Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 02-24-2009, 02:18 PM
JWalkerPostAudio JWalkerPostAudio is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Burbank, CA
Posts: 439
Default Re: Invalid fades on playlist "?"

Quote:
Originally Posted by Matt Stutter View Post
Fair enough! Mine was an FX predub session, so not quite so many regions ;-)
Sorry, I didn't mean to make it seem like a competition of who uses more fades. Just a matter of my situation.

I still find it odd that it would find it at the location I described in my previous post. This is just a 20 minute reel!

But as long as this doesn't harm the session as I've been told (I still haven't investigated fully) then I'm gonna keep ignoring the message.

-Justin
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #12  
Old 11-28-2009, 02:21 AM
Uganda Uganda is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 20
Default Re: Invalid fades on playlist "?"

I've just had that message

'invalid fades detected ' at some ridiculously high seesion time where no fades existed..

(trashed dbs etc, trashed and re-created fades, etc... peoblwm still around, with session)

Since i had a very large session (5 reels in one, 192 channels) i split it up into reels, 'invalid fades' message was gone afterwards.


my2cents

v.
Reply With Quote
  #13  
Old 12-05-2011, 11:20 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,335
Default Invalid fades on playlist "?"

Just closed my session and re-opened. PT10HD comes up with a

"The following invalid fades were detected: Fade out at 347222:59.463 on Playlist "?""

What does this mean? What is playlist "?". My session doesn´t contain a playlist with that name.

Saved the detailed note text file. It says: "These fades can not be re-created if they go offline" Problem is: What is an offline fade according to PT10?!

Frank.
__________________
PTHDn 2019.5 (OSX10.14.4), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM
Reply With Quote
  #14  
Old 12-06-2011, 02:08 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,335
Default Re: Invalid fades on playlist "?"

Another strange thing is that you can´t even enter a bar with 6 digits. Bar 43201 is maximum in my session.

How am I supposed to find and get rid of the corrupt fade?

Actually haven´t seen these corrupt fade errors since PT6.

Also: I din´t actually do anything. The error just occurred between one close and one open of the same session. Nothing changed in between.

I can send out an offline session in case DTS is interested.

Frank.
__________________
PTHDn 2019.5 (OSX10.14.4), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM
Reply With Quote
  #15  
Old 12-16-2011, 01:26 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,335
Default Re: Invalid fades on playlist "?"

DTS,

I can not get rid of this error-message.

Can I send you the session file?

What does "Playlist "?" " mean? Where is playlist "?".

Also how can I go to bar number 347222:59.463 to find and eliminate that illegal fade?

Thanks!

Frank.
__________________
PTHDn 2019.5 (OSX10.14.4), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM
Reply With Quote
  #16  
Old 04-19-2012, 03:08 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,335
Default Re: Invalid fades on playlist "?"

In the meanwhile my session has "gathered" hundreds of these invalid fades on playlist "?".
Every time PT asks me if I want to save a detailed note and I hit "yes" nothing happens and I'm left with a stuck progress bar and a cancel button.
When I click it I only get a ping from the OS.
The only way out is to force-quit PT.

Is there a way to get rid of these fades? They seem to live in a location I don't have access to (see earlier posting). I'd love to post the details report but PT won't let me save it.

Cheers,

Frank.
__________________
PTHDn 2019.5 (OSX10.14.4), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM
Reply With Quote
  #17  
Old 07-16-2013, 12:50 PM
mhiratzka mhiratzka is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Los Angeles
Posts: 2
Default Re: Invalid fades on playlist "?"

I'm also getting this error. It started after I cleared a bunch of unused clips from my session. HELP PLEASE AVID!
Reply With Quote
  #18  
Old 04-04-2014, 01:06 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,335
Default Re: Invalid fades on playlist "?"

I still get this in PT11. Opened my work-session this morning and a bunch of fades where flagged on playlist "?".

Nothing had changed over night. Simply saved yesterday, opened today. No invalid fades when I left off. Today there's a whole list of them

Frank.
__________________
PTHDn 2019.5 (OSX10.14.4), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM
Reply With Quote
  #19  
Old 05-05-2014, 02:02 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,335
Default Re: Invalid fades on playlist "?"

Happened again in 11.1.3. Opened a session in the morning and got the same errors out of the blue that won't go away anymore.

Frank.
__________________
PTHDn 2019.5 (OSX10.14.4), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM
Reply With Quote
  #20  
Old 06-04-2014, 12:29 AM
P_J P_J is online now
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Finland
Posts: 275
Default Re: Invalid fades on playlist "?"

I'm also having this "?" error message with one of my current session. It came after I reverted session using backup file. Otherwise session is fine but it would be nice to remove those corrupted parts of it.
I would also like to know how to remove those "?" files/fades. There is no '?' named playlist in my session.

(Exporting session didn't help).

Message (when loading session):
--------------------------------------------------------------------------------
Invalid fades (these fades cannot be regenerated if they go offline)
Fade out "" at 347222:38.906 on playlist "?" is invalid because its left contributor is a fade.
Crossfade "" at 347222:47.767 on playlist "?" is invalid because its left contributor is a fade.
Fade out "" at 347222:52.650 on playlist "?" is invalid because its left contributor is a fade.
Fade out "" at 347222:15.066 on playlist "?" is invalid because its left contributor is a fade.
__________________
OS10.13.6 * PTHD2018.7/Eucon18.3.0.219/AJA12.5*Omni*Artist Series/PT|Control*nMP 3.5GHz-6core/32Gb/D300
**Post Production**
Testing 2019.5/Mojave 14.4/Eucon 19.5
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Has "Some regions had invalid bounds and were adjusted or deleted" been fixed? meech Pro Tools TDM Systems (Mac) 22 06-21-2014 12:47 AM
"Some regions had invalid bounds and were adjusted or deleted" WildHoney Pro Tools TDM Systems (Mac) 243 08-13-2013 08:42 PM
New Mbox Pro "Invalid Authorization Code" envO 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 04-11-2011 09:57 AM
"Some regions invalid bounds and were adjusted or deleted" A duplicate Audio Folder ! acmost Pro Tools 9 0 11-13-2010 05:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com