Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-13-2018, 01:31 AM
jimmivalentino jimmivalentino is offline
Member
 
Join Date: Sep 2017
Location: Newcastle, Australia
Posts: 15
Default Track won't re-activate - 2018.1

Any solutions or workarounds? This is happening ALL the time to me, hopefully it's been fixed in 2018.3.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-13-2018, 06:51 AM
climber climber is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: North Conway, NH
Posts: 291
Default Re: Track won't re-activate - 2018.1

Never seen or heard of this. Plus no information about platform or OS! 🤷🏽*♂️
__________________
__________________
Al Hospers
bass, vocal, composer, engineer

CleverSounds Recording

------------------------------------------------------
OS X Mojave, Late 2013 MacPro, 6 core, 32 GB RAM, Orion Studio , PT2018.10, Slate MTi, ISA428, ADL600, Distressor, Grace 501, Dimedio, Obsidian, One LA, BAC500, Harrison 32 EQ, UAD2 OCTO, Focal 6 be, Auratones...
Reply With Quote
  #3  
Old 03-15-2018, 12:08 AM
Nearlymen Nearlymen is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Wiltshire, England
Posts: 79
Default Re: Track won't re-activate - 2018.1

I've experienced something similar in 2018.3, running in win 8.1 but it's very intermittant. Basically I put a newmidi instrument in a track in my session created from my template , record midi into it and its fine. Then Save the session, open it again and the midi is solid grey colour. The tracks not frozen or inactive, it just doesn't work. But if I then open a new instrument track and transfer the midi to that, it works fine and I just delete the original track and proceed like nothings happened. I suspect, although havn't looked at it yet (too busy) ! is that the problem is in my template file. So see if any of this sounds familiar and if this little workaround helps !
Also maybe try editing your template and re-saving it in the version your using ?

Just ideas !

Cheerio

Clive
Reply With Quote
  #4  
Old 03-15-2018, 09:22 AM
Peter Baird's Avatar
Peter Baird Peter Baird is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Stevenson Ranch, CA
Posts: 236
Default Re: Track won't re-activate - 2018.1

I see this on Instrument tracks as well, sporadically. On my system what happens is that Pro Tools forgets the Midi Output Routing (pulldown box at the top of the track just below Midi Input Routing pulldown box) and resets it to "none". Easy but annoying fix, just reset the output to the correct VI or whatever you're using and the track comes back to life.

Peter
__________________
Gypsy: PT Ultimate 2018.10, 12-core Mac Pro 3.46Ghz 64GB OS 10.13.6, HD Native, HD OMNI, HD I/O, 2 Artist Mix, EUCON 18.3, Quad Eight preamps, Neve 3201 EQs, 2 LA-4s, 2 1176s, Malone Design Works desk

Laptop: 10.13.4 MacBook Pro 2.8 Core i7, 16G, PT 12.8.2, RME FF800/TCO, Live 9

www.remotewest.com
@RemoteWest
Reply With Quote
  #5  
Old 03-16-2018, 03:09 PM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 924
Default Re: Track won't re-activate - 2018.1

Humm / maybe not much help But not seeing any of this with my system.
Make Inactive and Active, works fine on Audio, Instrument, and Aux tracks
Midi recording saving fine closing session and also quitting PT plays fine when relaunched .
Midi output routing stays as original.

Have you guys tried trashing PT preferences ?
__________________
System :
Avid HD Omni I/O Interface ...Mid 2010 Mac Pro/ processor- 3.33 6-core Intel Xeon "Westmere" w/ Memory- 24 GB........PTHDN 2018.12 on OS 10.13.6 High Sierra on primary boot drive (SSD PCIe 512 GB Samsung SM951) FCPX files storage on Apple 1TB HDD and PT sessions storage on Apple 2TB HDD--


"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
  #6  
Old 03-16-2018, 03:12 PM
TNM TNM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,196
Default Re: Track won't re-activate - 2018.1

midi output issue is common.. you are actually the first person I am speaking to that doesn't have it!

what we need to determine is if the OP did indeed mean de activating and re activating, which works every time. or whether he meant things losing their midi output selections...
__________________
1) iMac Pro 3.2ghz 8 Core, 64GB Ram, 2TB SSD, OS 10.13.6, Caldigit TS3+ Dock, Startech USB-C raid enclosure w/ Crucial MX500 1TB x2, 1TB SSD-R G Tech x 2, Samsung 860 Pro 512gb Audio Drive in USB C Enclosure, TBolt Apollo 8 x 2, TI2 Desktop, MoxF6, tons more midi synths, PT 2018.7/Cubase9.5.
2) MBP 2.8ghz i7 quad, 16GB ram, 1TB SSD, OS 10.12.6, PT 2018.7, Logic 10.4.1,Internal Sound, TBolt SSD 512GB.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-16-2018, 03:24 PM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 924
Default Re: Track won't re-activate - 2018.1

Quote:
Originally Posted by TNM View Post
midi output issue is common.. you are actually the first person I am speaking to that doesn't have it!

what we need to determine is if the OP did indeed mean de activating and re activating, which works every time. or whether he meant things losing their midi output selections...
Interesting. I tend to work with audio a bit more than midi and I have not been working all that much in the studio since switching to 2018.1 and HS.

But I did open and close and reopen about 6 different sessions with midi on them today . I do have about 13 or 15 more previous sessions with a fair amount of midi on them, and will test opening and closing them tomorrow or the next day.
__________________
System :
Avid HD Omni I/O Interface ...Mid 2010 Mac Pro/ processor- 3.33 6-core Intel Xeon "Westmere" w/ Memory- 24 GB........PTHDN 2018.12 on OS 10.13.6 High Sierra on primary boot drive (SSD PCIe 512 GB Samsung SM951) FCPX files storage on Apple 1TB HDD and PT sessions storage on Apple 2TB HDD--


"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Track preset key command PT 2018 tomdiek Tips & Tricks 1 03-03-2018 11:52 AM
Freezing all outputs of a multichannel instrument track causes -9400 error 2018.1 noiseboyuk Pro Tools 2018 7 01-29-2018 12:48 AM
Cant activate a plugin if copied from deactivated track djani Pro Tools 12 4 07-13-2015 11:16 AM
Can't activate instrument track in PT8 session chrisdee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-08-2009 06:05 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:30 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com