Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-28-2020, 12:06 PM
saved69 saved69 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 14
Default Cannot connect more than 1 Huawei MediaPad T5 (Android) at a time

Hi community,

I just bought 2 S1, 1 dock and 3 Huawei T5, but I can only connect 1 single T5 at the time to the eucon system using the Avid Control app.
All SW and firmware are up to date. The system runs on the latest Pro tools version installed on iMacPro Catalina.

Can anyone connect more than 1 Huawei T5 (or other android tablet) with the latest SW version?

Each T5 is working fine individually, but as soon as one is connected, the 2 others remain as "Not connected" and can't be seen in the device list.

Many thanks for your help
musically ;-)
Reply With Quote
  #2  
Old 01-29-2020, 10:32 AM
saved69 saved69 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 14
Default Re: Cannot connect more than 1 Huawei MediaPad T5 (Android) at a time

Has anyone eucon working with more than 1 android tablet running avid control?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-29-2020, 10:42 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,394
Default Re: Cannot connect more than 1 Huawei MediaPad T5 (Android) at a time

Did you read the guide on how to attached more than one tablet? You need to drag the extra ones on top of the S1's in the my list
Reply With Quote
  #4  
Old 01-29-2020, 12:42 PM
saved69 saved69 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 14
Default Re: Cannot connect more than 1 Huawei MediaPad T5 (Android) at a time

Thanks Eddie, yes I read all the doc provided by Avid.
But guest what...
The EuControl Settings/Surfaces/All Surfaces/Show Info... is showing me the exact same MAC for each of the 3 Huawei Tablet, which is very probably the reason why I can only see one of the 3 devices in the all Surfaces list, and the reason why only the first tablet on which I start Control can connect to the EuControl!!!
The MAC-Address (Settings/Wifi/) of each table is unique and not the same as the EuControl MAC info.
That should help to fix the problem, but how can it be fixed??
Reply With Quote
  #5  
Old 01-29-2020, 12:47 PM
saved69 saved69 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 14
Default Re: Cannot connect more than 1 Huawei MediaPad T5 (Android) at a time

BTW I'have opened the case 03870525 by Avid, but no explanation, workaround or solution found so far...
Reply With Quote
  #6  
Old 01-29-2020, 01:07 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,394
Default Re: Cannot connect more than 1 Huawei MediaPad T5 (Android) at a time

Are the Mac addresses the same for the tablets or S1's. I ask as we did have that issue on a couple of S1's early on

Sent from my HMA-L29 using Tapatalk
Reply With Quote
  #7  
Old 01-29-2020, 01:22 PM
saved69 saved69 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 14
Default Re: Cannot connect more than 1 Huawei MediaPad T5 (Android) at a time

each MAC shown by EuControl Setting is unique for the 2 S1 and the Doc and different from the Huawei tablet.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-29-2020, 01:37 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,394
Default Re: Cannot connect more than 1 Huawei MediaPad T5 (Android) at a time

Unfortunately Eucon uses Apple Bonjour for discovery and it requires unique Mac addresses. I would try and return them for new ones.

Sent from my HMA-L29 using Tapatalk
Reply With Quote
  #9  
Old 01-29-2020, 01:37 PM
saved69 saved69 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 14
Default Re: Cannot connect more than 1 Huawei MediaPad T5 (Android) at a time

Eddie: The EuControl app allows to "Collect Support Files..." that should help you a lot to troubleshoot...Should I send it to you or Avid somehow?
Reply With Quote
  #10  
Old 01-29-2020, 01:44 PM
saved69 saved69 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 14
Default Re: Cannot connect more than 1 Huawei MediaPad T5 (Android) at a time

Eddie: The MAC-Address provided be the Device is unique. There is no problem with the MAC address on the device itself. I can get for each of them a different IP address from the dhcp. The problem isthe MAC in the EuControl Settings Show Info side, not the wifi MAC address of the device. How does the EuControl generate this MAC shown on the EuControl Setting?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to get a mix to your android. Tim Mayock Windows 12 02-15-2019 07:18 AM
Izotope RX 5 Connect – 2 channels max at a time?? reichman Post - Surround - Video 2 09-03-2016 09:45 AM
Android VNC mariojorgeandrade VENUE Live Sound Systems 1 11-04-2011 08:57 AM
can i connect 2 m-box at the same time? Jordi Ribas 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-06-2006 03:17 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:45 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com