Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-28-2019, 07:05 PM
my-name-is-thanos my-name-is-thanos is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Georgia
Posts: 24
Default Trilian

If anyone on here knows what trilian is... Its a bass program. In order for it to play a palm mute the velocity has to be on 112, so 113 -125 are open hits. I have the open hits on 125 because 126 and 127 are bends. I can't figure out how to make it to where I can put the palm mute on like 124 so the opens are on 125. I dont want to drop the opens hits closer to what 112 because its to light of a hit.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-29-2019, 07:16 AM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 2,939
Default Re: Trilian

Not shure I understand exactly, sounds like what you want to do must be done in the plugin, but perhaps you can use the Midi Realtime Properties. If you're not familiar with it, it's a very useful little function that lets you set things like quantization and velocity (max/min) non-destructively on a track. Just select the track and find it in the PT menus.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-30-2019, 11:58 AM
my-name-is-thanos my-name-is-thanos is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Georgia
Posts: 24
Default Re: Trilian

Thanks for your response. It's nothing to do with quantize really. You are right it is done in within the plug-in I just can't figure it out. I've tried watching videos and what not. May be better to message Spectrasonics themselves. It has something to do with going into live mode or stack mode or something. Basically in the midi editor the palm muted articulations play on velocity numbers 80-112, but the open strings hits play 113-125. I want to make it to where I can have the open hits play on 127, and palm mutes to play on 126.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-30-2019, 12:36 PM
Carl Kolchak Carl Kolchak is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: U.K.
Posts: 2,198
Default Re: Trilian

That would mean all of the open strings had exactly the same velocity - it would sound really unnatural, and robotic.

But if that's what you want (and if you can't limit / define the articulations in the plug-in prefs), it's easy enough to select all notes within certain velocities, and set them all to a specific velocity in Pro Tools.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #5  
Old 03-31-2019, 11:24 AM
my-name-is-thanos my-name-is-thanos is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Georgia
Posts: 24
Default Re: Trilian

Thanks for your reply.Trilian actually has a feature where you can set it to random or sequential where it will play different notes every time so it dosen't sound robotic. Humanize they call it. Technically other than that feature I would probably put open hits on 127-124 and palm mute on 123-121.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trilian and 11R issues - Please help! Fezzter Eleven Rack 3 03-07-2014 09:26 AM
Trilian with PT9 nokiafiji macOS 14 01-04-2014 04:10 AM
Trilian gliss up Stig Eliassen Virtual Instruments 6 05-24-2011 03:37 AM
Spectrasonics Trilian...WOW!! scar97 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 39 11-18-2009 10:03 PM
Trilian in the house! johnnyv Virtual Instruments 16 11-04-2009 11:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com