Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-09-2013, 02:25 AM
Roll Roll is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Brussels
Posts: 101
Default Phrasefind in Protools

Dear Avid,

why this amazing product is only available for the video editor ?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-09-2013, 04:33 AM
Rikk Rikk is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Holyoke, MA, USA
Posts: 92
Default Re: Phrasefind in Protools

Boris Soundbite does the same thing. This would be awesome if Avid would include this in PT. it would save me a lot of time going back and forth between Soundbite.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-09-2013, 05:50 AM
Postman Postman is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Metropolis
Posts: 2,370
Default Re: Phrasefind in Protools

Quote:
This would be awesome if Avid would include this in PT.
+1
Reply With Quote
  #4  
Old 07-09-2013, 06:56 AM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,033
Default Re: Phrasefind in Protools

+1 My jaw dropped when I saw this and heard how accurate it was. It's embarassing that it's not available to Pro Tools editors.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
  #5  
Old 07-09-2013, 07:33 AM
conleec conleec is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles
Posts: 574
Default Re: Phrasefind in Protools

+1

I use this all the time in Media Composer and would love to have it available in Pro Tools as well.

Chris
Reply With Quote
  #6  
Old 07-09-2013, 04:46 PM
Cheesehead Cheesehead is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London
Posts: 575
Default Re: Phrasefind in Protools

Wow!

I had no idea about this until I read this post.
I'm just running a demo of Boris Soundbite. Its Voodoo.

If Phrasefind is as good it would be a Godsend.
Sound post needs this, not the Edit department.

Wouldn't it be great if it do this with sound effects too? ie find similar sounding fx to a selected one from your library.

+1!
Reply With Quote
  #7  
Old 07-09-2013, 04:53 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Phrasefind in Protools

I thought I put this on Idea Scale but I can't fined it
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #8  
Old 07-09-2013, 08:24 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,033
Default Re: Phrasefind in Protools

Quote:
Wouldn't it be great if it do this with sound effects too? ie find similar sounding fx to a selected one from your library.
Years ago, the bright guys at Soundminer wrote some code called "SoundDigger" that was a SFX thesaurus. You would take a sound, and it would search for other sounds with similar spectral footprints. It's no longer in Soundminer. Steve Pecile talked about this on the Soundminer forum within the last year and explained that to really do it right, they would have needed to license some very exotic code, and that the licensing fee would have raised the price of Soundminer too much to justify including the code.

Fascinating idea though, and certainly one that we'll see in the future.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
  #9  
Old 07-10-2013, 06:55 AM
minister's Avatar
minister minister is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 4,805
Default Re: Phrasefind in Protools

Quote:
Originally Posted by Craig F View Post
I thought I put this on Idea Scale but I can't fined it
Ironical, innit?
__________________
Tom Hambleton CAS
Ministry of Fancy Noises
IMDb
Undertone on Facebook
Undertone Custom Sound Libraries

"Groupable markers would be epochal!"
-Starcrash
Reply With Quote
  #10  
Old 07-10-2013, 08:55 AM
Kris75's Avatar
Kris75 Kris75 is offline
Space Cabin Audio
 
Join Date: Aug 2002
Location: Virginia
Posts: 1,551
Default Re: Phrasefind in Protools

This would be unbelievable.
__________________
Sign up for all things....AWESOME!




Kris
May the music move you
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
changing from protools 8 audio only to protools 8 with video support djkaz macOS 5 09-04-2013 04:00 PM
I have ProTools 8, But Avid is only giving me ProTools 7.x Authorization Codes jpsaylor 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-14-2012 08:34 PM
ProTools Shortcut keys suddenly became disabled in ProTools LE 8.0.5? jgbsound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 08-03-2011 01:08 AM
PhraseFind not in store paranerd Post - Surround - Video 0 02-18-2011 09:15 AM
setting record levels into ProTools with the intent of mixing in ProTools Felix Tips & Tricks 507 02-05-2002 10:17 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:56 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com