Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 05-15-2019, 01:19 PM
digifactory digifactory is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Vienna
Posts: 36
Default No sound via headphones (iMacPro with PT 2019.5) (SOLVED)

Hello,

I have installed PT 2019.5 on a fresh iMP (Mojave 10.14.5) and I am not able to get any sound via the connected headphones. I am not using any interfaces or monitors yet.

Playback via iTunes works without any troubles. If headphones connected, sound via headphones, if not, sound via internal speakers, as expected.

In Mojave System Preferences/Sound/Output I can choose between
External headphones (selected atm)
iMac Pro speakers
Pro Tools Aggregate I/O

Within PT Playback Engine the following options are available:
Pro Tools Aggregate I/O (selected atm)
External Headphones
iMac Pro Microfone
iMac Pro speakers

I tried several combinations, as well as External Headphones BUT I do not get any sound via headphones, only via speakers all the time.

I deleted everything within Setup/I/O Settings of PT and choose Default but still no sound via headphones.

Which settings have to be done to get any sound via headphones within PT
Any help highly appreciated.

Regards
__________________
Composer/Keyboarder

iMac Pro 10 Core 64 GB RAM Vega 64
Pro Tools 2019.5/Mojave 10.14.5
M-Audio Uber Mic
M-Audio CTRL49 VIP
Beyerdynamic DT 770 Pro

______________________________

Last edited by digifactory; 05-16-2019 at 12:44 AM.
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Surround sound mix for headphones fretfingers AAX Plug-ins 10 07-17-2014 04:00 PM
No Sound Through Headphones houser8732 Windows 12 11-02-2013 01:20 PM
no sound from headphones? Darkk927 Pro Tools M-Powered (Win) 2 04-23-2008 08:07 AM
no sound from headphones simon123456789 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-19-2008 05:18 PM
5.1 surround sound headphones manis Post - Surround - Video 19 01-10-2008 04:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com