Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-10-2019, 09:59 PM
mattrixx mattrixx is online now
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 736
Default Is MCU / HUI support still broken in Eucon v4.4.1x514

Has anyone tried getting MCU support working with the latest version of Eucon?
I've tried with both Totalmix FX and DaVinci Resolve, however, I cannot get it working with my S3 & Dock.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #2  
Old 05-11-2019, 10:06 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,936
Default Re: Is MCU / HUI support still broken in Eucon v4.4.1x514

We fixed this in 19.5, a file was missing from the installers in 3.7, 18.3.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-11-2019, 07:40 PM
mattrixx mattrixx is online now
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 736
Default Re: Is MCU / HUI support still broken in Eucon v4.4.1x514

Mmm, I am going to have to explore a little deeper.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #4  
Old 05-13-2019, 11:25 AM
Sean Bombz Sean Bombz is offline
Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Philadelphia PA
Posts: 46
Default Re: Is MCU / HUI support still broken in Eucon v4.4.1x514

I'm having this issue as well. I use studio one 4 on occasion and the s3 will not connect using the mackie control protocol any more.
__________________
Sean Bombz

Mac Pro late 2013 3.5GHZ 6 core 64g ram
Mojave 10.14.5
Pro tools 2019.5
Apollo x 16
Apollo 16 mk2
Apollo twin mk2
Avid S3
PT Dock
PT control (iPad)
eucon 2019.5.1
Reply With Quote
  #5  
Old 05-14-2019, 08:48 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,936
Default Re: Is MCU / HUI support still broken in Eucon v4.4.1x514

Please can you try uninstalling EuControl via the 19.5 Installer, select remove all App and select remove prefs. Then reinstall and let me know if that makes Mackie Control work again. (remember to check the Control Panel to add the MADI ports.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-14-2019, 02:04 PM
Sean Bombz Sean Bombz is offline
Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Philadelphia PA
Posts: 46
Default Re: Is MCU / HUI support still broken in Eucon v4.4.1x514

So I uninstalled as you suggested. I added studio one in control panel. Now studio one doesn't see euphonix midi ports. Actually Pro tools doesn't see Euphonix midi ports either.
__________________
Sean Bombz

Mac Pro late 2013 3.5GHZ 6 core 64g ram
Mojave 10.14.5
Pro tools 2019.5
Apollo x 16
Apollo 16 mk2
Apollo twin mk2
Avid S3
PT Dock
PT control (iPad)
eucon 2019.5.1
Reply With Quote
  #7  
Old 05-14-2019, 06:40 PM
mattrixx mattrixx is online now
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 736
Default Re: Is MCU / HUI support still broken in Eucon v4.4.1x514

I have re-installed as per your description Eddie, however, even though the iPad is saying it is connected to TotalmixFX (RME), it is not working.
The faders are interacting between the iPad, Dock and S3, but they are not doing anything in Totalmix.

With Ableton Live, it's says Live in the Eucon soft keys page, but not on the iPad app.... and nothing happens on Dock or S3.

This all definitely used to work (however, not in this and the previous release.)
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx

Last edited by mattrixx; 05-14-2019 at 07:08 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-21-2019, 04:10 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,936
Default Re: Is MCU / HUI support still broken in Eucon v4.4.1x514

Can you check that Ext Workstations isn't checked in EuControl.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-21-2019, 04:16 PM
mattrixx mattrixx is online now
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 736
Default Re: Is MCU / HUI support still broken in Eucon v4.4.1x514

Hi Eddie, yes definitely not checked.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #10  
Old 05-21-2019, 04:51 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,936
Default Re: Is MCU / HUI support still broken in Eucon v4.4.1x514

Thanks, we see it here and are trying to track it down.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mavericks has broken Eucon.... Joris de Man Artist Series 41 05-20-2016 08:42 PM
EuCon suddenly broken - Eucon client can not access the bonjour service noiseboyuk Artist Series 0 04-12-2016 12:34 PM
Broken MBox and no support from Avid... PaulAitchison FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 0 07-11-2013 10:40 AM
Updated Eucontrol to 2.7 and upgraded to Mountain Lion 10.8.2. Eucon now broken. Focuret macOS 0 03-08-2013 09:21 PM
EuCon Support john1192 Artist Series 4 06-11-2010 10:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com