Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-13-2012, 02:37 PM
TCLguy1 TCLguy1 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles, USA
Posts: 344
Default HDX as Engine for Ableton Live and Logic

Hi there,

if you want to run Logic and Ableton Live on the same machine as PT HDX can you use the interfaces in a similar way than you could with HD Native where the HD engine is just coreaudio?
__________________
Best,
TCLguy
_________________________________________
12-Core Xeon 3.33, Antelope Audio Goliath, Logic, Live, PT12HD
Dual 2.7 G5, ProTools HD3, 2*192's, SSL Delta Link
iMac 3.0 , Abelton live
MacBook Pro, Logic X for Video
Reply With Quote
  #2  
Old 11-17-2012, 04:23 PM
Heck Heck is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Los Angeles
Posts: 115
Default Re: HDX as Engine for Ableton Live and Logic

Maybe someone with expertise could chip in here but my guess No.

The way Avid gets that low latency performance with Pro Tools is by not using Core Audio at all when in Pro Tools.

Once Core audio is in play you get more latency because of it's safety buffer.

So it's important to understand that the specs and full power of HD systems can only be achieved in Pro Tools. I don't know exactly how bad things get with Core Audio but for optimal performance with HD systems you are stuck with Pro Tools.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
playing live, ableton live best option? shabbar3 Pro Tools 9 0 07-11-2013 05:22 PM
Audio Engine causing Noise in Ableton Live? Gothboy macOS 2 12-04-2012 09:37 AM
003 as Controller for Logic or Ableton Live riku 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-29-2007 02:20 PM
Ableton Live - performing/recording live w/HD3 Surth Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 09-11-2006 04:50 AM
ableton live audio engine alance 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-02-2004 11:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:31 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com