indigo Preset Names: How do you get them back? Willard Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 07-14-2007 01:04 PM
Virus Indigo the Same as Virus C XL Rack joji Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-15-2004 11:15 PM
6.1 and Virus Indigo Preset Changes---? Rythym Stick Pro Tools TDM Systems (Mac) 23 08-13-2003 08:22 AM
Virus Indigo TDM questions Digidaw Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-15-2003 11:13 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com