Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 05-14-2019, 03:27 PM
G374 G374 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Chicago
Posts: 22
Default Re: Not able to create new tracks in Pro Tools 2019.5

Yeah, and if you try to go to that path it say database is being created and the error will go away once it completes. Very strange! Maybe it will get fixed in the next update.
Reply With Quote
  #22  
Old 05-15-2019, 07:49 AM
gnoub51 gnoub51 is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Frederick
Posts: 1
Default Re: Not able to create new tracks in Pro Tools 2019.5

I had the same issue and also couldn't add or remove a plugin, New or Old session. No difference. Avid has some content relative to files to delete with assertion issues. But that didn't help until I trashed all folders with the name AVID or PRO TOOLS.

Here's what I did that worked:

1. Close Pro Tools
2. Delete files as described by Avid (Database, WaveCache, Perf's, etc). They also listed two I couldn't find.
3. Trashed Pro Tools app.
4. Deleted all folders with AVID or PRO TOOLS names.
5. Reinstalled PT 2019.5

I'm now working properly (so far).

My rig is:

2016 MB Pro
10.14.3
16 G ram
2.7 i7

And I track to an external SSD.

Hope this helps.
Reply With Quote
  #23  
Old 05-15-2019, 04:22 PM
G374 G374 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Chicago
Posts: 22
Default Re: Not able to create new tracks in Pro Tools 2019.5

Quote:
Originally Posted by gnoub51 View Post
I had the same issue and also couldn't add or remove a plugin, New or Old session. No difference. Avid has some content relative to files to delete with assertion issues. But that didn't help until I trashed all folders with the name AVID or PRO TOOLS.

Here's what I did that worked:

1. Close Pro Tools
2. Delete files as described by Avid (Database, WaveCache, Perf's, etc). They also listed two I couldn't find.
3. Trashed Pro Tools app.
4. Deleted all folders with AVID or PRO TOOLS names.
5. Reinstalled PT 2019.5

I'm now working properly (so far).

My rig is:

2016 MB Pro
10.14.3
16 G ram
2.7 i7

And I track to an external SSD.

Hope this helps.
Where is this info located?
Reply With Quote
  #24  
Old 05-15-2019, 04:26 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 12,976
Default Re: Not able to create new tracks in Pro Tools 2019.5

Much of this is standard pref/database trashing.

Get Peter Gates PT Prefs utility, check every option. http://petegates.com/pg-pt-prefs.html
Reply With Quote
  #25  
Old 05-22-2019, 05:12 PM
G374 G374 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Chicago
Posts: 22
Default Re: Not able to create new tracks in Pro Tools 2019.5

Today I received a call from Avid support (Jimi) and he removed the track preset folder from documents > pro tools folder and the error stopped. So now I’m able to create tracks and add plugins. Thanks Jimi!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 2019 ! abomeerza Pro Tools 2019 1374 05-14-2019 07:13 AM
protools 2019 384 tracks per hdx card? FilterDecay Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 6 02-08-2019 11:31 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com