Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-30-2012, 03:04 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Brainworx DSP?

Does anyone know if Brainworx plans to port their recent AAX Native plugs to DSP? They just sent me an offer for bx-XL and I would take the offer if i knew it would be a free upgrade to DSP. Otherwise I got enough on Mastering Limiters in my Waves folder.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-31-2012, 01:17 AM
Oblivion777's Avatar
Oblivion777 Oblivion777 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Slovenia, E.U.
Posts: 495
Default Re: Brainworx DSP?

Hey Cliffy,

From what I understand between the correspondence between Drik from PA and myself the pricing structure for AAX-DSP has not yet been finalized. This is what I got: "Pricing: we are not sure about the pricing as it really will depend on the amount of work we will have to put into this.
It will not be like in the old TDM days, where TDM was a x2 price. That´s for sure.
". From this I doubt that the AAX-DSP upgrade will be free of charge. I may be wrong, though as really nothing is certain. I got this e-mail a while back actually and PA are now much closer to releasing AAX-DSP plug-ins than then. It might be worth while sending Dirk another e-mail and ask the question again. He is a really nice guy and replies to most e-mails...so it's worth a shot.

Regards,
Tomaz
__________________
**********
Main DAW: MacPRO 5.1, 8-Core Xeon 2.93GHz, 24 GB RAM, OSX 10.13.6, HDX2, PT2019 Ultimate, 2x UAD-2 Quad Satellites (v9.x) 2x HD I/Os, 1x Omni HD I/O, C|24 Control Surface
Auxilary DAW: MacBook Pro with Retina Display (2012), 2.6GHz quad-core Intel Core i7, 16GB RAM, OSX 10.13.6, PT2019 Ultimate, 1x UAD Apollo Quad Audio Interface /w Thunderbolt Interface (v9.x)
**********
Reply With Quote
  #3  
Old 08-31-2012, 09:08 AM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: Brainworx DSP?

Thanks Tomaz. In these DSP starved days, I don't want or need to add to my Native collection.

Do you have a link to Dirk?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-31-2012, 12:44 PM
Neil Pickles Neil Pickles is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: London UK
Posts: 257
Default Re: Brainworx DSP?

Quote:
Originally Posted by Cliffy_Boy View Post
Thanks Tomaz. In these DSP starved days, I don't want or need to add to my Native collection.
Ditto I got the impression about 5 months ago from Dirk and they do seem to be really great people at Plug In Alliance, that DSP was definitely on the road map.

As you point out in these DSP starved days we need more DSP PI's not Native.

Amp sims are very thin on the ground and we really need these in DSP format. I'm 100% sure Eleven will eventually make it to DSP but we have lost Chrometone, Amp Farm et all and BX Rock Rack looks super interesting to me.

I find amp sims tend to do certain things well and others not so well so having a few choices is a good thing in your DSP PI collection.

I'm really hoping they bring BX Rockrack to DSP.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-01-2012, 07:02 AM
dtmprod dtmprod is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 433
Default Re: Brainworx DSP?

Regarding XL, DIrk had indicated earlier that it was too big to fit on a TDM chip. Don't know if the technology is different with HDX. They do have a history of adding DSP after the fact. So if it can be done, I'm sure they will.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-04-2012, 04:44 AM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: Brainworx DSP?

So here is the reply from Dirk - good news...

"Hi Cliff, we are working on an AAX DSP version right now.
Figure Q4.

We will offer a free upgrade for fresh customers who just bought it / buy it
officially.

Best, Dirk."
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brainworx UPdate! K.I. Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 06-26-2010 07:44 PM
Brainworx bxV2 K.I. Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 10-02-2009 12:43 PM
brainworx NewVersion K.I. Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 04-01-2009 12:33 PM
anyone using brainworx sbag Tips & Tricks 2 11-12-2008 06:51 AM
brainworx NewVersion K.I. Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-16-2007 05:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com