Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-02-2003, 10:34 AM
EthanMorse EthanMorse is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 102
Default iLok all of a sudden causing computer freeze!

I have never had a problem with my iLok before until now. After a few days of not using my mac, upon rebooting today to try to remix a session, the mouse nor the keyboard would respond! I force restarted several times with the same result. I then took out the iLok and rebooted and all was fine. I tried to open up the session and it prompted me for authorization for plug-ins...as soon as I put in the iLok everything froze again! I tried rebooting with the iLok in once again still froze. No matter what as soon as the iLok goes in it freezes.
The green light on the iLok doesn't seem to come on anymore either. Could it be that my iLok is dead? If so, would I just be able to get another iLok and transfer the authorizations onto the new iLok from the iLok website? Or what do I do?
I'm using 5.3.1 on OS9.2
Please Help!
Thanks in advance!
Reply With Quote
  #2  
Old 08-02-2003, 11:04 AM
lenf lenf is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Texas
Posts: 90
Default Re: iLok all of a sudden causing computer freeze!

It may be the iLok, but I've had a system go a bit haywire over USB in the past, and it's very hard to troubleshoot. I would narrow everything down to one USB device, everything worked fine for a few hours, then same problem would come up again with something else. Did full OS reinstalls (then, 9.2.2), everything, and the problem kept coming up.

Ordered a PCI USB/firewire card, thinking the USB ports on the motherboard were acting flaky. Installed it, ran a few USB devices on that, everything was back to normal. The odd part is that then all the motherboard USB ports acted normal again. Still don't know what "fixed" the problem.

If you have any USB hubs, remove them. Aside from the Pertech hub, I've not heard of any that don't go silly from time to time.

I don't think you can transfer auths from iLok to iLok as yet - they say they're working on a way to do it. But I'm sure, if the iLok is the problem, the folks there can authorize a replacement, but it might take a week or more, depending upon what companies' plugs are involved.

Let us know what happens!
Reply With Quote
  #3  
Old 08-02-2003, 10:21 PM
Zep Dude Zep Dude is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: NY, NY
Posts: 536
Default Re: iLok all of a sudden causing computer freeze!

Funny, I just had this EXACT problem this week. Your dongle went bad if the green light isn't working. Try plugging it in directly to the usb port (not on a hub) to confirm the green light isn't on. Then call Digi, like I did, and they'll replace your ilock for free AND send you a new card to authorize it. If you have third party authorizations, you'll have to talk to them individually. All my other plugins are challenge/response so my ilock only has Digi HD3 bundle plugs. They'll even overnight it for you.

I praise them for their attentive service.
__________________
Angelo Montrone
Majestic Music
Studio / Label: www.majesticmusic.com
Reply With Quote
  #4  
Old 08-03-2003, 06:39 AM
EthanMorse EthanMorse is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 102
Default Re: iLok all of a sudden causing computer freeze!

Did you just call the customer service number?

Thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 08-05-2003, 08:03 PM
Zep Dude Zep Dude is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: NY, NY
Posts: 536
Default Re: iLok all of a sudden causing computer freeze!

What the heck happened to my post? Well, I already answered your problem at length but here's the summary.

Your iLock is dead if it doesn't have the green light. Plug it directly into your mac just to check. I had the same problem last week. Call Digi, they'll send you another one for free. IF you only have digi authorizations including the bundles that come with the HD packs they'll take care of you. If you have 3rd party authorizations you'll have to contact them.

See another thread going right now about the fact that supposedly you can deauthorize your ilock.

Good luck. Digi was very helpful to me with this.
__________________
Angelo Montrone
Majestic Music
Studio / Label: www.majesticmusic.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BFD causing audio freeze in PT 8 joedexter23 The Drum Room 1 03-26-2012 09:09 AM
mbox 2 pro causing computer to freeze trustlove 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-04-2011 06:38 AM
ILok Programs Causing Freeze inLaunch of Pro Tools cscottshepherd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 03-29-2006 02:25 PM
Sudden Pro Tools Freeze 100grit 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 10-06-2005 08:50 PM
LE 5.2.1 Sudden Freeze when Quit DooDooDoo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-03-2003 05:48 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com