Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 09-05-2018, 12:14 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,010
Default Re: iZotope RX7 officially announced

LDS - c’est la vie. I’ve found with iZotope that if you’re patient there’s usually a good deal somewhere for most users. I started with RX2 and have upgraded every year. On this latest release, I’ve gone from RX6 Advanced to RX7 Post suite for £175.

Also, I disagree that in RX at least the new features have been “relatively few”. I think every release has meant I can achieve things I never could have before. So for me it’s always the cost of doing business. For their effects the new versions have not always been so compelling, so I often skip those.

My only real beef with iZotope is their disastrous record on instruments. Abandoning the half-finished Breaktweaker was the dumbest decision they ever made, a very loud and clear message that they are not to be trusted in that area. With effects they’ve at least offered an upgrade path to a product that supersedes an old one.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2018HD; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #12  
Old 09-05-2018, 08:40 PM
LDS LDS is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sydney, Australia
Posts: 462
Default Re: iZotope RX7 officially announced

Quote:
Originally Posted by noiseboyuk View Post
LDS - c’est la vie. I’ve found with iZotope that if you’re patient there’s usually a good deal somewhere for most users. I started with RX2 and have upgraded every year. On this latest release, I’ve gone from RX6 Advanced to RX7 Post suite for £175.

Also, I disagree that in RX at least the new features have been “relatively few”. I think every release has meant I can achieve things I never could have before. So for me it’s always the cost of doing business. For their effects the new versions have not always been so compelling, so I often skip those.

My only real beef with iZotope is their disastrous record on instruments. Abandoning the half-finished Breaktweaker was the dumbest decision they ever made, a very loud and clear message that they are not to be trusted in that area. With effects they’ve at least offered an upgrade path to a product that supersedes an old one.
I definitely think patiences is the key, to the point that Izotope actually rewards the customers who spend the least, the most. Case in point, £175 to upgrade from RX6 advanced to PPS2 is only £125 less than an RX2 advanced customer from 2010 would pay. Even more boggling is how PPS1 users pay the same upgrade fee as an RX2 advanced user to get PPS2. If history is anything to go by, you will be paying that same $399 sale price to upgrade to PPS3 as an old RX2 Advanced user when it is released in a couple of years time.

Don't get me wrong, I do really love RX, and am currently running RX6 Advanced. Their business model has the inner makings of a highly engineered, pay-to-play style IOS game though. The kind of game with layers and layers of the same thing presented in different packages, at different price points, where you think you are saving money but it is designed from the very beginning to be a zero sum game. Once you open your wallet, you've gotta keep doing it over and over again.

Compare that to Plugin Alliance. Spend $600 in a 12 month period, and you get over $600 in vouchers to buy stuff... no strings attached. I own an embarrassingly large amount of software, and I standby my statement that izotope's business model is one of the worst. At least from my experiences. I can appreciate that a lot of people can justify the expense, but it still doesn't make iZotope's business model any better.
__________________
littledevilstudios.com.au

Protools HD Ultimate 2018.3. Antelope Zen Studio. Mac Pro 5,1 12core 3.33Ghz, 32Gb. SSD system drive + 4 audio HDD. OSX 10.12.6.

Free Lexicon 224XL Impulse Responses
Free Sony DPS-V77 Impulse Responses
Reply With Quote
  #13  
Old 09-05-2018, 09:02 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,132
Default Re: iZotope RX7 officially announced

But by your own admission,
(1) the cost of upgrade from the most recent or versions from years ago are the same.
(2) And (I quote you) "seem to be releasing updates and upgrades with comparatively little added to them on a yearly basis"

So isn't the most logical thing to not upgrade until there's something you want? Kind of case of issue two is negated by issue one. If there's nothing you want in the latest, don't upgrade and don't worry about missing out at a discounted price -- because the next update will cost the same. Shouldn't that make you happy? (not paying for something you don't want/need/use *cough* *cough* unlike other companies' upgrade lock-ins)

It's not exactly like the problematic situation with Pro Tools where you need to keep updated to keep working on the latest/greatest OS. RX works (and they continue to keep working) older versions for no additional cost.
__________________
Pro Tools Ult 2018.7, HDX 3, MTRX, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.12.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB

Last edited by BScout; 09-05-2018 at 09:14 PM.
Reply With Quote
  #14  
Old 09-06-2018, 04:55 AM
simon.a.billington simon.a.billington is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Australia
Posts: 650
Default Re: iZotope RX7 officially announced

I have found in the past that the added improvements isn’t usually worth the upgrade price they are asking, which is usually around $400. Even with the usual $100 off voucher I don’t think it’s quite worth that.

This usually forces me to wait yet another year and upgrade then to get better value for money. Hopefully, it will be different this time around.

Nectar is due for release too since they have already launched it’s “Elements” counterpart. I haven’t used it for a while and I cracked it out the other day, and I must admit, the UI needs an overhaul. Having controls handles on the actual notes is much more fluid interface than constantly having to move your mouse to the control panel.

I’m confident that’s can make this one better, going by the quality of RX. I just don’t know whether they will get it right “enough”.

Going by the timing of RX, I wonder if they are planing to throw it in the bundle. It actually would make sense.
Reply With Quote
  #15  
Old 09-06-2018, 03:00 PM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,010
Default Re: iZotope RX7 officially announced

(Dubbing today in a suite that's still on ye olde RX4. I hadn't realised just how much it had changed - there's so little in the right hand pane! Kept having to export to my laptop with RX6 on it to do things that are simply impossible 2 versions ago).
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2018HD; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #16  
Old 09-06-2018, 03:18 PM
reidj reidj is offline
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Montreal
Posts: 10
Default Re: iZotope RX7 officially announced

I'll have to see what's new but since I bought RX Advanced at V2 I've skipped V3 and V5 and I don't think my work suffered.

Being an advanced RX6 use they did offer me an amazing deal on Ozone 7 + Neutron. Currently waiting on Ozone V9 and Neutron 3 before considering an upgrade.
Reply With Quote
  #17  
Old 09-06-2018, 03:31 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,446
Default Re: iZotope RX7 officially announced

Quote:
Originally Posted by LDS View Post
RX is great... but man am I sick of Izotope's business model. It is like they rolled the worst elements of every other business model into one. If you own 5 out of 6 plugins in one of their bundles, it will still cost you the same to upgrade as someone who only owns 1. Likewise if you have spent money each RX release upgrading... you will still pay the same price as someone who hasn't upgraded their license in a decade. And they have taken a page out of Apple's book and seem to be releasing updates and upgrades with comparatively little added to them on a yearly basis.
I love iZotope plugins. I have pretty much all of them. But this is exactly the issue I have with them too. When you buy the bundles and have almost all the plugins, then one plugin is updated, you are paying the same price as someone who only has one plugin. And their bundles overlap and you end up with multiple licenses instead of a reduced price. And it's true that they usually only go a year for each version and instead of updating the current version, they make a new version.

I'm all for quick updates, but paying to stay current with few improvements is getting expensive, especially when it's not just iZotope you have to keep current.

That said, RX6 is pretty great already, so I don't see the need right now to upgrade. I'm still waiting for Nectar 3 though...
Reply With Quote
  #18  
Old 09-09-2018, 07:58 PM
LDS LDS is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sydney, Australia
Posts: 462
Default Re: iZotope RX7 officially announced

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
But by your own admission,
(1) the cost of upgrade from the most recent or versions from years ago are the same.
(2) And (I quote you) "seem to be releasing updates and upgrades with comparatively little added to them on a yearly basis"

So isn't the most logical thing to not upgrade until there's something you want? Kind of case of issue two is negated by issue one. If there's nothing you want in the latest, don't upgrade and don't worry about missing out at a discounted price -- because the next update will cost the same. Shouldn't that make you happy? (not paying for something you don't want/need/use *cough* *cough* unlike other companies' upgrade lock-ins)

It's not exactly like the problematic situation with Pro Tools where you need to keep updated to keep working on the latest/greatest OS. RX works (and they continue to keep working) older versions for no additional cost.

That is largely what I was getting at when I mentioned patiences and being rewarded when spending less. Avid definitely isn't a shining light of a business model, but I think parts of what have driven me nuts about Avid over the last few years iZotope is also doing. The convoluted and every morphing product line for example.

Remember RX Plugin Pack? It seems like it existed for 6 months, costing $129... then disappeared. It was replaced with RX elements for $129, which existing RX Plugin Pack owners could upgrade to for an extra $49. I am still not sure what the actual difference between the two is. Izotope seem to basically operate like Apple, except when they release an incremental point update each year they call it a new version number and slap a price tag on it, then morph it into a half a dozen other products and bundles each with additional upgrade fees.

It is actually funny that you mention Avid. The greatest deal ever offered on iZotope products was through Avid. They gave RX Elements away to everyone for free. They are even currently offering Empirical Labs Arousor for $149 for the rest of the month in the Avid store.


Quote:
Originally Posted by reidj View Post
I'll have to see what's new but since I bought RX Advanced at V2 I've skipped V3 and V5 and I don't think my work suffered.

Being an advanced RX6 use they did offer me an amazing deal on Ozone 7 + Neutron. Currently waiting on Ozone V9 and Neutron 3 before considering an upgrade.
The offers aren't user specific though. I think they are just calculated on what will have the widest reach and greatest impact along the whole iZotope user base. Companies like Waves, Fabfilter, Plugin Alliance, Native Instruments, etc calculate discounts and deals on a user by user basis. In all likelihood, I was probably offered the same deal as you... despite owning both RX6 Advanced and Ozone 7.
__________________
littledevilstudios.com.au

Protools HD Ultimate 2018.3. Antelope Zen Studio. Mac Pro 5,1 12core 3.33Ghz, 32Gb. SSD system drive + 4 audio HDD. OSX 10.12.6.

Free Lexicon 224XL Impulse Responses
Free Sony DPS-V77 Impulse Responses
Reply With Quote
  #19  
Old 09-09-2018, 08:25 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,132
Default Re: iZotope RX7 officially announced

I find it funny Insight was part of RX Advanced. And then it wasn't.

But if you had upgraded through versions you have an Insight license.

But honestly, Izotope's business model doesn't bother me. If the latest has something I want, I'll buy.
__________________
Pro Tools Ult 2018.7, HDX 3, MTRX, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.12.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #20  
Old 09-10-2018, 06:59 AM
dwaynedelario dwaynedelario is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Los Angeles
Posts: 337
Default Re: iZotope RX7 officially announced

Quote:
Originally Posted by noiseboyuk View Post
Googling around, the features so far I've seen being mentioned are:

Rebalancing mixes
Removing vocals
Surround workflows up to Atmos 7.1.2
Change intonation of dialogue
.
Hey Guy. Where did you see the thing about surround workflows? I have been waiting for that feature since RX3! I’m on RX5 now and have the offer to buy 6 as a path to 7, but why would I buy it if they won’t plainly tell us what the new features are????

I work in film music so every file I deal with on a dub is interleaved surround. I don’t use RX anymore because it’s a massive PITA. Really hoping this feature is coming.
__________________
----------------------------------------------------
HDX2 / OS X 10.12.6 / Mac Pro 2012 40GB RAM
ProTools HD 12.8.3
Avid OMNI+Artist Mix
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Izotope RX Loudness and Izotope Insight: Worth the purchase? Piano Pete General Discussion 3 01-04-2017 09:52 PM
Izotope RX3 Officially Announced nst7 AAX Plug-ins 0 08-06-2013 09:59 PM
Komplete 8/Kontakt 5, plus more officially announced! nst7 Virtual Instruments 3 08-19-2011 12:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:43 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com