Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 05-10-2019, 07:49 AM
Nish Nish is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Belgium
Posts: 174
Default Re: PT 12.8.3 - last version for Win 7 Support!?!

Any luck with 2019.5 on Win 7?

2018.12 worked like a charm as long as I didn't do a clean install... then I would get an OS is not sufficient type of error.

Installing 2019.5 worked well but did'nt liked asio4all, doesn't like mbox2 and digi002 so far.

When opening a session or creating a session I get this error...
Could not create a new document because Access violation occurred, unable to read location: 0x00000000000002E8.

This on all my drives, even the OS drive... so it's not drive related.
Trashed prefs didn't help either, the only thing I can think of ATM is that PT 10 is also still installed but can't uninstall it separately so far.

As we all know "Not compatible" usually means not tested, and they all say this since MS dropped the win 7 support.

Peace!
Reply With Quote
  #42  
Old 05-10-2019, 09:02 AM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is online now
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 653
Default Re: PT 12.8.3 - last version for Win 7 Support!?!

Quote:
Originally Posted by Nish View Post
Any luck with 2019.5 on Win 7?

2018.12 worked like a charm as long as I didn't do a clean install... then I would get an OS is not sufficient type of error.

Installing 2019.5 worked well but did'nt liked asio4all, doesn't like mbox2 and digi002 so far.

When opening a session or creating a session I get this error...
Could not create a new document because Access violation occurred, unable to read location: 0x00000000000002E8.

This on all my drives, even the OS drive... so it's not drive related.
Trashed prefs didn't help either, the only thing I can think of ATM is that PT 10 is also still installed but can't uninstall it separately so far.

As we all know "Not compatible" usually means not tested, and they all say this since MS dropped the win 7 support.

Peace!
The documentation said something about issues with PT 10 co -installation, so i suggest you read all those files first. As of right now i have 2019 running on both laptops with Win7 Home exactly the same as 2108.10(NO ASIO4all) and am currently installing 19 on the desktop system With Win7Ultimate/Professional(after backing up of course)and expect i will find it works like 18.10(fingers crossed)has been, at the least, and better if i'm lucky.
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB,500gb EVO OS Windows 7 Ultimate
PT 18.7 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
  #43  
Old 05-10-2019, 01:02 PM
Nish Nish is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Belgium
Posts: 174
Default Re: PT 12.8.3 - last version for Win 7 Support!?!

Quote:
Originally Posted by 64GTOBOY View Post
The documentation said something about issues with PT 10 co -installation, so i suggest you read all those files first. As of right now i have 2019 running on both laptops with Win7 Home exactly the same as 2108.10(NO ASIO4all) and am currently installing 19 on the desktop system With Win7Ultimate/Professional(after backing up of course)and expect i will find it works like 18.10(fingers crossed)has been, at the least, and better if i'm lucky.
I read that too, uninstalling PT 10 didn't help the issue.
It loads very smooth though but opening a session gives again the same error when loading is near complete.

Could not complete your request because Access violation occurred, unable to read location: 0x00000000000002E8.

Let me know if you get it to work on the desktop...
Reply With Quote
  #44  
Old 05-10-2019, 05:21 PM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is online now
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 653
Default Re: PT 12.8.3 - last version for Win 7 Support!?!

Quote:
Originally Posted by Nish View Post
I read that too, uninstalling PT 10 didn't help the issue.
It loads very smooth though but opening a session gives again the same error when loading is near complete.

Could not complete your request because Access violation occurred, unable to read location: 0x00000000000002E8.

Let me know if you get it to work on the desktop...
Two hours on desktop, one 9173 that popped up immediately on first session turned out to be playback engine buffer setting that got changed to non supported size when i updated the driver prior to updating PT. The font seems a little different to me but everything works fine. I did notice a bigger spread in core use. Anyway, good as gold so far.
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB,500gb EVO OS Windows 7 Ultimate
PT 18.7 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
  #45  
Old 05-11-2019, 07:42 AM
Nish Nish is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Belgium
Posts: 174
Default Re: PT 12.8.3 - last version for Win 7 Support!?!

Quote:
Originally Posted by 64GTOBOY View Post
Two hours on desktop, one 9173 that popped up immediately on first session turned out to be playback engine buffer setting that got changed to non supported size when i updated the driver prior to updating PT. The font seems a little different to me but everything works fine. I did notice a bigger spread in core use. Anyway, good as gold so far.
It took another day and a half or so but I finally managed to make it work on Win 7.
Clean install gave me the OS is insufficient error again so I removed PT and installed 2018.3 again. I couldn't even open that one, then added 2019.5 on top of it. This time it gave me a QuickTime app error so I installed media composer once again and updated the Codec LE. Then trashed the prefs and InstalledAAXPlugIns list. This time PT crashed while compiling the InstalledAAXPlugIns list. Copying the InstalledAAXPlugIns file from a backup made PT load and I could finally open and/or create a new session.

Up and running again. Pfew!

Cheers!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Arouser Version 2.0 with AAX DSP Support... TrackerLe AAX Plug-ins 3 09-02-2017 09:38 PM
What was the first version of PT to support AAX? jeremyseanbell Pro Tools 10 2 10-28-2015 04:17 PM
How much maximum RAM does the Mac version support? MacORPc Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 01-03-2009 12:50 PM
will new version of PT LE support SCSI drives? daven 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-24-2003 04:59 AM
Windows XP Support in next version flacmonster 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 05-26-2002 12:05 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com