Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-23-2004, 07:32 AM
dasbeaver dasbeaver is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 3
Default Why must it sleep so much? G4 Powermac need coffee

Is there anyway to keep this thing from going to sleep?
I've disabled all the energy-saver features, tried removing the extention, played with all the settings and nothing can keep this beast awake.

Any advice?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-23-2004, 09:32 AM
putney putney is offline
Member
 
Join Date: Sep 1999
Location: Missouri
Posts: 354
Default Re: Why must it sleep so much? G4 Powermac need coffee

OS9 ? OSX ? need more info.
__________________
"What's the best mic under $100."
Reply With Quote
  #3  
Old 09-23-2004, 09:38 AM
Shawn B Shawn B is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Boston
Posts: 226
Default Re: Why must it sleep so much? G4 Powermac need coffee

Are you using any usb extension/repeaters? I had an issue where my G4 would snooze with usb extension cables for the keyboard and monitor.. upgraded to Startech repeater cables and now it stays awake. The new problem now is that I can't shut it down. It restarts everytime. But that's way better than having it sleep randomly.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-23-2004, 10:16 AM
slangification slangification is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Nashville
Posts: 765
Default Re: Why must it sleep so much? G4 Powermac need coffee

Try working on something uptempo.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-24-2004, 10:55 AM
dasbeaver dasbeaver is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 3
Default Re: Why must it sleep so much? G4 Powermac need coffee

Thx gus, I've been trying to record some really stretched out new-age suff, but I switched to the Ramones and it perked right up again.

In case anybody has this prob,

I set all the energy saver sliders to 'never' dumped the prefs, emptied the trash and rebooted, now its fine. I was concerned because I've heard stories about people being unable to turn off the sleep settings, which sounds pretty stupid.

I'm running OS 9.2
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
some juice with that morning coffee? elicious Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 06-25-2010 07:52 AM
OT: Coffee or Tea? ThatHitSound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 35 06-02-2003 07:15 AM
why does mcdonalds coffee taste so good? coaster 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 11-27-2000 12:43 AM
G3 - Sleep!?! What gives? Rob Raden Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 08-10-2000 12:44 AM
Fried RAM and cold coffee? On an 8600... shaggy General Discussion 1 03-22-2000 04:39 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com