Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-31-2018, 07:47 AM
kc0jsj kc0jsj is offline
Member
 
Join Date: Dec 2018
Location: St. Louis
Posts: 3
Default ElevenRack - Windows 10

Hello,

I've read several posts on this topic, but the only solutions I've found are for Windows 7.

Here's what's going on: I purchased the 11R Expansion Pack. Upon running the Updater, the Windows wheel spins for a moment, and nothing else happens. The first run already registered the serial number, so I don't think I can use another PC at this point.

My understanding is that this is due to incompatible versions of IE. The problem is that Windows 10 doesn't give the option to "remove" IE or roll back - just disable, which doesn't work.

The 11R driver and standalone editor work fine. It's just the updater that's giving me grief. Has anyone come across a solution to this?

Thanks!
Michael
Reply With Quote
  #2  
Old 12-31-2018, 12:08 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,571
Default Re: ElevenRack - Windows 10

The only option is to use an older computer with Windows XP or Windows 7 on it, or a Mac. It doesn't even have to be your computer, you only need to run the updater once.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-31-2018, 10:37 PM
kc0jsj kc0jsj is offline
Member
 
Join Date: Dec 2018
Location: St. Louis
Posts: 3
Default Re: ElevenRack - Windows 10

Thanks for the reply! I do have access to Windows 7 through work, but already entered the serial number from the purchase the first time I attempted to run the installer. Will the serial need to be reset before I can install on another PC?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-01-2019, 11:27 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,571
Default Re: ElevenRack - Windows 10

Quote:
Originally Posted by kc0jsj View Post
Thanks for the reply! I do have access to Windows 7 through work, but already entered the serial number from the purchase the first time I attempted to run the installer. Will the serial need to be reset before I can install on another PC?
More than likely, yes.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-01-2019, 11:31 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,571
Default Re: ElevenRack - Windows 10

Before running on the Win 7 PC, make sure IE9+ is NOT installed.

You will also need to install the 11R driver and have the 11R connected to the PC.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-02-2019, 05:38 PM
kc0jsj kc0jsj is offline
Member
 
Join Date: Dec 2018
Location: St. Louis
Posts: 3
Default Re: ElevenRack - Windows 10

Everything is staged (IE9 removed, driver installed, 11R on...) and I've been given a "maximum allowed activations" error. I replied to support this morning to ask about this, but have not heard anything back. Is there anything I can to to unregister my Windows 10 PC?

Thanks so much for your assistance, by the way. This has been a major headache, and it's difficult to find information on the topic.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-03-2019, 11:18 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,571
Default Re: ElevenRack - Windows 10

Quote:
Originally Posted by kc0jsj View Post
Everything is staged (IE9 removed, driver installed, 11R on...) and I've been given a "maximum allowed activations" error. I replied to support this morning to ask about this, but have not heard anything back. Is there anything I can to to unregister my Windows 10 PC?

Thanks so much for your assistance, by the way. This has been a major headache, and it's difficult to find information on the topic.
I know it's a major headache, believe me. At this point though it doesn't look like Avid will fix the problem, so we have to do these work-arounds, sorry.

You can't do anything on your end. Avid will need to reset the number for you or give you a new serial.

I kicked this up the chain a few days ago, I can mention it again, but it's up to support to get your serial straightened out. Hang tight....
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ASIO ElevenRack blue screens Windows 7 tengai Pro Tools 12 0 12-03-2015 08:24 PM
Elevenrack used with tube amp crowdx42 Eleven Rack 6 04-22-2015 07:16 PM
MBox 3 Pro + ElevenRack: Why I don't see both? Zarabozo Windows 9 02-08-2013 09:16 AM
Elevenrack not recognized on Windows 7 LarryWallwart Windows 0 11-29-2012 06:50 AM
ElevenRack Driver 1.0.8 (x64) pianosound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-14-2010 11:44 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com