Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 02-14-2015, 08:32 PM
BobbyDazzler's Avatar
BobbyDazzler BobbyDazzler is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Australia
Posts: 1,005
Default Re: Seriously guys, figure out the Video Engine problem.

Quote:
Originally Posted by Fish Horse View Post
Interesting! What version of PT11 and BM driver were ok for video?
I'll check it out, but the latest few versions have been a bit funky for me.
I was in a sweet spot for a while with 11.2.1 and an older BM driver, but since getting a lot more exports from premier, the video side has been a little hit and miss (video freezes and random red frames popping up).

EDIT---> Ok, just jumped back to 10.1.2 Desktop Video BM Driver and the freezing and failed to stop messages have gone!
__________________
5,1 Mac Pro Dual Hex Westermere 3.6Ghz, 24gig Ram, Pro Tools HD Native 2018.4, Sierra, Blackmagic Decklink HD Extreme 3D.

Last edited by BobbyDazzler; 02-15-2015 at 07:30 PM.
Reply With Quote
  #22  
Old 02-14-2015, 10:23 PM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,866
Default Re: Seriously guys, figure out the Video Engine problem.

Quote:
Originally Posted by Henchman View Post
How do you like the S6?
We're outfitting two stages with dual S6 setups.
I like it a lot. S6 software 1.4 is a big step forward. You need pt 11.3.1. The new version auto focuses plug ins with pt track selection. That really speeds up mixing for me.
__________________
Brandon Howlett
Vibe Audio Post, Inc.
Re-recording Mixer
Custom Build CPU, HDX 1, Omni, 192 I/O Digital
S6 M10 24 fader
Satellite Mac Pro, HDNative, 192 I/0
Black Magic HD Extreme
Reply With Quote
  #23  
Old 02-16-2015, 05:01 AM
kava kava is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Vienna
Posts: 106
Default Re: Seriously guys, figure out the Video Engine problem.

Quote:
Originally Posted by diamondschwin View Post
Its been a really drag. I work on a lot of spots, often double booked. Previously I could jump between sessions with ProRes, H264, DNXHD or DV all day but now it seems like you have to disable and reactivate video hardware, take things on and offline each time you open a session to 'settle' the video down.


I am testing 11.3.1 tonight so maybe thatll help. but its getting so very frustrating. I actually have a big gig coming up where previously the client wanted to run video satellite with the avid media, but now they want to kick us DNX 145 quicktimes to playback.... i am highly doubting at this point 11 will be up to the job unless theres a miracle.
I tried 11.3.1 today - for me its even worse. Video Errors at least every 20min.

I tell you. Avid gives a s* bout that problem. They are more interested in implementing fancy PT12 stuff that nobody needs.
Reply With Quote
  #24  
Old 02-16-2015, 06:29 AM
Fish Horse Fish Horse is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Belgium
Posts: 43
Default Re: Seriously guys, figure out the Video Engine problem.

Quote:
Originally Posted by BobbyDazzler View Post
I'll check it out, but the latest few versions have been a bit funky for me.
I was in a sweet spot for a while with 11.2.1 and an older BM driver, but since getting a lot more exports from premier, the video side has been a little hit and miss (video freezes and random red frames popping up).

EDIT---> Ok, just jumped back to 10.1.2 Desktop Video BM Driver and the freezing and failed to stop messages have gone!
Thanks! I tried PT11.2.1 with BM 10.2.2, 10.3.4, 10.3.5 and even 9.2.2 without succes. Will try 10.1.2 later this week.
Reply With Quote
  #25  
Old 02-16-2015, 07:31 AM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,866
Default Re: Seriously guys, figure out the Video Engine problem.

Quote:
Originally Posted by kava View Post
I tried 11.3.1 today - for me its even worse. Video Errors at least every 20min.

I tell you. Avid gives a s* bout that problem. They are more interested in implementing fancy PT12 stuff that nobody needs.
I think you need to look into you set up and video codec. 11.3.1's video engine is improved.
__________________
Brandon Howlett
Vibe Audio Post, Inc.
Re-recording Mixer
Custom Build CPU, HDX 1, Omni, 192 I/O Digital
S6 M10 24 fader
Satellite Mac Pro, HDNative, 192 I/0
Black Magic HD Extreme
Reply With Quote
  #26  
Old 02-16-2015, 07:31 AM
audiobob's Avatar
audiobob audiobob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Houston
Posts: 933
Default Re: Seriously guys, figure out the Video Engine problem.

BM 10.3.4 and PT 11.3.1 has been fairly stable for me so far. Not perfect, but not a show stopper every 15 min like with BM 10.3.5. That was horrid.
Reply With Quote
  #27  
Old 02-16-2015, 02:20 PM
diamondschwin diamondschwin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nashville/NYC
Posts: 468
Default Re: Seriously guys, figure out the Video Engine problem.

Rolling out 11.3.1 now. First machine up was a 2008 8 core. It works relatively well now, not perfect but considering its age I am not surprised. 10.3.4 works much better than 10.3.5
__________________
Max Holland
Producer / Re-Recording Mixer
Nashville / NYC

MKD Creative

HOBO Audio
Reply With Quote
  #28  
Old 02-16-2015, 04:31 PM
BobbyDazzler's Avatar
BobbyDazzler BobbyDazzler is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Australia
Posts: 1,005
Default Re: Seriously guys, figure out the Video Engine problem.

So do we point the finger at AVID or BM?
This trial and error driver selection is getting painful.
Do people get the same problems with AJA cards?
__________________
5,1 Mac Pro Dual Hex Westermere 3.6Ghz, 24gig Ram, Pro Tools HD Native 2018.4, Sierra, Blackmagic Decklink HD Extreme 3D.
Reply With Quote
  #29  
Old 02-17-2015, 01:51 AM
mgoorevich's Avatar
mgoorevich mgoorevich is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Tel Aviv - תל אביב
Posts: 1,683
Default Re: Seriously guys, figure out the Video Engine problem.

Avid must execute allot of work in order to make AVE to work as it should.
PT 11.3.1 still has problem stopping itself, its still relaunching the Video Engine when editing very fast and nudging clips in high density session.
Having said that, just get the AJA (a "white magic") and you will never look back to the Black Magic.
__________________
Michael Goorevich

Sound Designer
/ mixer
www.goorevich.com

PT HD⎪N v2019.10 Ultimate ● macOS High Sierra 10.13.6
MacPro 2 x 2.4 GHz Quad-Core Intel Xeon ● 24 GB RAM
Avid HD I/O ● Sync HD ● AJA LHi referenced by AJA GEN10 ● D-Command ES24
Reply With Quote
  #30  
Old 02-17-2015, 04:20 AM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,147
Default Re: Seriously guys, figure out the Video Engine problem.

Quote:
PT11+Mac Pro 6,1 w/ AJA T-Tap and DNxHD video... no problems.

Every bit as responsive and reliable as PT10+Mac Pro 3,1 w/ Blackmagic Intensity Pro.
...just got a disconnection between video and audio, forced me to reboot. So not quite as good as the old days, but the problem is pretty infrequent.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 11 Mac Video Engine Problem Solved AllieLaurel macOS 1 10-14-2014 04:26 PM
Video Engine not working.. crashing when i load in a video to PT11 sarahsherlock Pro Tools 11 5 08-16-2014 01:35 AM
PT 10HD with MXF Video wants Video Engine? rantanplan Pro Tools 10 2 06-05-2014 10:50 AM
PT10.0.1 video engine Mojo SDI problem Francis Bernier Windows 0 02-03-2012 03:16 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com