Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-10-2019, 11:05 AM
Zergei72 Zergei72 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Salo, Finland
Posts: 25
Default DIGI001 / DELL Optiplex 780

Does the DIGI001 PCI-card fit on the motherboard of a Dell Optiplex 870 Minitower or Desktop models .

Possibly buying such a pc for cheap ... so just to be sure before the deal .
Reply With Quote
  #2  
Old 01-10-2019, 02:49 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,358
Default Re: DIGI001 / DELL Optiplex 780

Did you mean 870? 780 doesn't show up in a google search The 780 comes with Windows 7 and that will not work(even if the card fits). You need Windows XP(probably impossible to find and completely unsupported). Then you need a PCI slot(not PCIe) which does exist on certain versions of the 870, and you also need Pro Tools LE software version 6.4 or older(again, gonna be tough to get).

Just an opinion, but if you want to run Pro Tools, its time to up your game to a modern computer and much newer software, all around(I would not suggest Pro Tools 9 or older, stick with 10 and newer). If you just need to record on the cheap, grab any current(and inexpensive) interface that suits your IO needs and get Reaper(its free to try and cheap to buy) or grab Pro Tools First(also free but limited, but does require an iLok 2/3). Food for thought
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 01-10-2019, 10:32 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,095
Default Re: DIGI001 / DELL Optiplex 780

@Albee

PS. PT|First doesn’t require an iLok key FWIW
__________________
Best Regards
Christopher


South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB

#Nothing Breaks Like a Heart

Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines
Reply With Quote
  #4  
Old 01-11-2019, 02:09 AM
Zergei72 Zergei72 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Salo, Finland
Posts: 25
Default Re: DIGI001 / DELL Optiplex 780

Yes ... It is a 780 / small Desktop model .

I'm mainly interested will the DIGI001 PCI-Card fit physically in the slots of this PC .

The PC is meant to be working in a horizontal position, but it can also be set up
working on its' side . Make any sense ... ? Tried to translate this from a finnish forum so excuse me if my language is not quite there .

And yes I will mainly be working on Windows 7 x86 / 32 Bit with REAPER as my main DAW ... and DIGI001 Drivers are tested and working on a 32 Bit version of Windows 7 .
Reply With Quote
  #5  
Old 01-11-2019, 08:04 AM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 5,985
Default Re: DIGI001 / DELL Optiplex 780

Why are you going to be using or trying to use an almost 20 year old interface when you can get much better for not a lot of money that will be USB?
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #6  
Old 01-11-2019, 08:28 AM
Zergei72 Zergei72 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Salo, Finland
Posts: 25
Default Re: DIGI001 / DELL Optiplex 780

It's just, that I already have / own the DIGI001 and a Nady PRA-8 8-Channel Pre-Amp and possibly investing in a Behringer ADA8000 / ADA8200 .

I would just like to take the DIGI001 as well as the Nady to my new "Drum Room", which is located nearby to where I live .

In my "main studio" / at home I have a PreSonus FIRESTUDIO project
as well as a TASCAM US-16x08 and Pro Tools 11 .

I'd possibly be tracking my acoustic drum kit on Cockos REAPER on Windows 7 32 Bit or possibly go back to as retro as XP and Pro Tools LE 6.4 or hell ... even Windows 98 and Pro Tools 5 .

I know this sounds crazy, but just trying to make up use for all the stuff, that I own .
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pipe dream to run PT10 on a Dell Optiplex 980 i5? NewdestinyX Pro Tools Software (Win) 2 01-07-2013 11:33 AM
Dell Optiplex 740 vista PTLE7.4 problem cyberstudio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-25-2008 02:40 PM
Will Dell Optiplex GX280 do for an HD2 Accel rig? Rammelt Pro Tools TDM Systems (Win) 2 06-07-2005 01:17 PM
Dell Optiplex GX200 scuppari 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-12-2002 01:41 AM
Dell and the Digi001 guitar435 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-29-2000 06:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com