Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-29-2015, 01:32 PM
JoeLouis JoeLouis is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Miami, Florida
Posts: 36
Default PT 12 can read PT 7 sessions?

Hi, I just bought a Pro Tools 12 (Mac). I have a lot of sessions in Pro Tools 7.6. Is there any way PT12 can read the PT 7.6 sessions? At the same time, I have 40 GB of old good sounds PT12 can't open. I'll really appreciate any help. Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 10-29-2015, 01:40 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,526
Default Re: PT 12 can read PT 7 sessions?

Quote:
Originally Posted by JoeLouis View Post
Hi, I just bought a Pro Tools 12 (Mac). I have a lot of sessions in Pro Tools 7.6. Is there any way PT12 can read the PT 7.6 sessions? At the same time, I have 40 GB of old good sounds PT12 can't open. I'll really appreciate any help. Thanks
Yes, 12 will read the basic session file. But not all plugin settings are likely to come up since the format has changed and you're at the mercy of each Dev.

http://avid.force.com/pkb/articles/e...ility/en353093

This Doc could help. As will searches here since this comes up a lot.

For example, were you using SDII files back then? You can't now.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-16-2016, 04:29 AM
steveskinner steveskinner is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Montclair, NJ. USA
Posts: 24
Default Re: PT 12 can read PT 7 sessions?

As far as I can tell, PT 12 no longer supports the SD2 audio format. Which is crazy, since Digidesign invented it. So all my old Samplecell files are no longer recognized. Except, and this is even crazier, Logic Pro X does support SD2! I'm now using it to open my old sample files and convert them. It works very smoothly. If I were at Avid, I think I would be a bit embarrassed by this.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
will PT 7.0 read my 7.3.1 sessions? sleepykeith 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-22-2009 01:32 PM
PT8 won't read my PT7.1 sessions!? murphymusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 02-17-2009 08:29 AM
Can Old Tools read New Sessions? One Time 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 05-17-2005 06:01 PM
Can't Read Old Sessions KirkAdams 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-18-2004 11:46 PM
TO DIGI FRIENDS: will PT HD 5.2+ read PT 4.3 sessions? Alécio Costa Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 03-15-2002 01:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com