Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 02-21-2018, 05:31 PM
laki laki is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 466
Default Re: AJA or Black Magic?

10.9.7 seems to be doing the trick at the moment.

Many thanks to all that responded!
Reply With Quote
  #12  
Old 02-21-2018, 06:19 PM
Norad155 Norad155 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: New York
Posts: 270
Default Re: AJA or Black Magic?

Quote:
Originally Posted by tom_lowe View Post
For some yes, but your statement is a massive generalisation. Personally I'm fine with a BM. A friend has had nothing but problems with his AJA T-tap.

I agree, it is a massive generalization, but I'd argue that's what the OP is asking for when asking BM or AJA.

the basis for my generalization:
Over the last 10 years I've purchase, installed, and used dozens of output cards and boxes from both companies. Almost every BM product has given me nothing but headaches and issues. AJA has been mostly hastle free.

That being said...
To save a few dollars we currently use 12 of the BM thunderbolt output bozes (I forget which one at the moment) and they work... after some fussing... and you have to reboot them alot.
I'd prefer to pay the extra 10-20% and have the thing work.
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #13  
Old 02-21-2018, 10:29 PM
mgoorevich's Avatar
mgoorevich mgoorevich is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Tel Aviv - תל אביב
Posts: 1,607
Default Re: AJA or Black Magic?

Also for those who is willing to take a noisy fan off the Aja card, it works without it with not a single issue for more than 5 years here.
Worth the risk for $150 second hand card.
__________________
Michael Goorevich

Sound Designer
/ mixer
www.goorevich.com

PT HD⎪N v2018.4 HD ● macOS High Sierra 10.13.4
MacPro 2 x 2.4 GHz Quad-Core Intel Xeon ● 24 GB RAM
Avid HD I/O ● Sync HD ● AJA LHi referenced by AJA GEN10 ● D-Command ES24
Reply With Quote
  #14  
Old 02-22-2018, 06:04 AM
tom_lowe tom_lowe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London, UK
Posts: 995
Default Re: AJA or Black Magic?

Quote:
Originally Posted by Norad155 View Post
I agree, it is a massive generalization, but I'd argue that's what the OP is asking for when asking BM or AJA.

the basis for my generalization:
Over the last 10 years I've purchase, installed, and used dozens of output cards and boxes from both companies. Almost every BM product has given me nothing but headaches and issues. AJA has been mostly hastle free.

That being said...
To save a few dollars we currently use 12 of the BM thunderbolt output bozes (I forget which one at the moment) and they work... after some fussing... and you have to reboot them alot.
I'd prefer to pay the extra 10-20% and have the thing work.
if it was 10-20% more that wouldn't be an issue, but they're double the price, if not more, in a lot of cases.

I'm not saying BM is hassle free, but the T-Tap won't even work on my iMac Pro, and I tried several attempts.
Reply With Quote
  #15  
Old 02-22-2018, 06:15 AM
Norad155 Norad155 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: New York
Posts: 270
Default Re: AJA or Black Magic?

Quote:
Originally Posted by tom_lowe View Post
if it was 10-20% more that wouldn't be an issue, but they're double the price, if not more, in a lot of cases.

I'm not saying BM is hassle free, but the T-Tap won't even work on my iMac Pro, and I tried several attempts.
Hmm... that's curious... I had the opposite experience... Black Magic Mini Monitor (BM's version of T-Tap) was absolutely unusable(crashing and drifting)... and 6 T-Taps working flawlessly for a few years now with zero setup.

(the price difference on those are closer to 50% I stand corrected on that... last time I was shopping I compared Ultrastudio vs IoXT and the diff was about 20%)

also... it's easy for me to say I'll pay more, cause I'm not shopping with my money!
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #16  
Old 02-22-2018, 06:21 AM
MIKEROPHONICS's Avatar
MIKEROPHONICS MIKEROPHONICS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: TWICKENHAM (South West London) UK
Posts: 2,035
Default Re: AJA or Black Magic?

I was. Performance alone after pressing play 5 times conceived me. None of that “oh - you mean play now?” that the Decklink Pro suffered from, especially in the early days of the AVE in PT11. The AJA didn’t suffer any perturbations and was much more stable (I have a Sync one-2 to measure to absurd levels of accuracy).
Sorry and surprised I t didn’t work for you Tom.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
cheers

Mike Aiton BSc (hons)
Dubbing Mixer/Sound Designer

BAFTA member
IPS member

former Post Production Expert at www.pro-tools-expert.com
-------------------------------------------------------------------
www.mikerophonics.com
Reply With Quote
  #17  
Old 02-22-2018, 08:47 AM
lucienpalmer lucienpalmer is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Los Angeles
Posts: 447
Default Re: AJA or Black Magic?

Quote:
Originally Posted by mgoorevich View Post
Also for those who is willing to take a noisy fan off the Aja card, it works without it with not a single issue for more than 5 years here.
Worth the risk for $150 second hand card.
I also have the AJA One LHi. Great card and fast playback.

AMAZING deals on used ones. Check Ebay. That is where I bought mine. But it turns out it was one of the older models with a 'defective' super noisy fan. The customer service at AJA was so good that they swapped out the card for a whole new one. The customer service rep said that it didn't matter that I bought it used, because they always stand by the quality of their products.
__________________
Pro Tools HD 12, HDX3 & MTRX + HD MADI
MacPro 2.4 12-core, OSX 10.12
HP Z230 Hackintosh, RME MADI
S6 M10 16-5 w/ producer desk
AJA Kona LHi, Sync HD
www.ToolshedAudioPost.com
Reply With Quote
  #18  
Old 02-22-2018, 08:47 AM
tom_lowe tom_lowe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London, UK
Posts: 995
Default Re: AJA or Black Magic?

Quote:
Originally Posted by MIKEROPHONICS View Post
I was. Performance alone after pressing play 5 times conceived me. None of that “oh - you mean play now?” that the Decklink Pro suffered from, especially in the early days of the AVE in PT11. The AJA didn’t suffer any perturbations and was much more stable (I have a Sync one-2 to measure to absurd levels of accuracy).
Sorry and surprised I t didn’t work for you Tom.


Sent from my iPhone using Tapatalk
With 10.9.7 they finally cracked the BM driver, then promptly broke it again. It even was bad with VS3 so I rolled back to 10.9.7. So whilst I agree BM have been hit and miss, when it works it does work well, it's just that AJA is more consistent I suppose, except in my case where it didn't even work!

Even though High Sierra isn't listed as compatible with 10.9.7 it works fine, you just can't open the Pref Pane.

The T-tap in question was a friend's and he's had 2 where the image randomly shifts vertically across the screen. I tried it on my system and it would power up through a Belkin Thunderbolt 1 Express dock (plugged directly into a TB3 - TB 2 adapter) but the driver wouldn't see it at all. System Profiler did.

Plugging it directly into the TB3 - TB2 adapter it wouldn't even power up. HD Native Thunderbolt powers up fine the exact same way, so all in all very odd.

BM are definitely better than they were for sure.
Reply With Quote
  #19  
Old 02-22-2018, 03:28 PM
laki laki is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 466
Default Re: AJA or Black Magic?

Quote:
Originally Posted by tom_lowe View Post
...Even though High Sierra isn't listed as compatible with 10.9.7 it works fine, you just can't open the Pref Pane...
Same on Sierra, Pref Pane will not reveal itself!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Black Magic DaVinci Resolve Drew Mazurek Post - Surround - Video 56 05-28-2017 06:50 PM
Black magic Intensity pro peaceh Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 2 06-24-2012 02:02 PM
Black Magic Intensity Pro won't work travisrex Post - Surround - Video 2 06-22-2011 03:30 PM
PT 8.03, Black Magic and SL? houser Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 06-18-2010 09:45 AM
Black Magic Intensity and PT8 New Hope Media 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-27-2009 12:17 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:46 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com