Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-04-2015, 06:24 PM
alk3997 alk3997 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Houston, TX
Posts: 75
Default Off Line Bounce Time Wrong

Using 12.3.1.260 HD Native (Windows 7), I have one session that I want about 5 seconds of silence at the end of the track. With a real-time bounce that works. With the offline bounce it seems Pro Tools is only going up to the end of the actual sound and leaving out the silence.

Any ideas? I don't remember this being a problem in the previous 12.x versions.

Has anyone else noticed that while the offline bounce is "bouncing", the static total track time is wrong? I understand that the completed time moves faster than real time but I can't imagine why the total amount of time for the track would be wrong. Again, I hadn't noticed this on previous Pro Tools 12.x versions.

Any hints are appreciated.

Andy
Reply With Quote
  #2  
Old 12-05-2015, 04:04 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,549
Default Re: Off Line Bounce Time Wrong

Quote:
Originally Posted by alk3997 View Post
Using 12.3.1.260 HD Native (Windows 7), I have one session that I want about 5 seconds of silence at the end of the track. With a real-time bounce that works. With the offline bounce it seems Pro Tools is only going up to the end of the actual sound and leaving out the silence.

Any ideas? I don't remember this being a problem in the previous 12.x versions.

Has anyone else noticed that while the offline bounce is "bouncing", the static total track time is wrong? I understand that the completed time moves faster than real time but I can't imagine why the total amount of time for the track would be wrong. Again, I hadn't noticed this on previous Pro Tools 12.x versions.

Any hints are appreciated.

Andy
and you've got a selection made in the timeline?
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-05-2015, 10:42 AM
alk3997 alk3997 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Houston, TX
Posts: 75
Default Re: Off Line Bounce Time Wrong

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
and you've got a selection made in the timeline?
No, no selection. Just using the entire timeline.

This is consistent with what I've done in the past back through version 9. I also took a look at a session that I've been updating through the different 12.x revisions and the length gets shorter with the latest Pro Tools release.

Andy
Reply With Quote
  #4  
Old 12-05-2015, 10:56 AM
Wall2Wall Wall2Wall is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Starling City
Posts: 766
Default Re: Off Line Bounce Time Wrong

Quote:
Originally Posted by alk3997 View Post
No, no selection. Just using the entire timeline.

This is consistent with what I've done in the past back through version 9. I also took a look at a session that I've been updating through the different 12.x revisions and the length gets shorter with the latest Pro Tools release.

Andy
Did u "Highlight" the length of the bounce you want? ie: If you want it to end 5 seconds later. Highlight from 0 to 5 seconds after the last object at the end.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-05-2015, 11:02 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,549
Default Re: Off Line Bounce Time Wrong

Offline Bounce uses a level threshold to determine when to stop when you don't make a selection.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-06-2015, 05:16 PM
alk3997 alk3997 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Houston, TX
Posts: 75
Default Re: Off Line Bounce Time Wrong

Drew, thank you. OK, that helps. I don't suppose an automation marker will keep it going to the spot of the marker?

Andy
Reply With Quote
  #7  
Old 12-07-2015, 04:29 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,549
Default Re: Off Line Bounce Time Wrong

Quote:
Originally Posted by alk3997 View Post
Drew, thank you. OK, that helps. I don't suppose an automation marker will keep it going to the spot of the marker?

Andy
Simply make a selection. I do this for every session and store it as a memory location. Then whenever I need to output the mix, I recall the memory location and print.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-14-2018, 09:23 PM
12StringJ 12StringJ is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
Default Re: Off Line Bounce Time Wrong

In 12.7 on my Windows machines, offline bounce consistently miscalculates the total song length by adding 60 seconds of silence at the end. The moment the bounce starts one can see that the song length is wrong by exactly 60 seconds. Having to "select" the song length every time may be a workaround, but Avid could do better than that. Real time bounce does not have this problem.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Time Stamp Wrong Please Help curtcosmic Avid Pro Mixing General Discussion 2 11-05-2017 01:17 PM
BIG BUG: Wrong playlist calculations when using AS Pitch 'n Time or Avid Time Shift Franco1967 Pro Tools 11 1 01-25-2014 12:31 PM
Is it possible to duplicate time signiatures on the time line Maddawg383 macOS 4 01-13-2012 02:47 PM
Rail, please help ! Mp3 bounce wrong !!! Aquarius Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 02-07-2006 05:35 PM
Bounce is in the wrong pitch Notefarm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-24-2005 01:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com