Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-21-2001, 09:47 PM
Slaterman Slaterman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Chesapeake, VA, USA
Posts: 265
Default MacOS 9.2.1

MacFixIt is keeping a forum on the newest version of MacOS 9. I'm wondering if upgrading the OS will affect operation of PTLE or not. Here's the link to the MaxFitIt forum:
http://www.macfixitforums.com/php/po...at=&Board=OS92

Ted.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-22-2001, 05:45 AM
dannepop dannepop is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sweden
Posts: 86
Default Re: MacOS 9.2.1

Yes, has anyone upgraded and made a test with Pro Tools yet?
It would be interesting to know!
__________________
danne
Reply With Quote
  #3  
Old 08-22-2001, 11:28 AM
lexicon5 lexicon5 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: St. Louis
Posts: 345
Default Re: MacOS 9.2.1

The 9.2.1 upgrade is directed more toward OS X compatibility issues. I have upgraded my main HD to 9.2.1 and will at least try it on my Pro Tools drive tonight.
Here are some links to Forums discussing the upgrade. Although aimed at OS X, there are numerous updates to OS 9 apps. The second link has a post with a list of all affected areas.
http://www.dslreports.com/forum/rema...cdsl;mode=flat

and http://www.dslreports.com/forum/rema...cdsl;mode=flat
__________________
It's such a fine line between stupid, and clever. -David St. Hubbins
Reply With Quote
  #4  
Old 08-22-2001, 01:04 PM
Slim Shady Slim Shady is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Los Angeles, CA
Posts: 7,527
Default Re: MacOS 9.2.1

Just installed 9.2.1 on my backup machine (G4/450/256) - Pro Tools LE 5.1.1 runs fine, I haven't had a chance to do much more than open a session and make sure it plays, but at least it will do that much for sure. I'll post more if I get a chance to do more tests, or perhaps I'll get the gonads to install it on my main system as well. Either way, I'll let y'all know if anything unusual turns up.

Cheers,
Reply With Quote
  #5  
Old 08-22-2001, 03:32 PM
lexicon5 lexicon5 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: St. Louis
Posts: 345
Default Re: MacOS 9.2.1

The install turns AppleTalk back on but leaves the memory settings as they are.
__________________
It's such a fine line between stupid, and clever. -David St. Hubbins
Reply With Quote
  #6  
Old 08-22-2001, 05:10 PM
Christoph1123 Christoph1123 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Long Branch, NJ
Posts: 429
Default Re: MacOS 9.2.1

I've got 9.2 on my new G4 867, so far so good. Have yet to really flex it, I'll keep you posted.

Genuinely, Chris
__________________
Genuinely, Chris
Reply With Quote
  #7  
Old 08-26-2001, 06:53 PM
phillip@princeton.edu phillip@princeton.edu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 2
Default Re: MacOS 9.2.1

[QUOTE]Originally posted by Ludwig_Van:
[QB]I just moved my 001 system to my new G4 dual800. I believe the PCI card is picking up computer noise and braodcasting it thourgh my 001. When I scroll windows or double click a drive, you can hear the actions coming through my external speakers.

This is a pre-existing problem. Go to the modem control panel and turn off the sound there. This should fix the problem.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-26-2001, 08:36 PM
Slaterman Slaterman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Chesapeake, VA, USA
Posts: 265
Default Re: MacOS 9.2.1

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:<HR>Originally posted by Ludwig_Van:
Also, when I have Pro Tools open (5.1.1) and check the system usage, the PCI meter is always in the red. Sometimes my playback audio is stopped and I have to click stop on the transport and then play again to get the audio back....<HR></BLOCKQUOTE>

I've noticed (now that I've got 9.2 on my PTLE computer) that both CPU usage and PCI usage are higher on the scale. Hm. Projects that used to run fine now stop because of too much CPU usage. Hm.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-26-2001, 08:53 PM
KamaSutra77 KamaSutra77 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Michigan
Posts: 1,284
Default Re: MacOS 9.2.1

I did a little test of my configuration.

G4/450 (2nd rev computer)
Audio played back from a second internal ATA 100 IBM dekstar 60 Gb drive.

Buffers are set generously.
Ram is set genourously.

My results:
24 audio tracks.
20 instances of various RTAS plugins (the only factor that seemed to affect CPU performance).
24 Aux Audio channels
No hiccups. A little slower response at play begin and end (actually a lot slower response, typical of ATA drives though).

Note: only 6 tracks had audio, not sure if that negates my results or not. Suffice to say there where very few edits i.e. fades/regions within those tracks.

PTLE 5.1.1

If I get aroudn to it I'll try to do another test with full /edited audio tracks, and some midi thrown in.

[ August 26, 2001: Message edited by: KamaSutra77 ]
__________________
Huh?
Reply With Quote
  #10  
Old 08-26-2001, 09:53 PM
phamtec phamtec is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Wollongong, Australia
Posts: 358
Default Re: MacOS 9.2.1

Just anecdotal...

I installed 9.2.1 and 5.1.1 on my machine on the weekend and then did some heavy editing of an audio session without incident.

I also tried PT in Classic Mode on my OS X (I have 10.1) with 2.6.1 just to see if it would work, but it still comes up with "Couldn't make DAE Deck". So no joy on that yet.

So I think it's worth getting the latest. If you use OS X then it will help a lot for the classic stuff.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
6.0 and Macos X gmcgmusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-11-2003 09:08 AM
Macos X gmcgmusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 11-12-2002 09:25 AM
MacOS X is getting old... Samuelsson Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 03-07-2002 11:09 AM
MacOS X ilnegro 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 12-26-2000 10:03 PM
PT TDM 4.3.1 on G4-AGP w/MacOS 9.0.4? Dzerdzinsky Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 06-22-2000 12:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com