Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-26-2015, 05:29 AM
padg64 padg64 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Melbourne / Australia
Posts: 4
Default Distorted sound in protocols via Eleven Rack

Hello all,

I have recently purchased an Eleven Rack (after some great advice from this forum). Has worked very well for a week, both standalone and with the newly installed Pro Tools 12. However now there is a highly distorted and clicky sound from all settings when used as an interface to protools - initially just playback but now both recording and playback. Still works very well as a stand alone unit through to powered speakers. For clarity I don't mean an overdriven sound (that is meant to be there) - it is an intermittent clicking and high fuzz/distortion on all settings including the cleans. It had worked perfectly initially.

I have a recent imac with I7 and 8 gig ram, running Yosemite. Recently installed pro tools 12 (that came with 11R) and the 11R firmware is version 2.0.1, build is 0.1.5.7.

Very frustrated and cannot work out how to get any support from Avid.

Any and all help appreciated - thank you in advance!

Last edited by padg64; 07-26-2015 at 02:40 PM. Reason: Typo - should say Pro tools in title
Reply With Quote
  #2  
Old 07-27-2015, 06:35 AM
wpawley wpawley is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Leesburg, Ga
Posts: 88
Default Re: Distorted sound in protocols via Eleven Rack

Could something have been changed in the parameters on your computer? I'm no Mac expert but I think I saw something on here about buffer size/sample rate that can cause a problem like you described. Do a search and maybe you can find the answer.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I get no sound from Eleven Rack delux3 Eleven Rack 6 11-24-2017 06:32 PM
no sound with mic in eleven rack? baldy5000 Eleven Rack 27 01-12-2014 02:36 PM
No sound from eleven rack mehrdadp Pro Tools 10 3 01-18-2012 10:17 AM
Eleven Rack No Sound! Ph.D Eleven Rack 40 07-26-2011 09:38 PM
SOLVED - Problem with the distorted sounds of the eleven rack! Koffax Eleven Rack 3 05-02-2011 10:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com