Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-11-2010, 12:08 PM
GtrDude GtrDude is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: USA.
Posts: 662
Default Turning down one note on one side

I'm just curious how you'd go about fixing this.
I was recording a classical player - a flute player - and as he played one note he moved a bit too much to the right and the note came out slightly too loud, about 3-4db, than the left hand side at that point.

For one to move while they play does not bother me one bit however this was at the beginning of a song and he may have not been fully comfortable yet so he had to make that quick shift. Unfortunately I didn't notice it.

What would you do to turn that one note down on the right hand side?
I was thinking of just setting a couple of volume points right there but then I'd end up turning the left channel down with it.

GD
Reply With Quote
  #2  
Old 05-11-2010, 12:12 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Turning down one note on one side

Not if they're mono tracks... Jus split them into multi mono even if its jus that spot; the stereo track will still be there, so only use that spot by trimming or deleting the rest of the track that isn't needed, leaving the rest on ur stereo track... Now if it isn't a stereo track, then I'm not sure why ur askin
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #3  
Old 05-11-2010, 08:39 PM
GtrDude GtrDude is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: USA.
Posts: 662
Default Re: Turning down one note on one side

It's a stereo track.
It's fixed.

GD
Reply With Quote
  #4  
Old 05-11-2010, 09:24 PM
Third Eye Studios Third Eye Studios is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Albuquerque, NM USA
Posts: 1,862
Default Re: Turning down one note on one side

Like Key said, you could split them to mono tracks. If you must leave the track stereo, put a dual mono trim plug-in on the track and write some automation.
__________________
Third Eye Studios.org
Reply With Quote
  #5  
Old 05-11-2010, 09:31 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Turning down one note on one side

I kno u said u got it Gtrdude(I always wanna say Gurtrude)

But another trick is, & I'm jus putting this here for other posters that may come in here, but u could send the stereo track to 2 mono OX tracks, bus the stereo out ex. 1-2, make the 1st OX input bus 1, 2nd input bus 2, & that way u have total control of 2 channels even tho its a stereo track...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #6  
Old 05-11-2010, 10:57 PM
GtrDude GtrDude is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: USA.
Posts: 662
Default Re: Turning down one note on one side

VERY cool way to fix it.

Thanks for that

GD
Reply With Quote
  #7  
Old 05-11-2010, 10:58 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Turning down one note on one side

Quote:
Originally Posted by GtrDude View Post
VERY cool way to fix it.

Thanks for that

GD
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi 101 really missing? Set high note/low note on track's input robinsonsdca macOS 4 11-10-2011 02:23 PM
can I use the Mbox2 side to side to an Omega Lexicon?? nastyartproduction 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-23-2010 07:46 PM
side by side error message johncm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 02-17-2009 03:43 PM
Turning my monitor on its side . .. ! johnsimmons Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 06-13-2008 07:41 AM
Digi,Side by Side errors in event viewer with PT's HD 7.4? x9blade Pro Tools TDM Systems (Win) 8 12-15-2007 12:19 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com