Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-06-2013, 09:04 AM
CLASS-A-DUDI TAMIR CLASS-A-DUDI TAMIR is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Isreal
Posts: 68
Default Can not decide between the HDX and the HDN ...

Now - when PROTOOLS 11 supports 64-BIT Are all need to invest in HDX card?
I personally, recording one channel at a time ...
Reply With Quote
  #2  
Old 05-06-2013, 09:22 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Can not decide between the HDX and the HDN ...

What type of stuff do you record? How many tracks are typical in your sessions? Do you need to track through plugins? And what kind of computer do you have?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-06-2013, 09:42 AM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,873
Default Re: Can not decide between the HDX and the HDN ...

Good questions^^^ Odds are that, if you record one thing at a time and work solo, then HDX would be overkill(and way more money than you need to spend). HD/Native and OMNI are a killer setup for someone working alone(not recording bands).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 05-06-2013, 09:51 AM
CLASS-A-DUDI TAMIR CLASS-A-DUDI TAMIR is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Isreal
Posts: 68
Default Re: Can not decide between the HDX and the HDN ...

1 - I record music in all styles ...! But recording one channel at a time only.
2 - average 40/50 channels - and I use a lot of virtual instruments (but it is not related to HDX)
3 - I moved from a Mac to the PC I assembled it by friends here in the forum.
-------------------------------------------------------------------------------
Because I record one channel at a time and price HDX system so expensive ...
I thought I might buy instead - rme babyface with PROTOOLS HD11.

What do you say about this ...?


Processor - Intel Core i7-3930K Box
Motherboard - Gigabyte GA-X79-UD3
System Disk - SSD Samsung 840 Pro Series 256GB 2.5" Sata 3
Disc projects/samples - Western Digital Caviar Black WD1002FAEX
Memories - G.Skill DDR3 F3-12800CL9Q-32GBZL
Video Card - Gigabyte NVIDIA GeForce GTX650 OC 2GB GDDR5
Power Supply - Corsair CMPSU-850TXV2EU TX850 V2
CPU fan - CoolerMaster TPC 812
Microsoft Windows 7 Professional 64Bit OEM English
Reply With Quote
  #5  
Old 05-06-2013, 11:26 AM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,781
Default Re: Can not decide between the HDX and the HDN ...

You can't buy the HD software without the hardware. If you want HD software, would have to go with HDN and omni. Otherwise you could go w the baby face and PT11 (not HD version of software)

Computer looks good!!! A bit overkill w a 2gb vid card so hopefully you have a lot of ram!!
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #6  
Old 05-06-2013, 12:02 PM
CLASS-A-DUDI TAMIR CLASS-A-DUDI TAMIR is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Isreal
Posts: 68
Default Re: Can not decide between the HDX and the HDN ...

If I understand correctly ....
If I do not work with the card HDN/HDX I can not use PROOTLS HD ...?

ָָָ
Do something out here to compare the quality of the recording of RME B - converters of the HD I / O
Reply With Quote
  #7  
Old 05-08-2013, 09:19 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,905
Default Re: Can not decide between the HDX and the HDN ...

Quote:
Originally Posted by CLASS-A-DUDI TAMIR View Post
If I do not work with the card HDN/HDX I can not use PROOTLS HD ...?
That is my understanding, though I'm new to the HD environment awaiting my HDN/Omni at moment so don't take my word as gospel.

I think this is what a lot of heated debate is about from those wanting to upgrade to PT11 who've previously bought the CPTK package.

If you do go with a card, for your purposes based on what you've said you use PT for I'd suggest the HDN.
__________________
Too much blood in my drugstream

Gigabyte X99 SOC Force Mobo Bios vF6d
Intel Core i7 5930k socket 2011 v3 @ 3.50GHz
32GB DDR4 Crucial RAM
System: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Record: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Samples: Samsung SATAlll SSD 840 Pro
Storage: 2x Samsung SATAlll SSD 840 Pro
EVGA GeForce GTX 750 Graphics
PT 11HD (v11.2.1) Omni s/pdif w Eleven Rack
HD 96I/O
Win 8.1 Pro
Reply With Quote
  #8  
Old 05-09-2013, 12:25 AM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,781
Default Re: Can not decide between the HDX and the HDN ...

Quote:
Originally Posted by CLASS-A-DUDI TAMIR View Post
If I understand correctly ....
If I do not work with the card HDN/HDX I can not use PROOTLS HD ...?

ָָָ
Do something out here to compare the quality of the recording of RME B - converters of the HD I / O
You could use HD software if you owned it. Problem is you can't purchase it separately. Only the standard pro tools 11. HD version of the software, which is just added features is only available with the HDN or HDX card, unless you can get a cptk license quick, but I bet they are like fold right now.

I THINK you are asking if any of the avid converters are quality wise, in comparison to the baby face?? Don't worry, I sold my RME and lynx converters when I got my avid converters. They are top notch. The omni would be your beat bet for your workflow IMO.

If you don't know the features of the HD software maybe you don't need them and just get PT and the baby face and save some money!
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #9  
Old 05-10-2013, 09:25 AM
CLASS-A-DUDI TAMIR CLASS-A-DUDI TAMIR is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Isreal
Posts: 68
Default Re: Can not decide between the HDX and the HDN ...

1 - I'm currently working on a HD3 + 96 I / O with PROTOOLS 9 HD.
Even if I do not purchase HDX / HDN can I upgrade the software version 10HD/11HD.

2 - I understand and know the quality of the product ...

3 - According to what I understand - if I'm Whit RME B card - the software will not work in a state of +4db ...
Is this a problem...?

And in general interest me if something was to compare A / B TEST with Avid converter compared Converter
Very cheap as RME B
Reply With Quote
  #10  
Old 05-10-2013, 11:56 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Can not decide between the HDX and the HDN ...

But keep in mind, if you get the upgrade to HD11, it won't work with your HD TDM system. 10 will, but 11 won't.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can't seem to decide! oobidub General Discussion 4 06-05-2005 12:08 PM
Trying to decide on a pre. MaKoRancid 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 01-09-2005 05:24 PM
Please help me decide.... Zobi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 31 11-17-2004 11:14 AM
Help me decide please,,, Valentino 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 01-22-2004 10:16 AM
I need to decide! mike001 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-05-2003 04:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:45 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com