Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-26-2018, 05:05 PM
bropecia bropecia is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: los ángeles
Posts: 16
Default HD 9, Komplete 11 Ultimate, & 6 Core 3.33Ghz?

Hi guys, I have (2) blue 192's, Control 24 and an old Power PC G5. Retiring the G5.

I'm planning to buy a : 5,1 6-Core 3.33Ghz Westmere 32GB 1TB ATI 5770, along with the cards below (minus one accel):

https://www.ebay.com/itm/Avid-Digide...19.m1438.l9372

I'm assuming that... HD 9 will keep my control 24 alive, and some of my old waves plugins still working, OS 10.11 will enable Komplete 11 and HD9 to be happy together, and my digilink cables will connect up to the Pcie cards without trouble.

I want to use this for composing/scoring to picture.

I know there's better out there, but there seem to be enough people endorsing the six core and the price is right so...

Am I good? Or am I missing anything?

thanks for any insight!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-28-2018, 01:14 PM
Delta Music Belgium's Avatar
Delta Music Belgium Delta Music Belgium is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Sint-Truiden, Belgium, Europe
Posts: 533
Default Re: HD 9, Komplete 11 Ultimate, & 6 Core 3.33Ghz?

Be aware of the system requirements for PT HD9, it will not work on OS 10.11, see http://avid.force.com/pkb/articles/e...ility/en380531 and http://avid.force.com/pkb/articles/e...ility/en436391.

So maybe you will need to make one partition with 10.6.x or 10.7.x for HD 9 and one partition with 10.11.x (or higher) for Komplete 11.

If you want to use PT and Komplete 11 together you will need Pro Tools 12 but Pro Tools 12HD (now called Pro Tools Ultimate) will not work with TDM cards, only with HDX card(s).
__________________
Marc Schellekens
Delta Music Belgium - Pro Tools|HD Studio
http://www.deltamusic.be

System 1: Mac Pro 3.33 GHz 6-core - 32 GB RAM - OS X 10.12.6 - Magma EB7 - PT HDX3 - PT Ultimate 2018.4 - 192 I/O - 192D I/O (x2) - SYNC HD I/O - Apogee Big Ben - Rosetta 200 - Slate RAVEN MTi2 (x3)

System 2: Mac Pro 3.33 GHz 6-core - 32 GB RAM - OS X 10.9.5 - Magma PE6R4-I - PT HD 6 Accel PCI - PT HD 10.3.10 - 192 I/O - 192D I/O (x2) - SYNC I/O - Apogee Big Ben - Rosetta 200 - ProControl 48 faders


Last edited by Delta Music Belgium; 06-29-2018 at 04:33 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-29-2018, 01:01 PM
bropecia bropecia is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: los ángeles
Posts: 16
Default Re: HD 9, Komplete 11 Ultimate, & 6 Core 3.33Ghz?

Okay great, thanks a million for the heads up.

Hmmm. From a cost perspective, Wondering if I can just score to picture with the westmere using komplete 11 and protools 12 vanilla and then pipe everything over to my g5 tdm PT 7.3 for mixing? I’m just not sure how far I can push vanilla with komplete and a few audio tracks, and then also whether the method for session transfers would be a headache, etc.. maybe I just need to bite the HD Native bullet. Dunno.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-29-2018, 03:27 PM
Delta Music Belgium's Avatar
Delta Music Belgium Delta Music Belgium is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Sint-Truiden, Belgium, Europe
Posts: 533
Default Re: HD 9, Komplete 11 Ultimate, & 6 Core 3.33Ghz?

Quote:
Originally Posted by bropecia View Post
Wondering if I can just score to picture with the westmere using komplete 11 and protools 12 vanilla and then pipe everything over to my g5 tdm PT 7.3 for mixing? I’m just not sure how far I can push vanilla with komplete and a few audio tracks, and then also whether the method for session transfers would be a headache, etc.. .
You will be able to push PT 12 vanilla with Komplete 11 and a lot of audio tracks very far on a Mac Pro 6 Core 3.33Ghz., especially for mixing. It will run in circles around your G5 TDM PT 7.3.

I don't see any reason why you should continue using your G5 TDM rig other than for live multitrack recordings without latency.
__________________
Marc Schellekens
Delta Music Belgium - Pro Tools|HD Studio
http://www.deltamusic.be

System 1: Mac Pro 3.33 GHz 6-core - 32 GB RAM - OS X 10.12.6 - Magma EB7 - PT HDX3 - PT Ultimate 2018.4 - 192 I/O - 192D I/O (x2) - SYNC HD I/O - Apogee Big Ben - Rosetta 200 - Slate RAVEN MTi2 (x3)

System 2: Mac Pro 3.33 GHz 6-core - 32 GB RAM - OS X 10.9.5 - Magma PE6R4-I - PT HD 6 Accel PCI - PT HD 10.3.10 - 192 I/O - 192D I/O (x2) - SYNC I/O - Apogee Big Ben - Rosetta 200 - ProControl 48 faders

Reply With Quote
  #5  
Old 06-29-2018, 08:10 PM
bropecia bropecia is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: los ángeles
Posts: 16
Default Re: HD 9, Komplete 11 Ultimate, & 6 Core 3.33Ghz?

Thanks, and yes I agree about the tdm g5, I just like the
Control 24 surface for mixing, that’s the only reason! Appreciate your help.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-30-2018, 05:07 AM
Delta Music Belgium's Avatar
Delta Music Belgium Delta Music Belgium is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Sint-Truiden, Belgium, Europe
Posts: 533
Default Re: HD 9, Komplete 11 Ultimate, & 6 Core 3.33Ghz?

Quote:
Originally Posted by bropecia View Post
Thanks, and yes I agree about the tdm g5, I just like the
Control 24 surface for mixing, that’s the only reason! Appreciate your help.
Well, that should not be a problem. Neyrinck has a new version of V-Control Pro that supports Control 24 and ProControl in Pro Tools 12 by the HUI protocol. Take a look at https://neyrinck.com/v-control-pro/.

And I know it really does work, because I'm one of the beta-testers of this new version of V-Control Pro. However I tested ProControl functionality, not Control 24, but I'm very confident Control 24 will work fine too.
__________________
Marc Schellekens
Delta Music Belgium - Pro Tools|HD Studio
http://www.deltamusic.be

System 1: Mac Pro 3.33 GHz 6-core - 32 GB RAM - OS X 10.12.6 - Magma EB7 - PT HDX3 - PT Ultimate 2018.4 - 192 I/O - 192D I/O (x2) - SYNC HD I/O - Apogee Big Ben - Rosetta 200 - Slate RAVEN MTi2 (x3)

System 2: Mac Pro 3.33 GHz 6-core - 32 GB RAM - OS X 10.9.5 - Magma PE6R4-I - PT HD 6 Accel PCI - PT HD 10.3.10 - 192 I/O - 192D I/O (x2) - SYNC I/O - Apogee Big Ben - Rosetta 200 - ProControl 48 faders

Reply With Quote
  #7  
Old 06-30-2018, 09:39 AM
bropecia bropecia is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: los ángeles
Posts: 16
Default Re: HD 9, Komplete 11 Ultimate, & 6 Core 3.33Ghz?

Music to my ears Marc.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-30-2018, 03:27 PM
Delta Music Belgium's Avatar
Delta Music Belgium Delta Music Belgium is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Sint-Truiden, Belgium, Europe
Posts: 533
Default Re: HD 9, Komplete 11 Ultimate, & 6 Core 3.33Ghz?

A small advice with large consequences:

Change all the HDD drives in the Mac Pro 6 Core 3.33 GHz to SSD drives, for example Samsung EVO 860 1 TB SSD drives. It will make your Mac Pro with Pro Tools 12 and Complete 11 Ultimate very fast.
__________________
Marc Schellekens
Delta Music Belgium - Pro Tools|HD Studio
http://www.deltamusic.be

System 1: Mac Pro 3.33 GHz 6-core - 32 GB RAM - OS X 10.12.6 - Magma EB7 - PT HDX3 - PT Ultimate 2018.4 - 192 I/O - 192D I/O (x2) - SYNC HD I/O - Apogee Big Ben - Rosetta 200 - Slate RAVEN MTi2 (x3)

System 2: Mac Pro 3.33 GHz 6-core - 32 GB RAM - OS X 10.9.5 - Magma PE6R4-I - PT HD 6 Accel PCI - PT HD 10.3.10 - 192 I/O - 192D I/O (x2) - SYNC I/O - Apogee Big Ben - Rosetta 200 - ProControl 48 faders

Reply With Quote
  #9  
Old 07-01-2018, 12:48 PM
bropecia bropecia is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: los ángeles
Posts: 16
Default Re: HD 9, Komplete 11 Ultimate, & 6 Core 3.33Ghz?

Yes!! I’m excited to get it all up and running next week!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems upgrading Komplete 8 to Komplete 10 Ultimate in Pro Tools 10.3.9 Freddysdead Pro Tools 10 17 02-12-2015 01:46 PM
Komplete 8 Ultimate paldry Pro Tools Software (Mac) 1 12-06-2011 07:42 PM
6-core (3.33GHz) or 2 quad-core (2.4GHz) Westmere Detlef Brockmann Pro Tools Software (Mac) 4 02-18-2011 07:08 PM
6-core (3.33GHz) or 2 quad-core (2.4GHz) Westmere Detlef Brockmann Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 02-18-2011 04:57 AM
2010 mac pro 2.4Ghz 8 core vs 3.33Ghz 6 core edadema Pro Tools TDM Systems (Mac) 32 09-07-2010 07:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:07 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com