Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 06-06-2016, 04:50 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 15,551
Default Re: Pro Tools 10.3.10 Updated not supported by El Captain OS

Quote:
Originally Posted by philip_purcell View Post
I think you misunderstood my comment musicman691. I was just making the point that, despite what AVID say, PT10 is compatible with Yosemite/El Capitan. As I don't want to spend the big $ to get HD for my home setup, PT10 with CPTK running under El Capitan is a great solution. There are no serious compatibility issues that I have found. I am talking post-production. I've no idea if this works for music production.

The other important point is that PT12 vanilla is useless for post, since it lacks a lot of the really powerful automation and editing functions. PT10 with CPTK has all of those, so is more useful to me than PT12 vanilla.
I did not misunderstand your post. I was trying to get across that you are going to have issues with using things that were never meant to work together. Using non-compatible s/w and operating systems is a recipe for disaster. I don't care if it's post or music production - you will have issues.

What you should have done was when Avid had the deal of swapping your PT10/CPTK bundle for PT11HD to have snapped that up; it was software only but then you wouldn't have the issues with at least Yosemite.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #12  
Old 06-07-2016, 04:51 AM
philip_purcell philip_purcell is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Sydney, Australia
Posts: 87
Default Re: Pro Tools 10.3.10 Updated not supported by El Captain OS

Like I said, there are no issues. Actually, it lacks one significant bug that I get in PT12, so I'm very happy with it. I never wanted HD for a home studio, so I never took up their offer. (Also, why did they time limit it?) I paid good money for PT10 not that long ago. Why should I have to ditch it and go up to HD just because the OS was upgraded? (I would have stayed with the old OS, but my old MacPro died and I saw no point in buying a replacement obsolete machine, so got a new one with Yosemite). Actually while I'm ranting, why do they sell a crippled version of their product, which is what vanilla is? Why not just charge a bit more and sell everyone the full-featured version? (End of rant).


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
  #13  
Old 06-10-2016, 03:52 AM
eesn eesn is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: london
Posts: 152
Default Re: Pro Tools 10.3.10 Updated not supported by El Captain OS

Quote:
Originally Posted by philip_purcell View Post
I was just making the point that, despite what AVID say, PT10 is compatible with Yosemite/El Capitan.
PT10 on OSX10.10+ has the plugin menu display bug, which is bad if you use many plugins. Now that Logic Pro X 10.2.3 _requires_ OSX 10.10+, it will be a fun time (not) for everyone who owns both DAWs. In the middle of three PTHD10 projects that just won't end and my hands are tied.

Avid could start mending their customer relationship by releasing a service update to PTHD 10.3. Alas, they don't have the guts.
__________________
pt hd 12, rme fireface ucx, artist control v2, i7 16gb osx 10.12
Reply With Quote
  #14  
Old 06-10-2016, 04:21 AM
philip_purcell philip_purcell is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Sydney, Australia
Posts: 87
Default Re: Pro Tools 10.3.10 Updated not supported by El Captain OS

It might be different on different systems, but my experience of that bug is that if you run the mouse down the plugin dropdown menu, they all appear as normal. Annoying, but not fatal. Has anyone else had a different experience?


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
  #15  
Old 06-10-2016, 05:18 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 15,551
Default Re: Pro Tools 10.3.10 Updated not supported by El Captain OS

Quote:
Originally Posted by philip_purcell View Post
It might be different on different systems, but my experience of that bug is that if you run the mouse down the plugin dropdown menu, they all appear as normal. Annoying, but not fatal. Has anyone else had a different experience?


Sent from my iPad using Tapatalk
It is more than annoying and it is fatal, especially if your mouse slips off the little capture area and the insert menu disappears. Also especially if one works fast. It may not bother you and if you're willing to live with this flaw/incompatibility then that's your deal. There are others that won't put up with it and either backdate OSX or move on to a compatible version of PT.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #16  
Old 06-11-2016, 04:05 PM
Astrix Astrix is offline
Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: 1684 Cambridge Oaks Dr, Eugene, OR 97401
Posts: 3
Default Re: Pro Tools 10.3.10 Updated not supported by El Captain OS

Yeah I have that bug with the list too. Honestly I'm just dealing with it until I upgrade. It's quite annoying but you can still get the job done.
Reply With Quote
  #17  
Old 01-12-2019, 12:05 PM
basslik's Avatar
basslik basslik is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 1,486
Default Re: Pro Tools 10.3.10 Updated not supported by El Captain OS

2 years later has that bug ever been acknowledged, or addressed ?, just wondering.


Way behind the times, and just Easter egg hunting while I'm trying to catch up. HA
__________________
MAC PRO 2010 5,1 3.46hex -Mt. Lion 10.8.5 - PT 9.O.6 003 CONSOLE /DIGIMAX FS /PCM90 2CHANNEL SPDIF

Reply With Quote
  #18  
Old 01-12-2019, 12:28 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 15,551
Default Re: Pro Tools 10.3.10 Updated not supported by El Captain OS

Quote:
Originally Posted by basslik View Post
2 years later has that bug ever been acknowledged, or addressed ?, just wondering.


Way behind the times, and just Easter egg hunting while I'm trying to catch up. HA
Yes it's been acknowledged
No it won't be addressed as Avid has stopped all work/fixes on PT10 and PT11.

You want PT10 to work right? Don't use OSX 10.10.x, OSX 10.11.x (aka El Crapitan) or higher.

End.Of.Story.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #19  
Old 01-12-2019, 02:47 PM
basslik's Avatar
basslik basslik is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 1,486
Default Re: Pro Tools 10.3.10 Updated not supported by El Captain OS

Thanks for the info. Running 10 on Mt. Lion 10.8.5 as recommend.



Can you recommend a good video card for my 5,1 / thanks a million everyone.
__________________
MAC PRO 2010 5,1 3.46hex -Mt. Lion 10.8.5 - PT 9.O.6 003 CONSOLE /DIGIMAX FS /PCM90 2CHANNEL SPDIF

Reply With Quote
  #20  
Old 01-12-2019, 03:28 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 15,551
Default Re: Pro Tools 10.3.10 Updated not supported by El Captain OS

Quote:
Originally Posted by basslik View Post
Thanks for the info. Running 10 on Mt. Lion 10.8.5 as recommend.



Can you recommend a good video card for my 5,1 / thanks a million everyone.
If you don't need anything fancy the stock 5770/5870 works quite well. As long as you're not going to Mojave which requires a Metal-compatible card.

BTW PT10.3.1 runs just fine on OSX 10.9.5; the only thing is the PT uninstaller doesn't work but there are manual steps for that outlined on Avid's site. I ran that on my now-deceased iMac alongside PT11.3.2 until I needed to go to OSX 10.10.5 for some plugins I wanted to run then it was bye-bye PT10.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10HD 192io & OS X El Captain Soundtrack2life Pro Tools 10 0 01-08-2016 01:45 PM
[OT] Captain Pants... lemix 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 45 12-03-2004 08:33 AM
Hey Captain Pants, you're in.... Cliffy_Boy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 28 08-10-2004 01:35 PM
O/T. Captain Rants...Come one Come all! Captain_Pants 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 35 02-05-2003 07:21 AM
need more power captain tinker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 04-24-2002 11:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com