Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-04-2010, 12:37 PM
ccgascity1 ccgascity1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 4
Default 003 rack is not connecting. Blinking green light. no HOST 1394 light.

When I fire up Pro Tools, I get a message that says "Unable to locate digidesign hardware". I have tried everything I can think of to solve this problem. I have even reinstalled my mac to factory settings and updated everything again. When I turn on my computer, the Link light on the back of the rack lights up and blinks. The HOST light in the front does not light up at all. Any suggestions? Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 01-04-2010, 07:39 PM
basslik's Avatar
basslik basslik is online now
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 1,643
Default Re: 003 rack is not connecting. Blinking green light. no HOST 1394 light.

Quote:
Originally Posted by ccgascity1 View Post
When I fire up Pro Tools, I get a message that says "Unable to locate digidesign hardware". I have tried everything I can think of to solve this problem. I have even reinstalled my mac to factory settings and updated everything again. When I turn on my computer, the Link light on the back of the rack lights up and blinks. The HOST light in the front does not light up at all. Any suggestions? Thanks
I just had the same error, I had to jiggle my firewire cable around, (powered off first), hope that does the trick?
__________________
MAC PRO 2010 5,1 3.46hex 128ram - HIGH SIERRA - PT 2020.3 / 003 CONSOLE /DIGIMAX FS /PCM90 2CHANNEL SPDIF

Reply With Quote
  #3  
Old 01-04-2010, 08:50 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,795
Default Re: 003 rack is not connecting. Blinking green light. no HOST 1394 light.

If you're using the firewire cable that came with the unit, that could be the problem. It stinks. You can get a better one. I personally use a Monster firewire 6 pin to 6 pin. Sam Ash usually carries them. You might also find a decent quality one at Best Buy or something.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-23-2010, 07:36 AM
rcalderonm rcalderonm is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Australia
Posts: 1
Default Re: 003 rack is not connecting. Blinking green light. no HOST 1394 light.

Hey im having the same problem, im running pro tools 7.4 on a macbook pro 10.6.3 (snow leopard), one day i was starting protools and this message appeared in my screen "Unable to locate digidesign hardware". i went to the local music store, one guy advice me to update the firmware of the 003 and try to get the last version of protools, the 8.0.3.
apparently nothing happens, the link indicator on the back of the 003 rack blinks, and HOST 1394 light indicator on the front panel is off.

i really need help!!!!!
Reply With Quote
  #5  
Old 05-24-2010, 11:22 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is online now
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,765
Default Re: 003 rack is not connecting. Blinking green light. no HOST 1394 light.

Did you get 8.0.3? If not, that's likely the problem, as 7.4 is not compatible with Snow Leopard and you need compatible drivers installed for the 003 to work properly.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #6  
Old 01-14-2011, 02:35 AM
bkncalibur bkncalibur is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: camarillo california
Posts: 1
Default Re: 003 rack is not connecting. Blinking green light. no HOST 1394 light.

I just installed 8.0.3 right now with my 003 rack and just got the same green light blinking issue and pro tools freezes. im running windows vista ultimate 32bit. any check i can do? should i downgrade to 8.0.2?
Reply With Quote
  #7  
Old 01-14-2011, 12:41 PM
Park Seward's Avatar
Park Seward Park Seward is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Grants Pass, OR
Posts: 4,284
Default Re: 003 rack is not connecting. Blinking green light. no HOST 1394 light.

Quote:
Originally Posted by bkncalibur View Post
I just installed 8.0.3 right now with my 003 rack and just got the same green light blinking issue and pro tools freezes. im running windows vista ultimate 32bit. any check i can do? should i downgrade to 8.0.2?
This is the Mac forum. You may get better answers in the Windows forum. I can't help with Windows problems. Sorry.
__________________
Park
The Transfer Lab at Video Park
Analog tape to Pro Tools transfers, 1/4"-2"
http://www.videopark.com
MacPro 6 core 3.33 GHz, OS 10.12.1, 8 GB RAM, PT12.6.1, Focusrite Saffire Pro 40, PreSonus DigiMax, MC Control V3.5, dual displays,
Neumann U-47, Tab V76 mic pre, RCA 44BX and 77DX, MacBook Pro 9,1, 2.3 Mhz, i7, CBS Labs Audimax and Volumax.
Ampex 440B half-track and four-track, 351 tube full-track mono, MM-1100 16-track.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
003 rack blinking green light?? gabrieljay 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-29-2010 11:31 AM
003 rack Host light blinking - HELP! rockwell81 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 01-20-2010 07:53 PM
003 Rack - Internal green light blinking suitelounge 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-30-2008 12:58 AM
1394 Light on Digi002 Rack keeps blinking doviedo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-15-2008 09:06 AM
1394 light blinking on and off on my rack?!? help! chal7ds 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 07-12-2006 10:31 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com